Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Video Oynatma, Nav. ve AIO

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

18 saat önce, Nebuchednezzar :

Evet arkadaşlar navi sorunusuz çalışıyor. Mazdago'nun söylediği gibi bu naviye 2000 ₺ vermek pek akıl karı değil. Tek güzelliği HUD de mesafenin ve yön oklarının gözünüzün önünde yer alması. Onun dışında grafikleri zayıf. Ben Mazda toolbox dan güncellemeleri de yaptım. Sabah bir iki adres denedim sorunsuz götürüyor.

Ayrıca telefon ekranını yansıtıp Sygic ve Tomtom'u denedim. Sygic kesinlikle oldukça başarılı. Müzik dinlerken navi ile ilgili uyarı olduğunda müzik yayını kesip sesli uyarısını yapıyor. Tabiki Yandex ve Google Maps'de diğer alternatiflerimiz.

Naviyi kullanan arkadaşlara sorum, trafik hava durumu gibi bilgileri aldığımızda sorun çıkıyor mu yoksa sorunsuz kullanmaya devam edebiliyormuyuz?

Bir diğer sorum Android Auto ile ilgili. Kurulumunu başarılı bir şekilde yaptım fakat cast scrren ile ekranda bir türlü görüntüyü alamıyorum. HTC M8 (sürüm 6.0) kullanıyorum. Sorun telefonlamı ilgili yoksa başka bir şey mi var?

Video oynatamayan arkadaşlara önerim kesinlikle Mazda Media Player. İster screen mirroring yapıp telefonunuzdan, ister movie player ile telefon üzerinden USB deki videoları oynatabilrisiniz.

Hıcam sen olayı asmıssın baya. Ben daha video oynatamıyorum, sen ekran yansıtmadan tut naviye baya bi halletmissin.

Yahu istanbulda olup yardım edebilecek kimse yok mudur?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

wifi açıldığında büyük ihtimalle sunucuya gidip "ben burdayım ve şu bilgilerim var" gibisinden bilgi atıyor. Yani kısaca lyc ve cid i kontrol ediyor. Dün gece ben de navi işini hallettim. Yalnız mazdarevolution daki güncel tweakler ve navi kurulumları ile yaptım işlemleri. Emeği geçen herkese teşekkürler

3 dakika önce, baris4354 :

Bir diğer sorum Android Auto ile ilgili. Kurulumunu başarılı bir şekilde yaptım fakat cast scrren ile ekranda bir türlü görüntüyü alamıyorum. HTC M8 (sürüm 6.0) kullanıyorum. Sorun telefonlamı ilgili yoksa başka bir şey mi var?

Cast sreen ile değil bizim ülkemize açık olmayan (ben desktop üzerinden denediğimde söylediği şey) Google Android Auto uygulamasını indirip yüklemeniz lazım. Telefonunuz Android 5.0+ olmalı 

Link Linkte açılan sayfada 2 adet sürüm var ikisini de deneyin benim asusumda arm versiyonu  çalıştı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu dosyaları indirip zip olanları açtıktan sonra usb ye attım.sari dosya simgesi  'nin içindekileri çıkarıp mi duracaklar usb de yoksa cikarmadan mi.çünkü ben çıkardım her birinde aynı şey yazdigindan usb de mevcuttur diğeriyle kopyalansin mi diye uyarı verdi.ama cikarmazsam da usb yi araca takınca hiç bir değişiklik olmadı.velhasıl en sonunda error verdi araç sistemi .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, baysezgin :

Bu dosyaları indirip zip olanları açtıktan sonra usb ye attım.sari dosya simgesi  'nin içindekileri çıkarıp mi duracaklar usb de yoksa cikarmadan mi.çünkü ben çıkardım her birinde aynı şey yazdigindan usb de mevcuttur diğeriyle kopyalansin mi diye uyarı verdi.ama cikarmazsam da usb yi araca takınca hiç bir değişiklik olmadı.velhasıl en sonunda error verdi araç sistemi .

aracınıza tweak ile yüklüyorsunuz android auto playi. Daha sonra vermiş olduğum linkteki her iki dosyayı da indirip rar dan çıkartın. Telefonunuza atın. Her iki dosyayıda telefonunuza yüklemeyi deneyin. Yükleme işlemi başarılı olduktan sonra usb ile telefonunuzu aracınıza bağlayın ve araca yüklenmiş olan aa uygulamasını açın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesekkur ediyorum ama bn tlefon için olanı sormadım.konunun ilk başındaki bahsi geçen ince ayarları araca yükleme konusunda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, NihatMert :

wifi açıldığında büyük ihtimalle sunucuya gidip "ben burdayım ve şu bilgilerim var" gibisinden bilgi atıyor. Yani kısaca lyc ve cid i kontrol ediyor. Dün gece ben de navi işini hallettim. Yalnız mazdarevolution daki güncel tweakler ve navi kurulumları ile yaptım işlemleri. Emeği geçen herkese teşekkürler

Cast sreen ile değil bizim ülkemize açık olmayan (ben desktop üzerinden denediğimde söylediği şey) Google Android Auto uygulamasını indirip yüklemeniz lazım. Telefonunuz Android 5.0+ olmalı 

Link Linkte açılan sayfada 2 adet sürüm var ikisini de deneyin benim asusumda arm versiyonu  çalıştı. 

Teşekkürler Android Auto verdiğiniz linkteki program sayesinde sorunsuz çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün çalışan navi bugün çalışmıyor. Birkaç kere tekrar yükledim yemiyor. Versiyon 56.00.230 idi. Şimdi 512A'ya güncelliyorum. Umarım düzelmesine yardımcı olur. İlk SD kartı taktığımda navinin bütün menüleri geliyor fakat map çalışmıyor. Toolbox'dan güncelleme yapınca ise sürekli navigasyon yükleniyor ifadesi çıkıyor. Nasıl düzelteceğiz bunu. Volcano kesin bir fikrin vardır, yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 140 km oldu hala kullanıyorum hala da çalışıyor ne internete bagladim ne de başka bisey yaptim hevesimi alana kadar kullanmayın :) nasılsa para etmeyen birsey

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bir ili defa WiFi ile trafik , hava durumu vs. işlemleri kontrol ettim ve navi çalışıyor. Sadece bir defasında navi kendi kendini yeniden yükledi. WiFi den sonra mı öncemi hatırlamıyorum ama sonradan düzeldi tekrar. Fakat yine de dikkatli olmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende ilk gün wifi ye bağladım trafik ve hava durumu bilgilerini aldım sonra kapattım yedeğini aldım 2, bir sd karta o da sorunsuz çalışıyor ama sistem çok yavaşladı sebebi nedir ki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar navi yeniden çalışıyor. Sürümü 512 ye güncellendim ve yeniden yükledim, şu an problem yok. 512 sürümü için jci_nng tool v.1.5 kullandım. Ama WiFi ı açmayı düşünmüyorum:)

Bu arada versiyon yükseltirken ilk olarak fail mod ile başlamadım. Yanlışlıkla direk reinstallation yaptım. Bir problem olmadı. Sadece bilgi için veriyorum.

Sent from my iPad using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, tuare :

Navi için adaptörlü micro sd olmaz mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ben de o şekilde kullanıyorum. Sandisk 16 gb class a 80mb okuma hızı olan bir micro aldım adaptörü ile herhangi bir sıkıntı olmadı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.04.2016 at 15:34, baysezgin :

Tesekkur ediyorum ama bn tlefon için olanı sormadım.konunun ilk başındaki bahsi geçen ince ayarları araca yükleme konusunda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Öncelikle ince ayarları yapabilmek için araç cmu sürümünüzün V55+ olmasına dikkat ediniz.  Değilse konu başındaki açıklamalar ile sürümünüz güncelleyiniz.

konunu içerisinde geçen ince ayarları bu konu içerisinden indirip yapmadım ben. MazdaRevolution sitesinde bulunan ve bütün ince ayarların 1 araya toplandığı bir program hazırlamışlar. Bu program yüklemek istediğiniz tweakleri size seçtirerek FAT32 formatında biçimlendirilmiş bir usb ye ince ayarları atarak aracınıza yüklemesini sağlıyor. Bu link den forum içeriğine ulaşabilir ve indirme işlemini yapabilirsiniz. 

Kullanımına gelirsek indirdiğiniz dosya içinde bir cmd dosyası var. Bu dosyayı çalıştırdıktan sonra çıkan ekranda yüklemek istediğiniz ayarları seçip enter tuşuna basıyoruz. Seçme işlemi bittikten sonra 0 tuşlayıp enter a basıyoruz.

Untitled.png

Daha sonra program size usb ye aktarım yapayım mı diye soracak. Usb diskiniz takılı ve formatlanmış bir biçimdeyse (y) değilse (n) tuşuna basınız.

Untitled.png

Y tuşuna bastıktan sonra yüklemek istediğiniz flash disk i soracaktır size. Flash diskinizin harfini girip enter tuşuna bastığınızda usbye aktarım işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. 

Eğer (n) tuşuna basıp çıktıysanız ve daha sonra usb aktarımı yapacaksanız cmd dosyanızın bulunduğu klasör içerisindeki "_copy_content_to_root_of_fat32_usb_stick" adındaki klasörün içeriğini usb 'ye atmanızyetrli olacaktır.

Daha sonra usbnizi alıp aracınıza taktığınızda ayarlar yüklenecektir. Ancak unutmayın biraz zaman alıyor. Sabırlı olmalısınız.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, NihatMert :

Öncelikle ince ayarları yapabilmek için araç cmu sürümünüzün V55+ olmasına dikkat ediniz.  Değilse konu başındaki açıklamalar ile sürümünüz güncelleyiniz.

konunu içerisinde geçen ince ayarları bu konu içerisinden indirip yapmadım ben. MazdaRevolution sitesinde bulunan ve bütün ince ayarların 1 araya toplandığı bir program hazırlamışlar. Bu program yüklemek istediğiniz tweakleri size seçtirerek FAT32 formatında biçimlendirilmiş bir usb ye ince ayarları atarak aracınıza yüklemesini sağlıyor. Bu link den forum içeriğine ulaşabilir ve indirme işlemini yapabilirsiniz. 

Kullanımına gelirsek indirdiğiniz dosya içinde bir cmd dosyası var. Bu dosyayı çalıştırdıktan sonra çıkan ekranda yüklemek istediğiniz ayarları seçip enter tuşuna basıyoruz. Seçme işlemi bittikten sonra 0 tuşlayıp enter a basıyoruz.

Untitled.png

Daha sonra program size usb ye aktarım yapayım mı diye soracak. Usb diskiniz takılı ve formatlanmış bir biçimdeyse (y) değilse (n) tuşuna basınız.

Untitled.png

Y tuşuna bastıktan sonra yüklemek istediğiniz flash disk i soracaktır size. Flash diskinizin harfini girip enter tuşuna bastığınızda usbye aktarım işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. 

Eğer (n) tuşuna basıp çıktıysanız ve daha sonra usb aktarımı yapacaksanız cmd dosyanızın bulunduğu klasör içerisindeki "_copy_content_to_root_of_fat32_usb_stick" adındaki klasörün içeriğini usb 'ye atmanızyetrli olacaktır.

Daha sonra usbnizi alıp aracınıza taktığınızda ayarlar yüklenecektir. Ancak unutmayın biraz zaman alıyor. Sabırlı olmalısınız.

Video oynatmak için bu ince ayarları yüklemek mi gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, baris4354 :

Video oynatmak için bu ince ayarları yüklemek mi gerekiyor?

sondan 2. ince ayarı yüklediğinizde videoplayer yükleniyor. Ancak ben henüz denemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• LeKLeK
      Yazan: LeKLeK
      Unlock a world of casual fun and excitement with the premier dating site.
      Genuine Ladies Prime Сasual Dating
      [URL=http://meettomy.site]Premier Сasual Dating[/URL]
    • Alhaner
      Yazan: Alhaner
      Merhaba
      Ekrana hiçbir darbe, nem vs yokken ekteki gibi durum oluştu. Dışardan tırnak girmiyor hiçbir pürüz vs de ele gelmiyor içerden bu nasıl oluştu veya bunu nasıl temizletebilirim?? 

• cagdas123
      Yazan: cagdas123
      Merhaba Arkadaşlar. Önümüzdeki günlerde mazda3 aracımın ön hız kadranlarının o kısmı yani dashboard kısmını dijital lcd ekran ile değiştirmek ve son model araçlardaki tema tasarımlarını yerleştirmek üzere bir çalışmam var. İşlem safhalarını tamamladıkça görseller alarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olabileceğim yada sonuç nasıl olacak göreceğiz.

• ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...