Jump to content

2012 Mazda 3 Bir Garip Arıza

Raprapsodi
 Paylaş

Çözüme git Raprapsodi tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba, mazda 3 2012 hatchback sahibiyim.

aracımda durup dururken sabah kontağı çevirince; göstergeler test yapar gibi sona dek gidip gelmeye, günlük kilometre sıfırlanmaya başladı. Hatta kontağı her çekip tekrar marş noktasına getirdiğimde tavan lambası yanmıyor, saat sıfırlanıyor günlük kilometre sayacı sıfırlanıyor.. yerim ankara, yardımcı olacak veya fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

edit: araç teybide çalışmıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba.  Benim bir önceki aracım 2009 Subaru Impreza'da da kontagı ilk açtığımda göstergeler en sona gidip en başa dönerdi.  Ben bu özelliği aracın kitabındaki basamakları izleyeyek devre dışı bırakmıştım.  Bildiğim kadarıyla Mazda'da böyle bir davranış yok.  Sizde neden bunu yapıyor, bilmiyorum.  Günlük km sayacının sıfırlanması da garip.  Ben olsam Ankara'daki yetkili Mazda servislerden birini (veya birkaçını) telefonla arayıp sorardım.  Gerekirse de giderdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tansu87 :

Aküyü şarj ettirin veya ömrü bitmişse deneyin. En basiti akücüye gidip satın almadan, sağlam akü takıp deneme yapın. 

Bana da akü problemi gibi geldi

Peki @Raprapsodi , araç bu kadar yanıp sönmeye rağmen marş basabiliyor mu  ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Burak :

Bana da akü problemi gibi geldi

Peki @Raprapsodi , araç bu kadar yanıp sönmeye rağmen marş basabiliyor mu  ?

Cevaplar için teşekkürler akü konusu benimde ilk aklıma gelen konuydu ancak marş basmada hiçbir sıkıntı yaşamıyorum fakat akü başında bir miktar sıvı taşması olmuş yine de öncelikle akü diyebilir miyiz? Akü mutlu akü ve 3 yıllık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Raprapsodi :

Cevaplar için teşekkürler akü konusu benimde ilk aklıma gelen konuydu ancak marş basmada hiçbir sıkıntı yaşamıyorum fakat akü başında bir miktar sıvı taşması olmuş yine de öncelikle akü diyebilir miyiz? Akü mutlu akü ve 3 yıllık

Direk akü demek doğru olmaz ama benim kanaatim öncelikle aküyü kontrol ettirmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim araç 2 önceki kış uzun süre dış alanda "yattı" ve kar-soğuk-çalışmama ve nemlenme kombinasyonuna 1 ay boyunca maruz kalınca akünün bitişi ile birlikte anahtarı tanımayıp alarm çalma, radyo ve sayısal verilerin hafızadan silinmesi, normalde yapmadığı fakat çalışmaya çalışırken yaptığı kadran selamlama hareketi (hareketi nizami yapamıyor kadran iğneleri takılarak bir seviyeye kadar çıkıp geri iniyor) gibi semptomlar göstermişti. Akü'yü değişip aracın elektrik aksamının kontrolünü yaptıktan sonra bir problem yaşanmamıştı. Akü harici elektronik aksamı (kablo, beyin vs.) kontrol etmenizde fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu an araç çalışıyor, ancak; teybe elektrik gelmiyor, tavan lambaları yanmıyor, uzaktan kumanda çalışmıyor, yol bilgisayarı ve saat kontak kapatınca sıfırlıyor, günlük kilometre sıfırlanıyor, -her defasında olmasada- 2 3 kontak kapa aç yapınca göstergelere vurup dönüyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aküye bağlı elektriksel bir dalgalanma, sıvı alması sonucu gövde-karoser kontrol modülü (bcm beyni) arızalanmış olabilir çünkü iç aydınlatma, uzaktan kumanda, ambiyans aydınlatması, kabin ve yol aydınlatması, yol bilgisayarının ve/veya teybin arayüzü gövde kontrol modülünün sorumlulukları arasında diye biliyorum. Elektrikten anlayan birisi direkt olarak aracın beynini inceleyip olası bir entegre sorununu tespit edip onarabilir. Benzer şekilde buna sebep olması muhtemel elektriksel bir hata veya kaçağın tespitini yapacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, paarthurnax :

Aküye bağlı elektriksel bir dalgalanma, sıvı alması sonucu gövde-karoser kontrol modülü (bcm beyni) arızalanmış olabilir çünkü iç aydınlatma, uzaktan kumanda, ambiyans aydınlatması, kabin ve yol aydınlatması, yol bilgisayarının ve/veya teybin arayüzü gövde kontrol modülünün sorumlulukları arasında diye biliyorum. Elektrikten anlayan birisi direkt olarak aracın beynini inceleyip olası bir entegre sorununu tespit edip onarabilir. Benzer şekilde buna sebep olması muhtemel elektriksel bir hata veya kaçağın tespitini yapacaktır.

Ankarada bu işi becerebilecek biri var mı? Birde, sorun bu dediğiniz ise masraf ne çıkar tahminen?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Raprapsodi :

Ankarada bu işi becerebilecek biri var mı? Birde, sorun bu dediğiniz ise masraf ne çıkar tahminen?

Mutlaka vardır fakat Ankara'da yaşamadığım için  bu işi kim yapar konusunda bilgi sahibi değilim. Ankara bölgesine hakim arkadaşlar referans olurlar muhtemelen 🙂

Fiyat konusunda ise bizim araca benzer bir müdahele yapılmıştı. Faturasını e-mailde göremedim fakat yetkili serviste 350-400 lira gibi bir fiyat tutmuştu. Beyinde bozulan fonksiyonu yerine getiren entegrelerde problem vardı ve tamir edilmişti. Üzerinden uzun zaman geçti diyebilirim ve bir problem yaşamadım. Sorunun boyutuna göre fiyat yukarı-aşağı yönlü değişecektir tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, paarthurnax :

Mutlaka vardır fakat Ankara'da yaşamadığım için  bu işi kim yapar konusunda bilgi sahibi değilim. Ankara bölgesine hakim arkadaşlar referans olurlar muhtemelen 🙂

Fiyat konusunda ise bizim araca benzer bir müdahele yapılmıştı. Faturasını e-mailde göremedim fakat yetkili serviste 350-400 lira gibi bir fiyat tutmuştu. Beyinde bozulan fonksiyonu yerine getiren entegrelerde problem vardı ve tamir edilmişti. Üzerinden uzun zaman geçti diyebilirim ve bir problem yaşamadım. Sorunun boyutuna göre fiyat yukarı-aşağı yönlü değişecektir tabi.

Cevap için teşekkürler.. ankaradan forumdaşlardan mümkün olan en kısa zamanda haber bekliyorum.. çünkü yarından tezi yok halletmem gerek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Çözüm

Herkese merhaba

bugün sabahtan hertere gittim, durumu anlattım. Herter deki elektrik ustası yokmuş 13:30 gibi gelecek dediler o bir baksın dediler. Arıza tespiti için expertiz ücreti alıyorlarmış. ücret elektrik arızası 150 tl +kdv motor için 250 tl + kdv imiş ama yardımcı oluruz fiyatta dediler. Telefonumu aldılar, gelince ararız dediler ama daha arayan olmadı :)

bende beklerken bir ustam vardı onu aradım, getir bi bakalım dedi. Götürdüm arabayı şarj dinamosu akü sigorta vs herşeyine baktı, motor kısmındaki sigorta kutusunda 3 tane atmış sigorta tespit etti, değiştirince herşey düzeldi :)

İlgilenen, mesaj atan fikir veren herkese teşekkürler. Adminler konuyu “çözüldü” olarak işaretlerlerse ve başlığıda google den aratınca bulunacak haliyle editlerlerse benim gibi sorun yaşayanlara yardımı dokunur inşallah.. ya da benim yetkim dahilindeyse bende edit yaparım.

herkese iyi günler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Raprapsodi sorununun çözülmesine sevindim. Sigorta attığında birşeylerin çalışmamasını anladım ama ibrelerin gidip gelmesi insanın aklına gelecek bir şey değil. Sorun da öyle bir sorun ki başlığa ne yazacağını şaşırıyor insan 😁

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

46 dakika önce, Raprapsodi :

motor kısmındaki sigorta kutusunda 3 tane atmış sigorta tespit etti, değiştirince herşey düzeldi

atan sigortalar hangi kısmın sigortalarıymış onu da söyledi mi acaba? sigorta attıracak bir problem yaşandıysa yeniden yaşamanız muhtemel olabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, Burak :

@Raprapsodi sorununun çözülmesine sevindim. Sigorta attığında birşeylerin çalışmamasını anladım ama ibrelerin gidip gelmesi insanın aklına gelecek bir şey değil. Sorun da öyle bir sorun ki başlığa ne yazacağını şaşırıyor insan 😁

Sen işini bilirsin sayın admin

19 dakika önce, Mehmet Özdemir :

atan sigortalar hangi kısmın sigortalarıymış onu da söyledi mi acaba? sigorta attıracak bir problem yaşandıysa yeniden yaşamanız muhtemel olabilir

Tühhh.. keşke gitmeden uyarsaydınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Mehmet Özdemir :

aracın motorunu falanmı yıkattınız veya Ank. şiddetli yağmurlardan su mu sizda elektiriksel donanıma. Ayrıca arıza tespiti için geç başvurulmuş bir olay. Mehmet beyin belirttiği gibi tekrar atabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Renegade :

aracın motorunu falanmı yıkattınız veya Ank. şiddetli yağmurlardan su mu sizda elektiriksel donanıma. Ayrıca arıza tespiti için geç başvurulmuş bir olay. Mehmet beyin belirttiği gibi tekrar atabilir. 

Hocam öyle bir araç yıkatmam olmadı, su sızması konusundan emin değilim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...