Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Trip A Ve Trip B Km ve Yakıt Tüketimi Takibi

turkuaz31
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Mazda 3 aracımda trip a ve trip b için ayrı ayrı yakıt tüketimi takip edebilmemize imkan varmıdır, bulamadım çünkü sadece km takibini yapabiliyorum gibi geldi. önceki aracımda ayrı ayrı km ve yakıt sarfiyatı takibini yapabiliyorduk. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Leanback :

Yoktur. Yol bilgisayarı olduğuna şükredin :) 

:) peki. teşekkür ederim cevap için. bende öyle düşünmüştüm😀 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trip A , Trip B ile bağlantılı iki farklı tüketim takibi olmasa da farklı iki tüketim takibi var.

Bir tanesi aracın genel tüketim takibi ki Info tuşu ile resetlenene kadar devam ediyor, bir de Yakıt Ekonomisi bölümünde aracı çalıştırdığınızdan itibaren o ana kadar olan tüketimi gösteriyor yanlış hatırlamıyorsam ama bu da kontağı kapatınca sonlanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Burak :

Trip A , Trip B ile bağlantılı iki farklı tüketim takibi olmasa da farklı iki tüketim takibi var.

Bir tanesi aracın genel tüketim takibi ki Info tuşu ile resetlenene kadar devam ediyor, bir de Yakıt Ekonomisi bölümünde aracı çalıştırdığınızdan itibaren o ana kadar olan tüketimi gösteriyor yanlış hatırlamıyorsam ama bu da kontağı kapatınca sonlanıyor.

ben aracı çözemedim sanırım henüz. yakıt ekonomisi dediğiniz bölümü nasıl görüyoruz. yani ben sadece anlık yakıt tüketimini ve info ile resetlenen genel yakıt tüketim değerini görebiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, turkuaz31 :

ben aracı çözemedim sanırım henüz. yakıt ekonomisi dediğiniz bölümü nasıl görüyoruz. yani ben sadece anlık yakıt tüketimini ve info ile resetlenen genel yakıt tüketim değerini görebiliyorum.

Vallahi bence bilmemeniz ve öğrenmemeniz sizin için daha iyi ve hayırlı. :D 

Malum ülkemizdeki akaryakıt zamlarının ne hale geldi.

Hal böyleyken sürekli gözünüzün ne kadar yaktı-tüketti vs kontrolü. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

Vallahi bence bilmemeniz ve öğrenmemeniz sizin için daha iyi ve hayırlı. :D 

Malum ülkemizdeki akaryakıt zamlarının ne hale geldi.

Hal böyleyken sürekli gözünüzün ne kadar yaktı-tüketti vs kontrolü. :fiuw:

mantıklı😀😀😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, turkuaz31 :

Tam olarak buradan bahsediyorum ;

Bu arada şimdi fark ettim, bu menüdeki ayarlarda Ortalama ve Sefer A yı Eşitle seçeneği var, ne işe yarıyor acaba tam olarak  ? 🤔

@Tarahumara bir fikrin var mı ? 

Not: Bu arada bu videodaki araç Mazda CX-3, Mazda3'te de aynı mı bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Burak :

Tam olarak buradan bahsediyorum ;

Bu arada şimdi fark ettim, bu menüdeki ayarlarda Ortalama ve Sefer A yı Eşitle seçeneği var, ne işe yarıyor acaba tam olarak  ? 🤔

@Tarahumara bir fikrin var mı ? 

Not: Bu arada bu videodaki araç Mazda CX-3, Mazda3'te de aynı mı bakmak lazım.

Trip A sıfırlanırsa genel ortalama da sıfırlanıyor ben sürekli kullanıyorum o modu..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Burak :

bir fikrin var mı ? 

Eşitle seçeneğini işaretledikten sonra, CMU üzerinden sıfırlama yaparsan, kadran üzerindeki A verilerini sıfırlıyor, ya da tam tersi kadran üzerinden A verisini sıfırlarsan, CMU üzerinden de sıfırlıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...