Jump to content

akü geç devreye girmesi


lamecx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar.2014 power otomatik mazda3 aracım var. ben alalı 6 ay oldu.8 ay önce aküsü değişmiş mutlu akü 12 volt 64 amp start stop akü takmışlar.aracı az kullanıyorum hergün sabah 3-5 km yol yapıyorum i-stop akü hazır değil gösteriyo.20-30 km gidince anca devreye giriyo.bu sorunu yaşayan varmı.mutlu aküye sordum az kullanıldığı için devreye girmiyo dedi.bende eskidende bu araçtan vardı böyle bişey yaşadığımı hatırlamıyorum.bu sorunu yaşayan varmı ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.tşk.bu arada arıza lambası falan yanmıyo servise götürdüm araçta sorun yok

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kışın 3-5km ile devreye girmesi zor, hele ki her gün rutin 3-5 km yol yapıyorsanız akü kendini şarj edemeden kontak kapatıyorsunuz zaten. Yazın veya baharda ise mesafe olarak bir şey diyemem ama birkaç dakika araç çalıştıktan sonra devreye girmesi gerekiyor sağlıklı bir aküde. 

Aracınızda i-stop ekranını açın her sabah, akü mü hazır hale geç geliyor, motor mu, yoksa kalorifer falan açtığınız için mi devreye girmiyor takip edin.

spacer.png

Akü hiçbir zaman hazır hale gelmiyorsa, alın bir gün aracınızı uzun yol yapın, bol bol motor freni yapın, gerçekten soğuk iklim kısa mesafe kullanımı hele ki bizim araçlara sadece akü değil her anlamda zulüm. Mutlaka aküde bir toparlanma olacaktır. Genelde akü sorunu yaşayan Mazda'lar akü yönetim sistemi arızası ve istop arızası kodu düşerler, sizde bu durum olmadığı için ve akü daha yeni olduğu için yol yaptıkça akünüzün toparlayacağını düşünüyorum.

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanıt için çok tşk ederim.motor 1 km sonra devreye giriyo klimayı açmadığım için hemen aktif oluyo.ama akü 3-4 km gidince devreye girmiyo.ama dediğiniz doğru olabilir.çünkü bikaç gün az kullanınca ertesi günler daha geç giriyo.eğer biraz yol yaparsam ertesi gün biraz daha erken devreye giriyo.tabi şuan sırf bunun için uzun yol yapmam imkansız.öyle bi vaktim yok.böyle kullanmaya devam etcez artık tekar tşk ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Aynı sorun bende de var. Geçen bakımda servise sordum akü uyumlu değil biz agm akü öneriyoruz dediler.

Ben baya araştırıp Varta'nın bizim araçlar için uygun olan forumda da daha önce alınıp kullanılmış bir modelini alıp taktım. 

i-stop kafasına göre devreye giriyor bazen hic girmiyor . Genellikle şehir içinde çok kısa mesafelerde kullanıyorum aracı, ama orjinal aküsünde bu sorun yoktu. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ömür bey bendede aynı sorun var.sabahları akü devreye girmiyo 15-20 km yol gidince giriyo hatta araç birgün kullanılmazsa daha geç giriyo far açıkken akü hiç aktif olmuyo silecek bile çalışsa akü devreden çıkıyo bunun aktif olması için hergün 100 km yolmu yapcaz anlamadım herkeste bu sorun varmı acaba

burada olduğu gibi motor hazır.klima hazır akü dolmuyo.aküyü ölçtürdüm sorun yok dediler.araçta arıza yok servise baktırdım.zaten uyarı falan vaya arıza vermiyo.Ankara'da hava ortalama 5 derece dediğim gibi 20-30 km gidince anca devreye giriyo.bu herkeste böylemi.sorun yaşamayan varsa akü marka ve modelini yazabilirse çok sevinirim.tşk

IMG_1439.jpg

  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@lamecx Maaşallah 9.4 litre tüketimi görünce.. akünüz kendini şarj edecek sürüş ortamı bulamıyor, ya marş verdikten sonra yokuş çıkıp kısa mesafe gidiyorsunuz, ya da sürekli gaz-fren sert kullanıyorsunuz, alternatör aracın hareket enerjisini kullanıp aküyü dolduramıyor. Yeni akü takınca iyileşme olacaktır ama kısa süre sonra o da start-stopu aktif edemeyecek gerilime düşecektir zamanla. Sizin start-stopu kullanamamanız gerekiyor gibi zaten, illa start-stop aktif olmalı gibi düşünmeyin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet tam dediğiniz gibi hava soğuk kısa mesafe yokuş var tabi Ankara burası:) yani telaş yapacak bişey yok o zaman.marş basmada falan sorun yok.tık diye çalışıyo.yokuş yukarı akü dahamı geç dolar?bunu bilmiyodum bende akü dolsun diye özellikle yokuştan gidiyodum.mesela iş yerine gidince bi 5 dakika rölantide çalıştırsam faydası olurmu aküye dolum yaparmı acaba bu arada cevap için çok tşk ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@lamecx Tam şu durumda dinamo aküyü şarj eder diyemem, regülatör aküden beyinden gelen verilere falan bakıp beyinde ona göre tepki verir ama ani yüklenmelerde, güç taleplerinde devreden çıkıyor. Yokuştan gider rolantide boş çalıştırırsanız sadece motor erken ısınır aküye bir katkısı olmaz. Akü en iyi uzun yolda, ayak gazdan çekilip viteste yapılan uzun inişlerde veya belli bir hızdan yavaşlarken şarj alır. Çok kısa mesafede 10-15kmh hızda, soğukta, yokuş trafiği sürüşü araç için rutin haline gelmişse hiçbir akü düzgün şarj olmaz. Yani sizin araçta start-stop çalışmasa daha iyi zaten, çalışsa bu kez de sabah soğuk marş yapacak enerjiyi bulamazsınız, vites geçişleriniz bozulmaya başlar vs.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürederim baya aydınlatıcı bilgi oldu.anlaşılan sorun tamamen kısa mesafe ve soğuk hava.face sayfasında bi arkadaş bingöl de ilk 10 saniye içinde akü hemen devreye giriyo yazmıştı sabahları ve akşamları 3 km yol gidiyomuş o biraz kafamı karıştırmıştı.ama demekki yanlışlık var 3 km de bingölde devreye girmesi imkansız görünüyo

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, lamecx :

teşekkürederim baya aydınlatıcı bilgi oldu.anlaşılan sorun tamamen kısa mesafe ve soğuk hava.face sayfasında bi arkadaş bingöl de ilk 10 saniye içinde akü hemen devreye giriyo yazmıştı sabahları ve akşamları 3 km yol gidiyomuş o

Motorun ısınıp 50c'yi geçmesi (mavi soğutma suyu uyarısının sönmesi) yazın dahi en az 1 dakikayı geçeceği için Mazda 3'te mümkün değil böyle bir şey. Aküden önce motor müsaade etmez start-stopun çalışmasına. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda 3 yıllık orjinal akü var. Aracı çalıştırdıktan 10 saniye sonra devreye girmeye başlıyor i-stop. i-eloop ile bir alakası var mı bilmiyorum. Mazda 3 de mavi ışık sönmeden çalışmıyordu. Mavi ışığın sönmesi de 1,5 - 2 dk sürüyordu yazın. Kışın 4-5 dk yı bulduğu oluyordu.

IMG_20211216_160319.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 yıl kadar önce bu araçtan yine vardı bende.onun üzerinde orjinal aküsü vardı.bende hiç sorun yaşamamıştım.2 gün önce mutlu aküye gittim aküyü şarja aldılar.bugün gidip taktırdım.aküyü ilk takınca yine görmedi.usta akü şuan %100 dolu görmesi lazım dedi.olmazsa bi kod yükletip resetle dedi.yaklaşık 15 km yol gidince akü geri geldi.ancak yokuş çıkarken bide hava yağmurluydu silecek çalışınca geri gitti.herhangi bir arıza veya uyarı vermiyo.o sekilde garaja koydum duruyo ne yapmalıyım bilemedim.kullanınca düzelirmi yoksa bi reset yaptırsammı fikri olan varmı.özellikle tarahumara arkadaşım sen bilgilisin galiba bu konuda i-stop resetleme olayını paylaşmışın daha önce uyarı falan vermiyo sadece akü hazır değil yazıyo reset yapmaya gerek varmıdır sence.yada yazılımla falan ilgisi olurmu bunun o kadar sıkıldımki akünün garantisi var ama düzeleceğini bilsem tekrar akü alcam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Faydası olur mu bilmiyorum ama paylaştığım konudaki adımları takip edip bir deneyin isterseniz. Bu arada bu stop-start muhabbetinin maddi olarak bir faydası olduğunu düşünmüyorum. i-stop devrede iken yaptığınız bütün tasarrufu akü değiştirirken veriyorsunuz. Konu çevreye verdiğiniz zararı azaltmak ise ona diyecek bir şey yok tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen katılıyorum.maddi faydası olduğunu düşünmüyorum bende.

yarın bi deniycem şu reset olayını inş becerebilirim:) 

olmadı yine servise gitcez artık ama böyle şeyleri kendim yapmak istiyorum.yabancı sitelerde görüyorum herkes kendisi yapıyo.teşekkürler çok faydalı paylaşım olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar.Sanırım akü düzeldi.şimdi henmen devreye giriyo.Aküyü söktüler ve şarja taktılar.1-2 günm yine arada sırada girdi devreye ama şimdi sanırım tamammen düzeldi.kısa mesafe i-stop kullanmıyorum artık.araç kapalı garajda duruyodu farlar otomatikteydi onu kapattım.bide extra benden önceki sahibi gündüz led taktırmıştı onunda fişini çıkardım.çok güzel görünüyodu ama en azından kışın akü sağlığı için ondan vazgeçtim.akü sorunu yaşayanlar için sorunun düzeldiğini belirtmek istedim.herkese yorumlarından ve yardımcı olmalarından dolayı teşekkürederim.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...