Jump to content

Mazda 323 100 km/h Hızdan Sonra Titreme


cingiraklisamet
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi günlər arkadaşlar aracım 4 ve 5 inci viteslerde 100 den sonra titreme veya tekleme diyebiliriz yapmaya başladı.Sanki saniselik ateslemeyi kesiyor gibi ateşleme sistemi ve bujileri kontrol edildi. Ustam sorunun distribütörde olabileceğini söyledi avans ayarı yaptim dedi. 110 da felan aynı sıkıntıyı yaşamaya devam ediyorum. Distribütöru degistirirsem sıkıntı çözülüyor mü ? Aynı sıkıntıyı daha önce yasayaniniz var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ateşleme sorunu hız ile ortaya çikmaz. 100 km de kesinti yaptığı zaman kaç devirde olduğunu gözlemle ve o devirde 3 ve 4 üncü viteslerde de yapıyormu ona dikkat et. Duruma göre yine değerlendiririz sorunu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3. Viteste 3bin devirden sonra yapmıyordu. 4 viteste 3500 devir gibi yapıyordu. 5 inci viteste 3bin devirden sonra yine aynı sorunla karşılaşıyordum. Ayağımı gaza sonuna kadar basmadan orta seviyede tuttuğum da böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadığımı fark ettim. Garip bir şekilde 1-2 gündür yaşadığım sıkıntı gitti. :) Bu seferde radyatöre antifirizi koyuyorum ve yedek depoyu da dolduruyorum 1 litre kadar tahliyeden atiyor. Bu durum normal olabilir ama tüp beyni donuyor arabayı ilk çalıştırdığım zaman :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla siz gaza yüklendiğinizde, araç yuke girip devirlenmeye calıştığında kesme yapıyor. Bu genelde ateşleme bobinini isaret eder. Aracı yıkarken ıslandıysa bu da yapabilir kuruyana kadar. Tahliyeden 1 litre kadar su atıyorsa radyatör kapağı işlevini yitirmiştir. 0.9 bar basınca yükselmeden tahliye ettigi icin taşma yapıyor. Gaz beyninin donması bu yuzden olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginiz için teşekkür ederim Metehan bey 0.9 bar değilde 1.1 bar radyatör kapağı acaba ondan mı yaşıyorum bu sıkıntıyı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kötü haberde olabilir benim arabada bütün devirlerde hafif yapıyordu sonra su eksiltmeye başladı sonra üst kapak contasından şüpelendim ondan sonra contayı değiştirdim tabı bu süre 6 ay sürdü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...