Jump to content

Mazda 3 sedan 2018

Ducks
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

13 saat önce, AreY :

Golf den bahsetmiyoruz Passat konumuz.

Kuzenim Almanya da yaşıyor passatin en boşunda bile

Aynalar katlanıyor

Hız sabitleme var

vs vs uzatmaya gerek yok konu genel olarak anlaşılmıştır.

Japonlara gelirsek de aynı durum var. 2010 mazda 3 de japonyada 4x4, 6 ileri otomatik şanzıman, direksiyondan vites değiştirme, navigasyon varken ülkemize gelenler de ortada. 

Boş sunmanın avantajı ülkemiz gibi arabanın pahalı olduğu pazarlarda alınabilirliği artırmak. Mazda 6 dolu olarak geliyor da noluyor? Satabiliyor mu? Vag istenirse siparişle doldurulabiliyor mu? Şerit takip, adaptif hız sabitleyici, trafik levhası tanıma, vs eklenebiliyor mu onu bakmak lazım. Verdiğim linkte passata da bakılabiliyor. Ülkemizde trendline a istenilen ekletilebiliyor yeter ki paradan haber verin. Ki söylediğiniz özellikler de hiç pahalı ve olmayacak şeyler değil. 

—----------------------

2018 mazda 3 ü inceledim hızlıca dün Asalet abinin yanına uğramışken. Araç son derece güzel olmuş kapıya tıklanınca teneke gibi ses yapsa da tok kapanıyor. Düğmelere çalışılmış baya belli oluyor. Herşey sımsıkı geçmiş, oynama vs bulamadım. Bm kasadaki problem sebebiyle özellikle aynaya baktım onda da sorun bulamadım. Ama aynanın arkasındaki kapağa dokundum ve baya oynadığını farkettim. O kısım hariç bir kusur bulamadım. Dizel mazda 3 ile performans sıkıntısı da yaşatmaz. 

10 saat önce, Mazda41 :

Abi mazda 3 sürüşte keyifli bir araç sadece sürücü keyif alıyor limitleri yüksek gel gelelim uzun yolda bir zulüm yalıtım konfor 10 üzerinden 3 bu hafta 3500 km yakın yol yaptım. Ayrıca 115 hp 270 nm tork klima açık 4 kişi bagaj ful ucu ucuna karşılıyor performans isteğini. 

Yalıtım bizim kasalarda sıkıntılıydı yeni kasada iyileştiriyorlar. Az biraz uğraşırsan aslında bizim kasaların da yalıtımı iyi olabiliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Yalıtım bizim kasalarda sıkıntılıydı yeni kasada iyileştiriyorlar. Az biraz uğraşırsan aslında bizim kasaların da yalıtımı iyi olabiliyor. 

Abi herkes senin gibi becerikli değil yalıtım yaptırmaya da kalksan ciddi masraf çıkacakmış gibi duruyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, Mazda41 :

Abi herkes senin gibi becerikli değil yalıtım yaptırmaya da kalksan ciddi masraf çıkacakmış gibi duruyor

Yok yaw ne becerisi. Rüzgar sesini azalttım işte bak 10 tl ye. :) yol sesi için de davlumbaz içlerine işlem yapsan baya etkili olur. Aracın içini sökmene gerek kalmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Tarahumara :

Eğer sense alabilecek durumuzun varsa mutlaka ama mutlaka alın. Aradaki fiyat farkı ile elde edebileceğiniz özellikler için ileride kafanızı taşlara vurabilirsiniz. Sadece konfor için değil, güvenlik için çok büyük önem arz ediyor. 150 km/h hız ile giderken bir durum olur ve frene asılmanız gerekirken geç kalırsanız ya da hiç reaksiyon gösteremezseniz, SBS devreye girip önce uyarı veriyor ve frenleri dolduruyor, eğer hala tepki göstermezseniz sizin için frene asılıyor. Gittiğiniz hıza göre belki kaza yapmanızı tamamen engelleyemeyebilir ama bir araca 150 km/h hızla çarpmakla 50 km/h arasında çarpmak gerçek manada ölüm-kalım meselesi.

Adaptif cruise (MRCC) ise, bundan sonra benim için olmazsa olmaz bir özellik. Maddi durumum imkan tanıdığı sürece bu özelliğin olmadığı bir aracı asla almayacağım. Eşime şirket aracı Egea verdiler. Fiyat farkı neyse kendim karşılayıp adaptif cruise olan modelini aldırdım. Alırken ne gerek var diye hayıflanırken, şimdi dua ediyor iyi ki seni dinlemişim diye. 

Yine sense ile gelen şerit takip ise 2014-2016 modellerde, sadece sesli uyarı verdiğinden ve direksiyona müdahale etmediğinden pek efektif olmasa da, makyajlı kasalarda direksiyona da müdahale ettiği için yine müthiş bir güvenlik ve konfor sunuyor.

Otomatik uzun far asistanı ve virajlarda sağa sola dönen adaptif led farlar şehir içinde çok elzem olmasa da özellikle şehirlerarası yollarda ve karanlık virajlarda yine güzel konfor sağlıyor.

Hal böyleyken ve alabilecek maddi durumu varken power alıp, sense almayanları anlamıyorum, asla da anlayamayacağım. Reflex, motion ve soul bu söylediklerim için geçerli değil çünkü aradaki fiyat farkı azımsanmayacak kadar (≈28.000 tl) fazla. Power ile power sense arası ise ≈7.000 tl.

Bu arada geçen hafta çok yakın bir arkadaşıma araba aldık. Mazda 3 istiyordu fakat istediğimiz fiyat power sense bulamadık. Sırasıyla diğer markaların da bütün bayilerini dolaştık. O kadar aptal donanımlarla araç satıyorlar ki akıl alır gibi değil. En mantıklısı toyota corolla geldi. 137.000 tl ye 2019 model 0 km flame x paketini aldık. Kendim test sürüşü de yaptım. Gayet konforlu ve acayip donanımlı bir araç. Sunroof dan anahtarsız giriş çıkışa, dur-kalk adaptif cruise controlden, şerit takip sistemine, kablosuz telefon şarjından dijital ekrana kadar doldurmuşlar. Android auto olsa, güzel bir ses sistemi olsa ve bu kadar tipsiz olmasa şu anki aracımı satar direk alırdım. Araç bakanlara corolla yı atlamamalarını öneririm

Bu konudan bulabilirsiniz gerekli açıklamayı.

Merhaba Ömer bey yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.Sizlerin tavsiyesi benim için çok değerli.Benimde gönlümden bu saatten sonra Power Sense geçiyor bakalım kısmet.Çarşamba günü Gaziantep'e aracı almaya gideceğim.Biraz daha finansman bulabilirsem ve de iyi bir pazarlık edebilirsek kesinlikle sense almak  istiyorum.Aracı alınca sizden daha çok yardım isterim.😊

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...