Jump to content

2018 Mazda 6 Kol Dayama İçi Aydınlatması

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ledleme işlemlerine devam. Bugün de kol dayamanın içine ufak bir led monte ettim. Elektriği çakmaklıktan aldım. Led ile çakmaklık arasına da led gücünü ayarlamayı sağlayan bir devre koydum.

kol_led_01.jpg

kol_led_02.jpg

kol_led_03.jpg

kol_led_04.jpg

kol_led_05.jpg

kol_led_06.jpg

kol_led_07.jpg

kol_led_08.jpg

kol_led_09.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

led rengi araç ile uyumlu olmuş. ben tembellik yapıp yeni nesil küçük pilli-fotoselli gardırop aydınlatmalarından yapıştırmayı düşünüyorum. tabiki üretken olmak en güzel sonucu ortaya çıkarıyor. ellerinize sağlık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, paarthurnax :

led rengi araç ile uyumlu olmuş. ben tembellik yapıp yeni nesil küçük pilli-fotoselli gardırop aydınlatmalarından yapıştırmayı düşünüyorum. tabiki üretken olmak en güzel sonucu ortaya çıkarıyor. ellerinize sağlık

Teşekkürler. Aslına bakarsanız içime pek sinmedi. Aracın içindeki diğer beyaz led tonları ile farklı. Yeniden söküp ucundaki ledi değiştirmek istiyorum. Misal kapı altlarındaki yanan beyaz led ile epey bir ton farkı var.

kol_led_10.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Tarahumara :

Teşekkürler. Aslına bakarsanız içime pek sinmedi. Aracın içindeki diğer beyaz led tonları ile farklı. Yeniden söküp ucundaki ledi değiştirmek istiyorum. Misal kapı altlarındaki yanan beyaz led ile epey bir ton farkı var.

9-10bin Kelvin oluyor genelde bu ledler. Ve gece mavimsiliği aşırı göz yoruyor.
Tavan ve okuma aydınlatmasında çok rahatsız etmişti beni de. İç mekandaki tavan,okuma, ayak aydınlatmalarında özellikle 4000 kelvine döndüm tamamen. Kendi aydınlatmasını canlı görmedim ama muhtemelen 4000 veya 6000 kelvindir. 

Bir de ledi sabitlemek için sıcak silikon yerine epoksi veya kit yapıştırıcılardan kullan istersen. Araç yazın güneş altında kaldığında eriyip sızıyor sıcak silikonlar. (Fotoğrafta sıcak silikon mu, normal silikon mu emin olamadım.)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, ibrasoft :

9-10bin Kelvin oluyor genelde bu ledler. Ve gece mavimsiliği aşırı göz yoruyor.
Tavan ve okuma aydınlatmasında çok rahatsız etmişti beni de. İç mekandaki tavan,okuma, ayak aydınlatmalarında özellikle 4000 kelvine döndüm tamamen. Kendi aydınlatmasını canlı görmedim ama muhtemelen 4000 veya 6000 kelvindir. 

Bir de ledi sabitlemek için sıcak silikon yerine epoksi veya kit yapıştırıcılardan kullan istersen. Araç yazın güneş altında kaldığında eriyip sızıyor sıcak silikonlar. (Fotoğrafta sıcak silikon mu, normal silikon mu emin olamadım.)

Evet aynen göz yoran bir rengi var. Sıcak silikonla yapıştırdım ama silikonu güvenlik olsun diye yapıştırdım. Kendi yuvası tutuyor. Bu arada epey uzun süre test ettim ama ısınmayla karşılaşmadım. Zaten araya koyduğum devreyle voltajı epey düşürerek çalıştırıyorum yoksa çok parlak oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Tarahumara :

Evet aynen göz yoran bir rengi var. Sıcak silikonla yapıştırdım ama silikonu güvenlik olsun diye yapıştırdım. Kendi yuvası tutuyor. Bu arada epey uzun süre test ettim ama ısınmayla karşılaşmadım. Zaten araya koyduğum devreyle voltajı epey düşürerek çalıştırıyorum yoksa çok parlak oluyor.

Ledin ısısı değil silikonu eriten. Yazın güneş altında kalınca artan iç ısıdan eriyor 🙃 
Ağırlık taşımadığı için o kadar sorun olmayabilir. Eski aracımda tutturduğum malzemenin ağırlık etkisiyle de salmıştı hepten kendisini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...