Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Navigasyon cracklendi arkadaşlar bilgilerinize(mazda 3 revolution'dan alıntıdır).Birkaç işlem denedikten sonra herkes navigasyonlu olacak.Cx3 cx5 mazda6 mazda3 hepsi kullanabilecek.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, ikarayel :

Navigasyon cracklendi arkadaşlar bilgilerinize(mazda 3 revolution'dan alıntıdır).Birkaç işlem denedikten sonra herkes navigasyonlu olacak.Cx3 cx5 mazda6 mazda3 hepsi kullanabilecek.

Budur yaa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bu işlemleri deneyecektim lakin benim navigasyonum olduğu için kendi aracımda deneme imkanım yok.Sistem dosyası değişince orjinal sd card iptal oluyor.Ağrı civarlarında mazda 3 sahibi olan bir arkadaş varsa ilk denemelri yapıp sonra herkese yardımcı olmaya çalışalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sayfadaki işlemi yapan ve kırılmış navigasyon dosyalarını yükleyen arkadaşlar çalıştığını iddaa ediyorlar, bende navigasyon için uygun bir 8gb lık sd kart alıp haftasonu testlerini yapacam.

Navigasyonu olan arkadaşlar, sd kartlarının özelliklerini paylşabilirler mi (class 4,6,10 ya da uh 1 olan bir kart mı)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, obivan :

Bu sayfadaki işlemi yapan ve kırılmış navigasyon dosyalarını yükleyen arkadaşlar çalıştığını iddaa ediyorlar, bende navigasyon için uygun bir 8gb lık sd kart alıp haftasonu testlerini yapacam.

Navigasyonu olan arkadaşlar, sd kartlarının özelliklerini paylşabilirler mi (class 4,6,10 ya da uh 1 olan bir kart mı)

arkadaşlar navi ile ilgili çözmeye çalışan arkadaşlara yardımcı olursak bir an önce naviye kavuşuruz diye düşünüyorum.navigasyon kartım olmadığından sd kartın özelliğinide bilmiyorum.bu yüzden varsa kullanan arkadaşlar bu işi çözmeye çalışanlara yardımcı olalım derim.

• Beğen 2
  • Katılmıyorum 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu an %90-99 arası çözerim ben bu işi ama bir kaç deneme yapmam lazım.Kendi orjinal kartım olmasa buradan müjdeli bir haber verirdim ama.Iğdıra benimde şu aralar gelme şansım yok.Haftasonu müsait olursan uğra derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarıda paylaştığım mazda3revolution.com linkindeki yöntem %100 çalışıyormuş, kart hakkında da bilgi verilmiş (class10  8 ya da 16 GB Sd kart olacak, adaptöre takılan microSd kartlarda sorun oluyormuş). Kısmetse haftasonu kartı hazırlayıp navigasyonu aktive ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, obivan :

Yukarıda paylaştığım mazda3revolution.com linkindeki yöntem %100 çalışıyormuş, kart hakkında da bilgi verilmiş (class10  8 ya da 16 GB Sd kart olacak, adaptöre takılan microSd kartlarda sorun oluyormuş). Kısmetse haftasonu kartı hazırlayıp navigasyonu aktive ederim.

Umarım başarırsınız...bu arada bu yontem zor bir yontemmi.ne yapılacak.kısaca bilgi verebilirmisiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, obivan :

Yapılan işlemleri özetlemek gerekirse: usb belleğe hazır bir script ile aracın device.nng dosyası alınıp, bilgisayarda farklı bir tool ile kırılıyor. Daha sonra bu kırılmış device.nng dosyası+ 6,5 GB lık avrupa haritası + 2 tane lisans kontolü için gereken dosya fat32 olarak formatlanmış bir uyumlu bir SD karta kopyalanıyor. Daha sonra bu SD kart mazda toolbox uygulaması ile harita ve uygulama güncellemesi yapılıyor, son olarakta araca takıp navigasyonu kullanmaya başlıyoruz.

Çok fazla teknik terim kullanmış olabilirim ama yapılacak işlemler linkini verdiğim sitede bulunan uygulamalarla basit bir şekilde  yapılabilecek şeyler.

☺evetzorgibi geliyor okudugumuzda.ancak basarirsaniz detayli anlatirsiniz artik.basarmaniz dilegiyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar çalışıyor denemiştir.Sisteme kayıt ettirmeden güncelleme yapabiliyorsunuz.

Orjinal kartı olanlar da deneyebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mzd connectin sürekli güncellemesi çıkıyor.

Yarın bi gün Mzd connect i güncelleyince de çalışacak mı navigasyon? Bunu deneyen oldu mu acaba?...

Bir de harita güncellemek mümkün olabiliyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oldumu yani tamammi hersey.peki bizim gibi bilmeyenlere ne zaman aciklayacaksiniz ayrintili olarak.nasil yapabilecegimizi.ne zaman kullanabilecegiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malesef buradan bu konuda herhangi bir açıklama yapmam ilerleyen süreçte hukuki sıkıntılar yaşamama sebeb olabilir.O yüzden buradan paylaşım yapmam mümkün değil.Yukarda linki paylaşılan adımları izleyerek yapabileceğinize inanıyorum.Okko şu an için bu uygulama v55. yazılımı için geçerli.Ama güncelleme yaptığınızda kartınız çalışmayacak örneğin 230-511-512 sürümleri arasında bir değişiklik yaptığınızda aynı işlemleri baştan tekrarlayacaksınız.Mzd Toolbox güncellemesi şu an için aktif ama üye olmadan kullanmanız gerekiyor.İlerleyen süreçte aynı cid-lyc dosyasını kullanan kişi sayısı arttığından patlayabilir ama yol bir kere açıldı bundan sonra her türlü kullanılacağına inanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...