Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 dakika önce, sergio_01 :

Rus arkadaşlardan bir taneside yazmış... Navi yaptıktan sonra wifi ile internet bağlantısı yapıldıktan sonra lisans hatası çıkıyormuş...

https://www.drive2.ru/l/9677218/?utm_source=DRIVE2&utm_medium=links+mainpage+members&utm_campaign=experience&utm_content=post

O zaman 60 günlük deneme sürümü olan online servisleri (trafik durumu, akaryakıt fiyatları ve hava durumu bilgisi) navigasyonda kullanmayacağız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konu belki çok eskimiş olabilir ama hala anlayamadığım birşey sormak istiyorum android telefonu kablo üzerin den veya wifi üzerinden ekraba yansıtmayı başarabildik mi _?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, mazdago :

konu belki çok eskimiş olabilir ama hala anlayamadığım birşey sormak istiyorum android telefonu kablo üzerin den veya wifi üzerinden ekraba yansıtmayı başarabildik mi _?

bir önceki sayfada bununla ilgili yorumlarımız vardı onları incele istersen, bu da benim yazdığım mesaj:

Alıntı

Gelelim sürekli sorulan diğer konuya: Android cihazların ekranını aracın ekranına aktarmak için şu an için 2 yol var:

1. Castscreen uygulaması : İlk konuda bunun için kurulum ve apk dosyaları vardı galiba yoksa bu sayfadan indirebilirsiniz. Bu uygulama ile telefonu araca usb kablosu ile bağladığınızda telefon ekranını birebir olarak aracın ekranına aktarabiliyorsunuz (bilenler varsa  aynı miracast gibi). Ama bu uygulamanın en büyük problemi her android cihazda çalışmıyor, test ettiğim android cihaz olarak 2 tablet ve 4 telefon dan sadece 2 tanesinde ekran yansıtmayı yapabildim. Ve bu cihaz seçme olayının neye bağlı olduğunu hala anlamadım (sony xperia z ve samsung galaxy s3 te çalışmadı, evde kullanmakta olduğumuz nexus 5X ve nexus 6P de ise çalıştı).

2. Android Auto: Bu uygulama Google ın  resmi otomobil arayüz uygulaması. Bunun araca kurulumu için yukarıdaki mesajlarda kurulum linki paylaşılmış zaten. Burada ise full ekran yansıtma yapılmıyor, android auto uygulaması üzerinden sadece telefonun google haritalar, müzik ve çağrı yapabilme özellikleri kullanılabiliyor. Benim fikrimi sorarsanız hiç ama hiç kullanışlı değil ve sık sık belli bir süre açık kaldığında kilitleniyor.

Amacınız sadece navigasyon kullanmaksa eğer her 2 uygulamayı da boşverin(ikisi de stabil çalışmıyor). Hemen bir adet SD kart ayarlayıp navigasyonu kurun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, obivan :

Dosya açılmıyor dediğin nedir? Link mi çalışmıyor, dosyayı rar dan mı çıkaramadın?

üstat dosyayı rar dan çıkaramadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, obivan :

bir önceki sayfada bununla ilgili yorumlarımız vardı onları incele istersen, bu da benim yazdığım mesaj:

obivan teşekkür ediyorum , bu yazını okumuştum anlayamadığım nokta araca bir crack vs yapmadan bu işlemi yapıyoruz değilmi ben hani ilk sayfalarda volcano abimizin yaptığı işlemlerden sonra bunları yapabiliyoruz diye anlamıştım. ben aracımı aldığımdan beri hiç bir işlem yapmadım ekrana o yüzden

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, baris4354 :

üstat dosyayı rar dan çıkaramadım

Rardan çıkarman için mesajda yazdığım rar dosyasına ait şifreyi girmen gerekli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, mazdago :

obivan teşekkür ediyorum , bu yazını okumuştum anlayamadığım nokta araca bir crack vs yapmadan bu işlemi yapıyoruz değilmi ben hani ilk sayfalarda volcano abimizin yaptığı işlemlerden sonra bunları yapabiliyoruz diye anlamıştım. ben aracımı aldığımdan beri hiç bir işlem yapmadım ekrana o yüzden

@mazdago merhaba, Bu konunun ilk sayfasından 26. sayfasına kadar anlatılan tüm işlem için aracın multimedia sistemine (CMU) yazılımsal olarak müdahale ediliyor ve benim yazdığım mesajın içeriği de bu şekilde. Eğer sende yazdığım mesajdaki ekran yansıtma yöntemlerinden birini kullanmak istiyorsan @volcano2K nın ilk sayfadaki işlemlerini aracının CMU sunda kurman gerekli.

(not: bu konuda anlatılan tüm yazılım yükleme işlemleri, aracın CMU ni garanti dışı bırakabilir)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ustatlar, konunun 1. sayfasindaki adimlari takip ederek kurulumsuz yazan video oynatmayi bir turlu yapamadim. Sandisc  8 gb a ilgili dosyayi yukledim ve 1.mp4 olarak kaydettigim filmi dosyadaki videolarim icine yukledim ve usb 2 yuvasina usb yi bagladim. Ancak olmuyor. Yazilimim guncek v55. Neden olmuyor sizce ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk sayfada bulunan işlemleri ve daha fazlasını videolu olarak anlatan bu youtube kanalını inceleyerek işlemleri yapabilirsiniz. (anlatım dili ispanyolca ama videodan yapılan işlemleri adım adım takip edebilirsiniz)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugun navigasyonu yaptım. Hiç bir sıkıntı olmadan çalıştı.

Kıranın, uğraşanın eline sağlık. allah ruslara zeval vermesin :) adamlar kafaya taktı ve sonunda yaptı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugun navigasyonu yaptım. Hiç bir sıkıntı olmadan çalıştı.

Kıranın, uğraşanın eline sağlık. allah ruslara zeval vermesin [emoji4] adamlar kafaya taktı ve sonunda yaptı.

Amerikalılar yaptı diye biliyorum... Rusların sitesinde de paylaşıldı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎24‎.‎04‎.‎2016 at 19:49, sergio_01 :

Amerikalılar yaptı diye biliyorum... Rusların sitesinde de paylaşıldı...

o zaman tanrı Amerikalıları korusun abi ne diyeyim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Video oynatmayi halen yapamadim ustatlar. Ses var goruntu yok. Bunu yapsam navi ye kasicam ama daha bunu yapamadim ki..

Videonun olabilmesi için illa ilk sayfadaki tüm adımları uygulamak mı lazım ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

navigasyona heves ettin yükledik ama ne 2200 lira ne 800 lira ne de 150 dolara hak eden birşey değilmiş :) telefondaki yandex yüz basar. sebebine sıra gelince belki başka ayarlar vardır bilmiyorum ama mesela e 5 den gidiyorsun sağ tarafa bağlantı yoluna ayrılıp köprüye çıkıp sol tarafa döneceksin diyelim normalde yandex sağa doğu yuvarlak dönüş gösterirken mazda navigasyon e 5 de sola dön diye gösteriyor direk :) istanbul için konuşuyorum bi adres yazıyorsunuz oraya götürüyor ama hiç alakası olmayan yollara sokuyor ev ile iş yeri arası 1.2 km navigasyona yazarsam 6.7 km götürüyor araba da var demek için güzel birşey ama gördükten sonra asla para verip alınmaz bence...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar navi sorunusuz çalışıyor. Mazdago'nun söylediği gibi bu naviye 2000 ₺ vermek pek akıl karı değil. Tek güzelliği HUD de mesafenin ve yön oklarının gözünüzün önünde yer alması. Onun dışında grafikleri zayıf. Ben Mazda toolbox dan güncellemeleri de yaptım. Sabah bir iki adres denedim sorunsuz götürüyor.

Ayrıca telefon ekranını yansıtıp Sygic ve Tomtom'u denedim. Sygic kesinlikle oldukça başarılı. Müzik dinlerken navi ile ilgili uyarı olduğunda müzik yayını kesip sesli uyarısını yapıyor. Tabiki Yandex ve Google Maps'de diğer alternatiflerimiz.

Naviyi kullanan arkadaşlara sorum, trafik hava durumu gibi bilgileri aldığımızda sorun çıkıyor mu yoksa sorunsuz kullanmaya devam edebiliyormuyuz?

Bir diğer sorum Android Auto ile ilgili. Kurulumunu başarılı bir şekilde yaptım fakat cast scrren ile ekranda bir türlü görüntüyü alamıyorum. HTC M8 (sürüm 6.0) kullanıyorum. Sorun telefonlamı ilgili yoksa başka bir şey mi var?

Video oynatamayan arkadaşlara önerim kesinlikle Mazda Media Player. İster screen mirroring yapıp telefonunuzdan, ister movie player ile telefon üzerinden USB deki videoları oynatabilrisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Navi ile ilgili kendim sordum kendim cevaplayayım. Wifi ile trafik hava benzin v.b bilgileri az önce güncelledim hiçbir sorun yok hala çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...