Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Kaliper Piminden Gelen Ses

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Teşekkür ederim uğradım.Uğradım silikon uygulaması yapıldı 2 defa sonra 2 defa torna yapıldı ama yine aynı.Bu defa ki gidişimde ring olayını görüşeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Bende bu sorunu yaşadım. Youtube da mazda 3 kaliper pimi sökümü ile ilgili videolara bakarak (önceki sayfalarda linkleri var) arızalı pimi buldum. bir frende iki pim var.arızalı pim yuvasında sallanıyor zaten oradan anlaşılıyor.evde küçük bi atölyem var. micro tornada, dremelin küçük taşlama ucuyla pime iki adet yatak açtım ve o yataklara o ring taktım.(torna yoksa pimi matkabın ucuna takarak yapabilirsiniz)(taşlamanız yoksa ince eğe yada demir testeresi de kullanılabilir) 10k km yol yaptım şimdilik ses yok. 

yatakları tek seferde değil kademe kademe açtım. denedim pim yuvaya giriyormu diye.ilk seferde yatak derinliği az olduğu için o ring conta çok dışarıda kaldı ve pim yuvasına girmedi. bi kaç kere daha deneyerek yatağı derinleştirdim ve ideal derinliğe ulaştım. burada önemli olan 2 şey var.yatağın deinliği ve genişliği. derinlik az olursa pim yuvaya girmiyor, zorlarsanız conta kesiliyor, derinlik çok olursa conta çok içerde kaldığı için işlevini yerine getirmiyor. yatağın genişliğinide oringden bi tık daha geniş yapmak gerekiyor.çünkü conta basınç altında kaldığında yanlara doğru genişliyor <-> ve yatak dar olursa yatağın kenarları contayı ısırıyor. benim deneyimim bu şekilde oldu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...