Jump to content

3. Nesil Mazda 3 SBCS Arızası


ümit şahin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar.

2014 model aracımda bir süre önce akü bitti. ilk aküydü ve değiştirdim starstop özelliğine uygun olan bir aküyle. öncesinde aracın tüm arıza lambaları yanmaya başlamıştı ve bu şikayetle ustaya gitmiştim. aküden dediler halloldu değiştirince. akü değişiminden  bir gün sonra arıza lambaları gene yandı ( lastik basınç, denge çekiş ve sbcs ) bucada dündar ustaya götürdüm. arıza kaydını sildi ama ertesi gün gene yandı. gene gittim ama bu sefer bilgisayarda arıza uyarısı kodu vs görünmüyor dediler. ama ışık yanıyor. arıza kodu kaydı görünmediği için silinecek de bir şey yok ama ışık yanıyor.

bu arada arıza lambası kafasına göre takılıyor. yanıyor, aracı yeniden çalıştırıyorum sönüyor. hareket halindeyken gene yanıyor ( hatta diğer iki arıza lambası da yanıyor bazen ) . tutarlı da değil . sonra bornovada adnan ustaya götürdüm. o da baktı ve sildi kaydı. tamam dedim ama bir gün sonra gene yandı arıza lambası. 

demem o ki kafasına göre takılan yanan sönen bir arıza lambam ( sbcs ) ve izmirde yetkili servis olmadığı için de çözümsüzleşen bir sorunum var.

acaba forumda bana şu nu da yap diye öneride bulunabilecek arkadaş var mı? 

şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taktığınız aküden ya da bağlantı noktalarından kaynaklanan voltaj farklılıkları olabilir. Çok hassas bu sistemler zira. Öncelikle akü kutup başlarını bir kontrol edin, temassızlık/gevşeklik vs olabilir. Ya da taktığınız aküden kaynaklı bir şey olabilir diye düşünüyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...