Jump to content

Mazda 323 yeni motor

Onurkuurt
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle herkese merhaba foruma bugün kayıt oldum , konu doğru yerde mi pek emin değilim eğer değilse affınıza sığınarak sorunuma geçmek istiyorum.

Bundan 1 .5 ay kadar önce bir mazda 323 (1991 sedan - beyaz renk ) aldım ilk aracım olduğu için ve biraz aceleci davranarak aracı hiç bir ustaya göstermeden satan kişiye güvenerek aldım fakat araç bir hafta sonra yolda stop etmeye başladı ustaya götürdüm yatak vuruyor diyerek motor gidik dedi bunun üstüne bursadan 170 bin de denilen 2. el motor aldım durumum müsait olmadığı için yeni motor yaptıramadım bu şekil de işçilikle beraber 2500 tl masraf yaptım.

asıl sorunum şu aracı ilk adığım da ki performansı bulamıyorum yatak vuran o motorun performansı ile bu motorun performansı çok farklı araç da yağ kaçakları mevcuttu 

suan da halen yağ kaçağı var motoru takan ustaya götürdüğüm de şanzuman yağı dedi ve ben ona karışmadım ben motoru taktım ona ayrıca bakmak gerek dedi bu durum da ne yapmam gerek aracımın ne tür bir sorunu olabilir 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

onur, sıkıntın gerçekten ustalık gerektiren bir durum. sahibi olduğun araç 28 yaşında, forumda eski araç sahipleri bazen aktif oluyorlar. onların sorunun hakkında bir şeyler söylemesini beklemekten başka çare yok maalesef

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayagi teknik bir konu.

Bu arabadan anlayan birinin bakmasi gerek. Yoksa cok para harcarsiniz, isiniz de hallolmaz. Belki de eski motor arizali bile degildi.

Araci, İstanbul Avrupa yakasindaysaniz Adem ustaya, Anadolu yakasindaysaniz Arma Garaj Ekrem ustaya bir gostermeniz iyi olur. En azindan gereksiz para harcamamis olursunuz.

Motor kompresyonunu olcturup, Bogaz kelebegi ve karburator ayarlarini kontrol ettirebilirsiniz. Motorda sorun olmadigi kesinlesince diger seylere baktirin bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mehmet Özdemir :

onur, sıkıntın gerçekten ustalık gerektiren bir durum. sahibi olduğun araç 28 yaşında, forumda eski araç sahipleri bazen aktif oluyorlar. onların sorunun hakkında bir şeyler söylemesini beklemekten başka çare yok maalesef

teşekkürler 

43 dakika önce, Lupara :

Bayagi teknik bir konu.

Bu arabadan anlayan birinin bakmasi gerek. Yoksa cok para harcarsiniz, isiniz de hallolmaz. Belki de eski motor arizali bile degildi.

Araci, İstanbul Avrupa yakasindaysaniz Adem ustaya, Anadolu yakasindaysaniz Arma Garaj Ekrem ustaya bir gostermeniz iyi olur. En azindan gereksiz para harcamamis olursunuz.

Motor kompresyonunu olcturup, Bogaz kelebegi ve karburator ayarlarini kontrol ettirebilirsiniz. Motorda sorun olmadigi kesinlesince diger seylere baktirin bence.

Öncelikle ilginize teşekkür ederim , araba şuan da bir sorun yaşatmıyor durduğu yer de ufak yağ damlatması var ve bazen çekişi düşüyor umarım çok büyük sorun açmaz , anadolu yakasında oturuyorum bahsettiğiniz usta tam olarak nerede ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abiler ustaya gideceğim fakat birşey dikkatimi çekti aracım bazen kendiliğinden çok üstün performans gösteriyor yani anlık olarak hızlanması felan aşırı iyi oluyor ve ardından tekrar eskisi gibi oluyor bunun sebebi nedir , bir de yukarıda bahsettiğim performans kaybı sadece rampalar da oluyor oda bazen çok iyi bazen çok ağır kalıyor rampalarda manifold kaçırıyıor denildi ama bundan kaynaklanıyor olabilir mi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...