Jump to content

Mazda 3 (2009) Devir Saati

seyithan.krmz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar Merhaba. Mazda aracımda yeni bir sorun belirdi. LPG de araç hızlandıktan sonra boşa attığımda devir 1.200 ile 2,000 arasında dalgalanıyor. Frene basıp araba tam anlamıyla durana kadar (Hız=0) 1200 devirin altına düşmüyor, durduğu an 0,7 'ye düşüyor. Ayrıca hızlı giderken boşa atınca klimayı açınca (3.seviyede) devir direk rölanti halini alıyor. (0,70 de duruyor.) Bugün hava akış sensörü (sökülüp) ve boğaz kelebeği (Sökülmeden) temizlendi. Hiç birşey değişmedi. Ayrıca durduğu yerde hız=0 devir saatinde hiç bi dalgalanma yok. Görsel ekledim araç hareket ederken aracı boşa atınca devir saati aynen böyle.  Benzine alıp denedim 2-3 km kadar LPG de olan kadar çok fazla hissedilmiyor. Çabucak eski halini alıyor. 

2019-06-24_14h30_31.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tansu87 :

Lpg ayarlarına da baktırın derim. Devirdaim de kontrol edilmeli

baktırayım deli oldum ustada anlamadı parça değiştirelim falan dedi yok dedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, seyithan.krmz :

baktırayım deli oldum ustada anlamadı parça değiştirelim falan dedi yok dedim.

Direk servise gidin. Baska yerlerde arabaya da kendinize de yazik edersiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
24.06.2019 at 14:48, seyithan.krmz :

Arkadaşlar Merhaba. Mazda aracımda yeni bir sorun belirdi. LPG de araç hızlandıktan sonra boşa attığımda devir 1.200 ile 2,000 arasında dalgalanıyor. Frene basıp araba tam anlamıyla durana kadar (Hız=0) 1200 devirin altına düşmüyor, durduğu an 0,7 'ye düşüyor. Ayrıca hızlı giderken boşa atınca klimayı açınca (3.seviyede) devir direk rölanti halini alıyor. (0,70 de duruyor.) Bugün hava akış sensörü (sökülüp) ve boğaz kelebeği (Sökülmeden) temizlendi. Hiç birşey değişmedi. Ayrıca durduğu yerde hız=0 devir saatinde hiç bi dalgalanma yok. Görsel ekledim araç hareket ederken aracı boşa atınca devir saati aynen böyle.  Benzine alıp denedim 2-3 km kadar LPG de olan kadar çok fazla hissedilmiyor. Çabucak eski halini alıyor. 

2019-06-24_14h30_31.jpg

SORUN ÇÖZÜLDÜ. LPG ENJEKTÖRLERİNDEN ÇIKAN HORTUM EMME MANİFOLTUNA TAKILI YERİNDE GENİŞLEME YAPMIŞ VE HAVA ALIYORMUŞ. HORTUM DEĞİŞTİ SORUN ÇÖZÜLDÜ.!!!!!

• Beğen 2
  • Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...