Jump to content

Motorda ki Garip Ses


Tavsiye Edilen Mesajlar

Abilerim Merhaba.1998 Mazda 626 2.0 GF aracım var. Yeni aldım. Motor soğukken araca gaz verip çekince sanki bileyleme makinasına bıçak sürtermiş gibi ses geliyor. Video çektim, linkide aşağıda. Anlayan daha önce yaşayan varsa bir yol gösterebilir mi ?

 

Youtube Link - Motor sesi

Link to post
Diğer Sitelerde Paylaş
5 dakika önce, Lupara :

Vitesteyken yani ilerlerken de geliyor mu?

Sadece bostayken geliyorsa muhtemelen bir rulman bozulmus. 

Viteste yok abi. Sabah ilk çalıştığında motor ısınana kadar ve sadece gaz verip çektiğimde devir düşerken geliyor. Gaz verirken gelmiyor.

Link to post
Diğer Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Byserkaan :

Viteste yok abi. Sabah ilk çalıştığında motor ısınana kadar ve sadece gaz verip çektiğimde devir düşerken geliyor. Gaz verirken gelmiyor.

Bence rulmanlardan biri aşinmis. Devir yukselirken de ses yapiyordur ama motor sesinden duyulmuyordur. 
 

Klima varsa buyuk ihtimal klima kompresor rulmanidir.
 

Bir tamirciye gostermekte fayda var. 

Link to post
Diğer Sitelerde Paylaş
7 dakika önce, Lupara :

Bence rulmanlardan biri aşinmis. Devir yukselirken de ses yapiyordur ama motor sesinden duyulmuyordur. 
 

Klima varsa buyuk ihtimal klima kompresor rulmanidir.
 

Bir tamirciye gostermekte fayda var. 

İlgin için teşekkür ederim abi. İlk fırsatta gidecem. Bununla beraber farklı sorunlarımda var. Yolda giderken gaz pedalı sabit olduğu halde devir 0 - 4000 arası sapıtıp stop ediyor. Kaputu açıp kabloları kurcaladığımda çalışıyor. Tahminim sensöre giden kabloların biri ya şase yapıyor. Yada kopukluk var. Birde LPG ayarı yaparken bilgisayara bağlıyorum. Araç 70 derecedeyken kalibrasyonu başlatıyorum. Birden 55 derecelere düşüyor. Kalibrasyonu iptal ediyor. Galiba hepsi elektriksel bir sorun gibi görünüyor.

Link to post
Diğer Sitelerde Paylaş
11 saat önce, Byserkaan :

İlgin için teşekkür ederim abi. İlk fırsatta gidecem. Bununla beraber farklı sorunlarımda var. Yolda giderken gaz pedalı sabit olduğu halde devir 0 - 4000 arası sapıtıp stop ediyor. Kaputu açıp kabloları kurcaladığımda çalışıyor. Tahminim sensöre giden kabloların biri ya şase yapıyor. Yada kopukluk var. Birde LPG ayarı yaparken bilgisayara bağlıyorum. Araç 70 derecedeyken kalibrasyonu başlatıyorum. Birden 55 derecelere düşüyor. Kalibrasyonu iptal ediyor. Galiba hepsi elektriksel bir sorun gibi görünüyor.

Sorunlariniz elektriksel gibi gorunuyor. Ama daha once isi bilmeyenler ellemis bence. 
 

Kablolarin soketlere girdigi yerlere bakarak baslayin. 
 

Bu arabadan anlamayan birine goturmeyin derim. 

  • Teşekkürler 1
Link to post
Diğer Sitelerde Paylaş
×
×
  • Yeni Oluştur...