Jump to content

3. Nesil Mazda 3 ortalama yakıt tüketim gösterge sorunu

nabi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar arkadaşlar bugün 2015 model bir Mazda 3 Sky-Active G Power paket bir Mazda 3 alarak aranıza katıldım. İlk defa bir Mazda sahibi oluyorum. 

Aracımı ekspertizden alıp eve geldiğimde ortama yakıt tüketiminin 12 litre olduğunu gördüm bu bana aşırı geldi. Dyno test sırasında çok yakmıştır ondandır diyerek hemen sıfırladım ortalama yakıt tüketimini. Daha sonra ortalama yakıt tüketimi araç durduğu yerde 99 litre oldu. Daha sonra aracı akşam çalıştırıp biraz çok kısa biryere gittim geldim ortalama 13.9 oldu aracı park edip motoru istop etmeden biraz bekleyince 14 oldu. 

Bu yakıt tüketimleri hakkında ne düşünüyorsunuz. Anormal bir durum var gibi geldi. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hoşgeldiniz.  Öncelikle Mazda 3 yakıt tüketimi açısından oldukça ekonomik bir araçtır.  Aracınız manuel mi yoksa otomatik mi bilmiyorum ama yakıt tüketimi için çok fazla endişe etmenize gerek yok.  O düşük yakıt tüketimi degerleri uzun yolda sabit hızda giderken geçerlidir.  Şehir içinde, kısa mesafede ve de özellikle motor soguk iken araç fazla yakıt tüketebilir, bu normaldir.  Aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi 8-9 litreyi geçiyorsa anormal bir durum vardır ama bunu depo ortalamasını alarak ölçerseniz daha sağlıklı veri verir. 

2015 Power Sense otomatik benzinli aracımın 35.000 km yakıt ortalaması tam 7.5 l/100km idi sattığımda. %95 şehir içi.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için malum yasaklardan dolayı çok kullanamadım aracı. Aracım 52000 km de önümüzdeki hafta bakım yaptırmaya servise gideceğim orada da bu sorunu paylaşacağım gelişmeler oldukça buradan sizinlede paylaşacağım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüketim hesabı için yol bile yapmamışsınız ki. Soğuk motorla çok kısa seyahat, rolanti tüketimi ile beraber her absürd değeri görürsünüz göstergede. Alın aracınızı, yol bilgisayarında ortalama tüketimi ve hızı sıfırlayıp 30-40km yol yapıp, aynı noktaya geri gelin, değerlerinize bakalım. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.05.2021 at 02:39, Tarahumara :

Şehir içi 8-9 litreyi geçiyorsa anormal bir durum vardır ama bunu depo ortalamasını alarak ölçerseniz daha sağlıklı veri verir. 

2015 Power Sense otomatik benzinli aracımın 35.000 km yakıt ortalaması tam 7.5 l/100km idi sattığımda. %95 şehir içi.

Kullanıma göre de değişebiliyor. Ben de ortalama 8 yaktırıyordum. Hatta bir keresinde Üsküdar'dan Silivriye akan trafikte 6.5 ortalamayla gitmiştim. Ama köprünün yoğun olduğu saatlerde 9 da olabiliyordu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Selamlar

Aracımı genelde kısa mesafe (0 - 8 km) ve şehir içinde kullanıyorum. Ortalmamam 10 lt. Bir sefer uzun denilebilecek mesafede Ömerli Ümraniye arasında çok az trafikte kullandığımda ortalama 7.5 lt oldu 

Bu hafta bakım için Mazda Merserde servise götürdüm orada bu şekilde kullanımda  ortalama 10 lt nin  normal olduğu söylendi. Aracın genel kontrolleri yapıldı bir sorun olmadığı söylendi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç kısa mesafede ve şehir içinde biraz fazla yakıt tüketir, bu dogaldır.  Aracınız manuel mi yoksa otomatik mi bilmiyorum ama eger manuelse hangi devirde vites değiştirdiginiz de tüketimi çok etkiler.  Örnegin, ben genelde 4000 rpm cıvarında hatta bazen biraz üzerinde vites değiştiriyorum.  Bu nedenle benim de tüketimim ortalamanın biraz üzerinde olabiliyor.  Bu normaldir.  Bu aslında performans ve ekonomi arasındaki bir denge meselesidir.  Hangisini tercih ederseniz onu alırsınız.  En düşük tüketim uzun yolda sabit bir hızda (en yüksek vitesde) olur.  Bunu da her zaman saglamak mümkün olmayabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...