Jump to content

2. Nesil Mazda Akü İkaz Lambası

Hakan Dilek
 Paylaş

Çözüme git Hakan Dilek tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese öncelikle merhaba. 

Aracım Mazda 3 2011 Benzin Otomatik impressive. Tüp hiç takılmadı. 80.000 km civarında. 

Dün eşim sabah akü ikaz lambası yandığı halde yola çıktı. Çocuğu aşıya götürdüğü ve kısa mesefe olduğu için soğuktan olabilir diyerek yola çıkabilirsin dedim. Yolda giderken araç direksiyon kilitlemiş, abs ışığı dahil bir çok ikaz ışığı yakmış. Stop ettirip tekrar çalıştırmak istediğinde araç çalışmamış. Yakınlardan bir servis gelip baktığında akünün bitmiş olduğunu, değişmesi gerektiğini söylemiş. Aynı değerlerde yeni bir akü takıldı. Yeni aküyle dün yaklaşık 20 km yol yaptı. Ancak bu sabah akü ikaz lambası tekrar yanmış. Haliyle yola çıkmadı. Araştırdığım kadarıyla sorun şarj dinamosunda. Daha önce başına böyle bir durum gelmiş olan var mıdır? 

İstanbul avrupa yakasında işinin ehli bir Mazda servisi var mıdır? Ne yazık ki araçlarımızı tanıyan usta sayısı çok az. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servis olarak Florya Otomotivasyon veya Maslak İdeal Oto yardımcı olabilir. İletişim bilgilerine mazda.com.tr den ya da google'dan ulaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Çözüm

Teşekkürler. 

Sorun çözüldü. Şarj dinamosu tamir gördü. 1050 tl'ye yaptırdım. Yetkili servise gidecek kadar akü olmadığı için yakında bir dinamocuya yaptırdım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şarz dinamosu arızaları için illede ulaşılması uzak servise gitmeye gerek yok, tecrübeli iyi bir elektirikçi ustası sorunu halledebilir. Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...