Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Dizel Turbo Sorunu

dmnhll
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar, 2017 model Mazda 3 arabamı geçenlerde bakıma götürdüm ve ertesi gün akşam arabamdan vuu diye bir ses çıkmaya başlayıp, kaputundan beyaz dumanlar gelmeye başladı. Arabayı hiç kullanmadan ertesi gün servise gönderdim ve bana söylenen turbo kanatlarının kırıldığı ve masrafının en az 15.000 tl olduğuydu. Bu nasıl olmuş olabilir? Geçen sene bakıma götürdükten 1 gün sonra da aküsü bitmiş, yolda kalmıştım. Fazla bilgim olmadığından, en azından fikirlerinizi merak ettim. Aldığımdan beri hiç sorunsuz çalışıyor arabam, kaza veya ayrı bir bakıma götürmedim. Hep servisini kullandım, arabayı zorlamadım. Kimseye vermedim. Siz neler düşünüyorsunuz? Durup dururken turbo kanatlarını nasıl kırmış olabilirim?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Zealot :

2017 aracın garantisi yokmu.. turbo garantiden değişir

garanti yoksa dışarıda revizyon yaptırabilirsiniz. 1000 tl turbo. 1000 tl işçilik 

Orijinal olması önemli olmaz mı? Dışarıda yaptırılmaya bu konuda güvenilir mi? Gerçi servisle ilgili bile muallaktayım ama. Hala garantisi var evet ama yine de bu fiyat söylendi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, dmnhll :

Orijinal olması önemli olmaz mı? Dışarıda yaptırılmaya bu konuda güvenilir mi? Gerçi servisle ilgili bile muallaktayım ama. Hala garantisi var evet ama yine de bu fiyat söylendi. 

garantisi olan bir arabanın turbosunu patlatıp Feza'ya gönderseniz bile,  

garantiden değiştirmek zorundalar..

çünkü :  kullanıcı herhangi bir yöntemle turboyu patlatamaz 😃 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Problemlerin bakımlardan sonra olması pek tesadüfmüş hissiyatı uyandırmadı bende. Zaten ellerinde satılık araç yok sinek avlamakta mazda türkiye birde eldeki bakıma gelen müşteriyi kaçırmasalar bari. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mazda41 :

Problemlerin bakımlardan sonra olması pek tesadüfmüş hissiyatı uyandırmadı bende. Zaten ellerinde satılık araç yok sinek avlamakta mazda türkiye birde eldeki bakıma gelen müşteriyi kaçırmasalar bari. 

Evet benim de dikkatimi çekti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun. Benim de 2 yıl önce enjektörler garantiden değişti. Sorunsuz biniyorum. Akünün bitmesi normal. Dizel araçlarda yolda iken yakıt almak için durdun, depoyu doldurdun, tık!! Araba çalışmıyor. Bu normal. Akü işi yapan ustam söyledi. Başıma gelmişti 🤗🤗

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...