Jump to content

Bu Araç Alınır mı? VI - Ortak Konu

Stormhawk

Tavsiye Edilen Mesajlar

15 saat önce, Mutlu Tekir :

Geç bile kalmış, 50-60bin km gibi kararmaya başlıyor.

Bizdeki 3  2012 model 59 binde en ufak kararma yok Mutlu. Pembemsi bi rengi vardı yanılmıyorsam. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 241
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Merhaba, uzun süredir Mazda 3 arıyorum. Aynı zamanda alternatif olarak lancer dikkatimi çekti. Kullanan ya da tecrübesi olanlar var mıdır ?

DEĞİŞENSİZ KAZASIZ OTOMATİK TEMİZ AİLE ARACI SERVİS BAKIMLIİlan No: 756948820
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-degisensiz-kazasiz-otomatik-temiz-aile-araci-servis-bakimli-756948820/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Brkm :

Merhaba, uzun süredir Mazda 3 arıyorum. Aynı zamanda alternatif olarak lancer dikkatimi çekti. Kullanan ya da tecrübesi olanlar var mıdır ?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-degisensiz-kazasiz-otomatik-temiz-aile-araci-servis-bakimli-756948820/detay

Ben kullanmıştım. Mazda sonrası hiç tatmin etmemişti. Ne plastik kalitesi, ne trim sesleri, ne de sürüş tokluğu. 2010 BL kasa daha iyiydi gözümde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Mutlu Tekir :

Ben kullanmıştım. Mazda sonrası hiç tatmin etmemişti. Ne plastik kalitesi, ne trim sesleri, ne de sürüş tokluğu. 2010 BL kasa daha iyiydi gözümde.

Benim pek bilgim yok araştırdığım kadarıyla plastik kalitesi mazdaya göre aşağıda ve daha sade bir tasarımı var. Yol tutuşu ile ilgili iyi yorumlar var. Görünüş olarak mazdayı daha çok beğeniyorum. Sürüş ve konfor bakımından yakın ise tercih edebilirim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Brkm :

Benim pek bilgim yok araştırdığım kadarıyla plastik kalitesi mazdaya göre aşağıda ve daha sade bir tasarımı var. Yol tutuşu ile ilgili iyi yorumlar var. Görünüş olarak mazdayı daha çok beğeniyorum. Sürüş ve konfor bakımından yakın ise tercih edebilirim. 

Bu kararsızlık ve bu gidişle BL kasa da alamayacaksın kardeşim. Benden söylemesi. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada @Brkm , maddi açıdan belli bir noktaya gelesiye kadar Mazda gibi 2. eli diğer araçlara nispeten yerinde sayan ya da daha az değerlenen araçları artık heyecan olarak görüyorum. Evet Mazda'nın ruhu başka araçlarda yok, sürüş zevki de yok, ama ev almak için yatırım olabilecek bir araba var. Eğer senin de durumun benim gibiyse 2. elde daha iyi değerlenen bir araç öneririm. Mazda alıyoruz harçla borçla krediyle. O kredi faizi de zaten ekleniyor. Fakat değerlenen araçta kendini çok kısa sürede çıkarıyor. Corolla aldım ve neredeyse 1.5 ayda sıfır fiyat+kredi faizi toplam ücreti amorti etti, 2.5 ayda ise kâr ettirmeye başladı. Mazda'nın tercih edilmesinin sebebi diğer araçlara göre uygun olmasıydı ama şu haliyle diğer araç fiyatlarıyla yarışıyor ve bence tercih sebebi olmaktan çıkıyor. 

Her aşk birlikteliği bünyemize sağlıklı gelmeyebileceği gibi, her mantık birlikteliği ise zevksiz ruhsuz tadsız tuzsuz olacak değil. :) Benden söylemesi. İmkanın varsa kenarda nakit de varsa sıfıra gir derim. Manuel de olsa megane 1.33T, otomatik civic 1.6 düşünebilirsin. Bu 2 firma 0.69 dan kredi kullandırıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Mehmet Özdemir :

oo köpek balığı tasarımı :) bizim doktor @zoptrik bir süre kullanmıştı. etiketledik, bakalım neler söyleyecek?

Ben bir önceki kasayı kullanmıştım. Standart sorunsuz (gerçekten sorunsuz) japon otomobili. Fakat sürüş dinamiği oturma pozisyonu ergonomisi mazdaya kıyasla biraz zayıftı. Son verilen ilanda 84 BİN denmiş. O kadar parayı vermem ben şahsen o arabaya. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.12.2019 at 22:47, Mutlu Tekir :

Bu arada @Brkm , maddi açıdan belli bir noktaya gelesiye kadar Mazda gibi 2. eli diğer araçlara nispeten yerinde sayan ya da daha az değerlenen araçları artık heyecan olarak görüyorum. Evet Mazda'nın ruhu başka araçlarda yok, sürüş zevki de yok, ama ev almak için yatırım olabilecek bir araba var. Eğer senin de durumun benim gibiyse 2. elde daha iyi değerlenen bir araç öneririm. Mazda alıyoruz harçla borçla krediyle. O kredi faizi de zaten ekleniyor. Fakat değerlenen araçta kendini çok kısa sürede çıkarıyor. Corolla aldım ve neredeyse 1.5 ayda sıfır fiyat+kredi faizi toplam ücreti amorti etti, 2.5 ayda ise kâr ettirmeye başladı. Mazda'nın tercih edilmesinin sebebi diğer araçlara göre uygun olmasıydı ama şu haliyle diğer araç fiyatlarıyla yarışıyor ve bence tercih sebebi olmaktan çıkıyor. 

Her aşk birlikteliği bünyemize sağlıklı gelmeyebileceği gibi, her mantık birlikteliği ise zevksiz ruhsuz tadsız tuzsuz olacak değil. :) Benden söylemesi. İmkanın varsa kenarda nakit de varsa sıfıra gir derim. Manuel de olsa megane 1.33T, otomatik civic 1.6 düşünebilirsin. Bu 2 firma 0.69 dan kredi kullandırıyor.

Valla prim konusunda bu fikre katılmıyorum. Benim Cx-5'i aldığım fiyata ve bugün teklif edilen rakama bakıyorum, 1.5 senede artan fahiş dolara rağmen neredeyse değerini dolar olarak korumuş. 121.000 TL'ye mayıs ayında aldığımız CX-3 şu an 140.000 TL'ye haftasında satılır. Daha 1 ay önce kardeşim gile BM Power 3 aldık, 103.000 TL'ye aldık, şu an ölüsü 110.000 TL. Mazda 0 km'de belki Toyota kadar prim yapmıyor ama fiyatı oturan modellerde gayet iyi prim yapıyor. Ben Mazda'yı fiyatından dolayı hiç tercih etmedim. Tasarımı, sürüş keyfi ve sorunsuzluğu benim için çok çok daha önde. Hatta benim gibi kaşıntılı, durmadan araç alıp satan birini bile ehlileştirdi, şu an aracımdan çok memnunum ama kaşıntı makyajlısını al diyor :D Her an satıp makyajlısını alabilirim. Mazda'yla hiç alakası olmayan ama aracıma az - çok binen iki arkadaşım da araca talip, bir makyajlı macerası beni bekliyor gibi :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mutlu Tekir

Kendi tecrubelerime dayanark soyleyebilirim ki Mazdanin 2.eli yavas tezi bence tamamen yanlis. 

5 tane mazda aracim oldu. Ne satarken ne alirken 1 haftadan fazla beklemedim. Sadece birinde satma konusunda emin olmadigim icin yazdigim nisbeten yuksek  fiyatin altindaki teklifleri kabul etmedim. O yuzden 1 ay kadar ilanda kaldi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Lupara :

@Mutlu Tekir

Kendi tecrubelerime dayanark soyleyebilirim ki Mazdanin 2.eli yavas tezi bence tamamen yanlis. 

5 tane mazda aracim oldu. Ne satarken ne alirken 1 haftadan fazla beklemedim. Sadece birinde satma konusunda emin olmadigim icin yazdigim nisbeten yuksek  fiyatin altindaki teklifleri kabul etmedim. O yuzden 1 ay kadar ilanda kaldi. 

Abi başıma ilkkez şöyle bir olay geldi ki, aracımı satmak istemeden, ilana koymadan iki arkadaşım araca talip oldu. İlk Mazda 3'üm pert kayıtlı bir araçtı, 20 küsür bin görüntüleme 100'ün üstünde favori, sayısız mesaj ve aramayla 10 - 12 günde satıldı. İkinci Mazda 3'üm de Mirai paket ter temiz bir araçtı, ilk başta 3. gününde biriyle anlaşır gibi olduk ama vazgeçtim, sonra tekrar ilana koydum 2 günde satıldı. Son Mazda'm da dediğim gibi satmak istemezken satıldı. Şimdi makyajlı kasa CX-5' bakıyorum, biri pert kayıtlı, biri km düşülmüş, haricinde iki tane var, ikisi de bütçemi aşıyor. Ha şu MTV olayına canım sıkıldı, sırf bu saçma düzene 5.000 TL vergi vermemek için alternatif marka bakayım dedim ama bakıp bakıp geri Mazda'ya dönüyorum. CX-3'ün içi bir tık büyük olsa hiç düşünmeyeceğim, bu yüzden en son dizel, makyajlı 3 sedana döndüm. Yarın kardeşimin CX-3'üne şöyle bir daha alıcı gözle bakayım, başka CX-5 gelmezse makyajlı kasalardan 3, 6 veya CX-3 alacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Lupara :

@Mutlu Tekir

Mazda'nın alıcısı ölücü, en ful donanım fetişisti olduğundan ben böyle düşünmüyorum. :) Tabiki piyasa fiyatından uyguna verilince hiçbir araç çok beklemez ama benim Touringin gidişinin düşük olduğunu düşünüyorum piyasaya göre o kadar eklemelere rağmen. Ayrıca yüksek km de yavaş satılmasında etkili bence.

Meslektaşım Ediz hocanın dediği gibi Mazda'yı gerçek alıcısı gelip alıyor, az ve öz talep oluyor. Az aranıp az ciddi alıcı çıkıyor. Diğer markalarda çok aranmasına rağmen az üstü ciddi alıcı çıkıyor. 

Ama tabi nasip meselesi. Sahibindenden arabam.com dan ilanı silip Facebook'da silmeyi unutmuşum ve arkadaş 1 senelik facebook ilanını buldu da geldi. Aklımın ucunda satmak yoktu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, serkan306 :

Abi başıma ilkkez şöyle bir olay geldi ki, aracımı satmak istemeden, ilana koymadan iki arkadaşım araca talip oldu. İlk Mazda 3'üm pert kayıtlı bir araçtı, 20 küsür bin görüntüleme 100'ün üstünde favori, sayısız mesaj ve aramayla 10 - 12 günde satıldı. İkinci Mazda 3'üm de Mirai paket ter temiz bir araçtı, ilk başta 3. gününde biriyle anlaşır gibi olduk ama vazgeçtim, sonra tekrar ilana koydum 2 günde satıldı. Son Mazda'm da dediğim gibi satmak istemezken satıldı. Şimdi makyajlı kasa CX-5' bakıyorum, biri pert kayıtlı, biri km düşülmüş, haricinde iki tane var, ikisi de bütçemi aşıyor. Ha şu MTV olayına canım sıkıldı, sırf bu saçma düzene 5.000 TL vergi vermemek için alternatif marka bakayım dedim ama bakıp bakıp geri Mazda'ya dönüyorum. CX-3'ün içi bir tık büyük olsa hiç düşünmeyeceğim, bu yüzden en son dizel, makyajlı 3 sedana döndüm. Yarın kardeşimin CX-3'üne şöyle bir daha alıcı gözle bakayım, başka CX-5 gelmezse makyajlı kasalardan 3, 6 veya CX-3 alacağım.

3 tane mazda sattım ve Bende benzer şeyleri yaşadım..

Araç bakınıyorum ve tam sizin yazdıklarınızı su an ben de yaşıyorum:) 

Artık hayırlısı dedim.

Cx3 çok şikayet okuyorum ve biraz temkinliyim..bagaj işini port bagajla çözebiliriz..cx5 vergisi ve biraz yüksek fiyatlari geri adım attırıyor..m6 eşim kullanamaz..m3 dizel makyajli 2.el yok neredeyse..zaten yılda 12bin geçmem.

en iyi seçenek benzinli makyajlı duruyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Montimpex :

3 tane mazda sattım ve Bende benzer şeyleri yaşadım..

Araç bakınıyorum ve tam sizin yazdıklarınızı su an ben de yaşıyorum:) 

Artık hayırlısı dedim.

Cx3 çok şikayet okuyorum ve biraz temkinliyim..bagaj işini port bagajla çözebiliriz..cx5 vergisi ve biraz yüksek fiyatlari geri adım attırıyor..m6 eşim kullanamaz..m3 dizel makyajli 2.el yok neredeyse..zaten yılda 12bin geçmem.

en iyi seçenek benzinli makyajlı duruyor..

CX-3'ün arızalarıyla ilgili şikayetler yoğun evet ama ben partikül temizleme işini halledersem sorun yaşamam diye düşünüyordum ama benim hafif arazi isteklerimi karşılamayacağını ve içinin ailem için yeterli büyüklükte olmadığına karar verdim. M3 konusunda hala karar verememiş durumdayım. Dere tepe gezmek, bunu yaparken de riske girdirmeyecek alt yüksekliğe sahip bir araç yönündeyim hala ama sanırım makyajlı almayacağım. 2012-2013 düşük kmli CX-5 alıp makyajlı kasa CX-5'in vergi dilimi düşmesini bekleyeceğim sanırım ya da fiyat olarak benim beklentilerim içinde bulmayı bekleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese iyi akşamlar, ilandaki aracı almayı düşünüyorum. Araca baktım gayet temiz görünüyor. Tek hasarı dolu nedeni ile oluşan göçük düzeltmeleri, ön ve arka cam ile birlikte sol ayna kapağı değişimi. Araç yetkili servis bakımlı öncesinde mitsubishi yöneticileri tarafından kullanılmış. Son fiyat 82.750 diyor satıcı, fikirlerinizi rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, Brkm :

Herkese iyi akşamlar, ilandaki aracı almayı düşünüyorum. Araca baktım gayet temiz görünüyor. Tek hasarı dolu nedeni ile oluşan göçük düzeltmeleri, ön ve arka cam ile birlikte sol ayna kapağı değişimi. Araç yetkili servis bakımlı öncesinde mitsubishi yöneticileri tarafından kullanılmış. Son fiyat 82.750 diyor satıcı, fikirlerinizi rica ediyorum.

Dolu takıntılılar dolu etrafta. Dolu lafını duyunca uzaklaşan. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mutlu Tekir :

Dolu takıntılılar dolu etrafta. Dolu lafını duyunca uzaklaşan. 

Kazaya göre dolu daha az önemli diye düşünüyorum kendimce ama öyle düşünen de olabilir tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
46 dakika önce, Brkm :

Merhaba, ilandaki araç için ne dersiniz, fiyat uygun mudur ?

Memurdan mazdaİlan No: 773702863
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-31-12-2019-sali-gunune-kadar-ilhan-kesikine-opsiyonlanmistir-773702863/detay

Araba guzel. Fiyat, kisiden kisiye degisir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...