Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Far Yikama

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Soguk bir memlekete tasindim. 

Gecen sabah baktigimda, sol far yikama kapagi 3,4 cm disari cikmisti.
Araci calistirdim, far kolunu cektim. Ama hem su puskurtmedi hem de far yikma kpagind bir hareket olmadi. 
2 saat kadar sonra asagi indigimde kapak kapaliydi. (İns kendi kendine kapanmistir.Biri zorlamamistir.)  

Bu sabah tekrar ayni sekilde far yikama kapagi 2 cm kadar disari cikmisti. 

Bu bir ariza mi acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhtemeldirki, ya antifirizli yıkama suyu kalitesiz olduğundan donmuş durumda (yazlık antifirizde kalmış olabilir), yada önceden o bölgede normal su kalmış. Su donunca hacmi genişler ve bundan dolayı kapağı dışarı itmiş olabilir. Ben memleketteki evimde dönüşte, vanayı kapatıyor, muslukları açık bırakıyorumki, borudaki su donunca genişleyip, boruyu patlatmasın. Bir sene çok soğuk olmuştu, bu uygulamayı yapmamıştım, mutfak musluğu odanın ortasına fırlamış, Allahtan vana kapalı idi, eriyince bir miktar su dışarı taşmış, bununla ucuz atlattım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Renegade :

Ben memleketteki evimde dönüşte, vanayı kapatıyor, muslukları açık bırakıyorumki, borudaki su donunca genişleyip, boruyu patlatmasın. Bir sene çok soğuk olmuştu, bu uygulamayı yapmamıştım, mutfak musluğu odanın ortasına fırlamış, Allahtan vana kapalı idi, eriyince bir miktar su dışarı taşmış, bununla ucuz atlattım. 

Yeni bisey dsha ogrenmis oldum Gerci İzmirdeyiz ama hayat yarinnobur gun ne olcagi belli deil. Bu bilgi lazim olur 😃

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, ozgur35 :

Yeni bisey dsha ogrenmis oldum Gerci İzmirdeyiz ama hayat yarinnobur gun ne olcagi belli deil. Bu bilgi lazim olur 😃

Zamanın ne getireceği belli olmuyor.
20 yıldan sonra, kış lastiği, zincir, dereceli antifreeze, dereceli akü, buz kazıma aleti, kar temizleme,sabah arabanın çalışmama ihtimali, camlardaki buzu çözmek için kolanya vs. öğrendim. Bakalım daha neler öğreneceğim. :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

işte burada yani soğuk memleketlerde, impressive ön cam ısıtıcı çok faydalı, yan camları kazımak yeterli, antifirizi her kış girişinde ölçüm yaptırırım, cam yıkama suyunu kışın güçlü olandan tercih ederim, silecek lastiklerine zararını bildiğim için zorunlu olmadıkça kullanmam.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Renegade :

işte burada yani soğuk memleketlerde, impressive ön cam ısıtıcı çok faydalı, yan camları kazımak yeterli, antifirizi her kış girişinde ölçüm yaptırırım, cam yıkama suyunu kışın güçlü olandan tercih ederim, silecek lastiklerine zararını bildiğim için zorunlu olmadıkça kullanmam.

Zamanla ogrenecegim ben de. Koltuk isitma ve isitmali ön cam kullanisli gercekten. 

Cam suyu olarak ne kullaniyorsunuz? Belli ki benim arabadaki cam suyu ise yaramiyor. Şok marketten almistim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Lupara :

Cam suyu olarak ne kullaniyorsunuz? Belli ki benim arabadaki cam suyu ise yaramiyor. Şok marketten almistim. 

ben geçen gün shell'den aldım. 3 litresi 60 kusur liraydı ama kafam rahat. diğerleri boyalı su. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Katil Balina :

ben geçen gün shell'den aldım. 3 litresi 60 kusur liraydı ama kafam rahat. diğerleri boyalı su. 

https://www.hepsiburada.com/shell-winter-screenwash-concentrate-cam-suyu-3-lt-p-HBV00000HYS7P?magaza=Oto Parçam

Bahsettiginiz cam suyu bu galiba. Alip kullanayim. 
Arabadaki cam suyunu bosaltmam gerek tabi  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Lupara :

https://www.hepsiburada.com/shell-winter-screenwash-concentrate-cam-suyu-3-lt-p-HBV00000HYS7P?magaza=Oto Parçam

Bahsettiginiz cam suyu bu galiba. Alip kullanayim. 
Arabadaki cam suyunu bosaltmam gerek tabi  

ben istasyondan aldım. aynıdır muhtemelen. ankara'da -12'ye kadar gördü, sorunsuz kullanıyorum. tam olarak şu.

16114879861017627607720960377906.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.01.2021 at 14:34, Katil Balina :

ben istasyondan aldım. aynıdır muhtemelen. ankara'da -12'ye kadar gördü, sorunsuz kullanıyorum. tam olarak şu.

16114879861017627607720960377906.jpg

Shell istasyonuna gidip bir bidon aldim. 44 tl. Bakalim bir sonraki karda far kapagi ne yapacak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Lupara :

Shell istasyonuna gidip bir bidon aldim. 44 tl. Bakalim bir sonraki karda far kapagi ne yapacak :)

Abi nereye tasindin Erzurum mu sivas mi kars mi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Shell'de tam adını hatırlamasam da C ile başlayan bir marka daha var 30-35 lira gibi bir fiyatı vardı. Şimdiye dek soğukta bir problem yapmadı Bende soğuk bir ilde (Erzurum) görev yapıyorum dolayısı ile görev yerine gittiğim araç için  (Mazda'ya kıyamadık üşümesin diye 😃) @Lupara gibi ilk defa kışlık ekipmanlar aldım. Hayatımda ilk defa kış lastiği aldım. Hele hele araç dizel olunca insan ilk çalıştırmada ayrı bir telaşa kapılıyor. -16 derecede yaptığım soğuk çalıştırmada biraz nazlı çalıştı lakin bir problem olmadı. Bahsettiğim antifrizli cam suyu görevini yerine getiriyor. Mazda'ya alırken shell'in kendi antifrizini almıştım fakat sonrasında diğer gündelik araca bu markasını unuttuğum yaklaşık yarı fiyatlı ürünü önermişlerdi. Memnun kaldım açıkçası.

Bu arada Trabzon'daki benzinlikte Shell'in kendi cam suyu daha pahalıydı. 45-50 lira değildi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.01.2021 at 19:44, Lupara :

Soguk bir memlekete tasindim. 

Gecen sabah baktigimda, sol far yikama kapagi 3,4 cm disari cikmisti.
Araci calistirdim, far kolunu cektim. Ama hem su puskurtmedi hem de far yikma kpagind bir hareket olmadi. 
2 saat kadar sonra asagi indigimde kapak kapaliydi. (İns kendi kendine kapanmistir.Biri zorlamamistir.)  

Bu sabah tekrar ayni sekilde far yikama kapagi 2 cm kadar disari cikmisti. 

Bu bir ariza mi acaba?

Geçen senelerde aynısı banada oldu hava ısınınca geri içeri girdi bu soguklarda tekrar çıktı ama hala girmedi bekliyorum girmezse baktırıcam artık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Horizon05 :

Geçen senelerde aynısı banada oldu hava ısınınca geri içeri girdi bu soguklarda tekrar çıktı ama hala girmedi bekliyorum girmezse baktırıcam artık

Hirtum icerisindeki cam suyunun buzlanmasindan kaynakli olabilecegi benim aklima yatti. Depoyu mumkun oldugu kadar bosaltip yeni bir cam suyu ekledim. Takipteyim. Suan icin bir sorun yok. 

32 dakika önce, Mutlu Tekir :

Sıcak su dökebilirsiniz girmesi için. Bu gibi durumlar için far yıkamayı pek çalıştırmamak daha iyi olur.

Tesekkurler. Zaten kullanmiyorum. Kendi kendine disari sarkmis

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

donmuş malzemeye sıcak su dökmek ani ısı değişimi neticesi hassas plastiklerde çatlama gibi sorunlar çıkartabilir. Kışın far yıkamayı kapatma konusuna tamamen katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de bilerek hiç kullanmıyorum. ama kış günü öndeki araçtan gelen kiri almak için cama su püskürtürken  bazen kendi kendine calışıyor. belli bir periyodu var galiba.  çalıştığını önde görünen su buharından anlıyorum:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Far yikamasi calismayanlar için öncelikle sigortaya bakın, 20 A Wash yazio. Kaputun icindeki sogorta kutusu

IMG_20220715_231049.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, ozgur35 :

Far yikamasi calismayanlar için öncelikle sigortaya bakın, 20 A Wash yazio. Kaputun icindeki sogorta kutusu

IMG_20220715_231049.jpg

Sunroof u çalışmayanlar hangi sigortaya bakmalı? ;) Bugün çalışmadı. Halbuki dün problemsiz çalışıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...