Jump to content

Mazda 323 HB Silkeleme Sorunu

Cemal Elçi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar mazda 323 hb arac var bende rampada giderken 4 veya 5. Viteste silkelenme yapıyor bişeyler sanki tutup bırakıyor.sürekli olmasada devir saatinde dalgalanma oluyor yüksek devirde, buji buji kablosu değiştirdim lpg ayarı yaptım bişey değişmedi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tarz problemlerin sebebi genelde ateşleme ile alakalı problemlerdir. Eğer ateşleme ekipmanları değiştirildi ise yakıt sistemini kontrol etmek gerekir.

Eğer araç enjeksiyonlu ise map maf oksijen sensörlerinden gelen hatalı verilerden dolayı enjektöre giden yakıt miktarında düzensizlik olabilir.

Eğer sadece lpg de yapıyorsa lpg enjektörlerinden bir tanesinin ayarı bozulmuştur. her enjektörün tepesinde alyan başlı bir cıvata bulunur eğer bu cıvata gevşek diye gereğinden fazla sıkılırsa, o enjektörden  geçen yakıt miktarı az olur yani musluğu kısmış olursunuz (enjektörler sökülüp ayar yapılmalı )

aklıma gelen sebepler bunlar 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bu sorun bendede var . 323 1.5 Practica 98 model. Hızlanmaya başlarken devir saati 2 ye gelince bı kesiyor sonra devam ediyor. Degismedigim malzeme kalmadı. Durduğu yerde gaza basıp salinca devir sağati komple sıfıra inip . 0.9 a geri çıkıyor. Hafiften rölanti dalgalanması var. Birde klimayı açınca devir yükselmiyor . 0.3 e kadar iniyor. Araç yıkılıyor. 

BANA YARDİMCİ OLACAK BİRİ YOKMU ARKADASLAR?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...