Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Direksiyon Pompasından Gelen Ses

Ameros
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler dilerim

Mazda 3 2005 dyanmic modelli aracımı satıp Mazda 3 1.6 2010 model impresive aldım hayırlısı olur inşallah.

Sıkıntım şu direksiyon pompası kaskodan degişmiş faturası var ustasına sorduk tamam kanaat getirdim. Afyon sivas dönüşü direksiyon wıwwww diye bir ses geliyor. Deneme sürüşü yaptıgım zaman böyle bir sıkıntı yoktu aldıgım adam da kendisinin hiç fark etmedigini söledi yanımdaki arkadaşta efet sanki var dedi. 

Sorun nereden olabilir? Parça orjinal takılmış

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O bahsetmiş olduğunuz ses termostat fan sesi olmasın. Kontak anahtarının olduğu yerin altında. Kulağınızı o fana getirin dinleyin o ses mi diye. 

Hava komprösörü ile bir hava tutun çok yakından olmamak şartıyla.  Sesi tekrar dinleyin. Zamanla toz tutuyor ses yapıyor.

Ben bir başka şeyi merak ettim. Kaskodan Direksiyon pompası nasıl değişmiş ?

Araç önden ağır bir kaza alıp, hasar alıp mı değişmiş ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilhan bey arıza yapmış ondan değişmişler yolda iken direksiyon sertleşmiş ustaya götürmüşler degişmesi lazım demiş kaskoya ekletip yaptırmışlar.

kilima açtım yol boyunca ama dediğinizi deniyeceğim. biraz kulak tırmalıyor ses. sanki dediğiniz gibi fan sogutma yapıyor gibi bir ses var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.Nesildeki bu içeride olan uğultu/dızlama/bızlama :) tarzı seslerin geneli o küçük fandan kaynaklandı. Aracı bindiğinizde kontağı çevirmeden önce kulağınızı bu bölüme yaklaştırıp kontağı açın ses belli eder kendini.

33 dakika önce, Ameros :

ilhan bey arıza yapmış ondan değişmişler yolda iken direksiyon sertleşmiş ustaya götürmüşler degişmesi lazım demiş kaskoya ekletip yaptırmışlar.

Konumuz bu değil ama bana çok ilginç geldiği için takıldım ve sormak istedim. Halen ama mantığıma oturmadı arızayı kaskonun karşılaması.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kemirgen bir hayvanın direksiyon pompasına zarar vermesi sebebi ile arıza açıp değişmiş olabilir mi? kasko poliçelerinde ki olabilecek hasarlar aklıma geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...