Jump to content

çok yakan mazda 3

0xHidir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba abiler ablalar 2011 model otomatik lpgli mazda 3 kullanıcısıyız araç motor kitledi bizim yüzümüzden ve rektefiyeye gitti rektefiyeden geldikten sonra çok yakıt tüketmeye başladı lpgde 13.5lt yaktığını görüyoruz dijital saatte ve açıkçası çok can sıkıyor :D, normal midir ? sizlerdeki rektefiyeli mazda 3ler kaç lt yakıyor acaba ? lpg ayarına gitti araç rekteifyeden sonra ama hala aynı durumda. aracı annem çok sık kullanıyor aracın tek vasfı her gün 6km düşük hızda dülşük devirde gidip gelmek bundan dolayı araçta sağırlaşma durumu da söz konusu yani çok hantal araç şehirler arası bi gazlama yapsak gelsek açılır ve yakıt tüketimi de azalır mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazıyorum ama öncelikle şunu belirtmek isterim; daha önce hiç motor yaptırmadım ama motor yapıldıktan sonra da bir rodaj sürecinin olacağını düşünüyorum.

Aracın motoru ne zaman yapıldı?

İlk dolum yağı olarak ne kullanıldı?

1000 km civarında benzinde belini incitmeden kullandınız mı?

Bu narin kullanılan 1000 km sonrasında motor yağı değiştirdiniz mi? 

Kompresyon testi yapıldı mı?

Yeni motor yağı ile birlikte hafif hafif iteklemeye başladınız mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatikse normale yakin. Kullanan kisiyle de alakali olabilir. 
Mesela esim kullanirken benden en az 2 lt fazla yaktiriyor. 
Motor yapilirken subaplar biraz sıkı ayarlanmis da olabilir. 
Servise gostermekte fayda var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.03.2022 at 22:28, OzanNihat :

Aracın motoru ne zaman yapıldı?

yazın yapıldı, ilk 1000km boyunca şehir içinde uslu uslu ve sadece benzinde kullanıldı. kendi yağıyla 50-100km gittikten sonra lukoil ile motor ve şanzıman yağı değişimi yapıldı.

Bu narin kullanılan 1000 km sonrasında motor yağı değiştirdiniz mi? 

yakın zamanda değişti diye değiştirmedim.

Kompresyon testi yapıldı mı?

hayır.

Yeni motor yağı ile birlikte hafif hafif iteklemeye başladınız mı?

iteklemekten kastınız nedir ?

15.03.2022 at 07:50, Lupara :

Servise gostermekte fayda var. 

bulunduğum ilde servis yok maalesef mazdanın bu yönünden çok muzdaripiz sanayiye sadece lastik için gittik bir de rektefiye için gittik işte orda da sadece bir usta ben yaparım dedi diğer herkes yapmak istemedi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, 0xHidir :

iteklemekten kastınız nedir ?

Arabaya adım adım devir göstermeyi kast etmiştim. Yani ilk 1000 km sakin kullanıldıktan sonra yol ve trafik durumu da gözetilerek arabaya yavaş yavaş yüksek devirleri göstermek gerekiyor.

Uzun lafın kısası sizin rodaj yapmanız gerekiyor yeni motora. Bu süreçte yapılan bakımlarda da orijinal veya yakın kalitede ürünler kullanmanız gerekiyor. Özellikle motor yapıldıktan sonra kullanılacak motor yağı fabrika spesifikasyonlarında olmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durum güzergaha göre değişir. Havalar çok soğuk. Normal olabilir. Eski kullandığınız zamanlarla kıyaslıyor musunuz? Ya da anneniz rektifiyeden sonra mı ilk kez kullanmaya başladı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rektefe yapılınca aracın  normal fabrikadan çıktığı haline göre birşeyi değişmiyor.

saçma sapan bir şey yapılmadıysa  fabrikadan çıktığı neyse o. aynısı oluyor.

ki zaten 13.5 litre gayet normal 2011 otomatik mazda3 için  şehir içinde.

ben daha az yakanını da görmedim.. 

sadece şehir içi. havalar soğuk. klima açık..       gayet normal.

bir de motor yapıldığında değiştiyse eğer şanzıman yağı..   1000 km sonra neden tekrar değiştiğini anlamadım.   değişmediyse sorun yok.

motor yağı olarak  usta 10w40  koymuş olabilir.   yataklarınız sıfır takıldı ve krank taşlanamdıysa yağı 5w30 koyun.  eğer yataklar değişmediyse (normalde değişir ama parça bulamamış olabilr usta)   neyse yataklar değişmediyse 5w40 a geçebilrsiniz.   

şanzıman yağıda  luqoil in hangisi bilmiorm da , mazda  mecron m-v spec gereksinimlerini isityor.  standart bir atf olmuyor.  dextron2-3 de olmuyor..  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3'ler şehir içi 9-10 litre benzin tüketiyor. 

Lpg de benzine göre 2-2,5 litre +daha fazla tükettiğini baz aldığımızda normal bir tüketim oranı.

Hemen hemen her yakıt konusu muhabbetinde dile getiriyorum.  Araçların yakıt sarfiyatı (Litre) yüksek değil. Yüksek olan araçların tükettiği yakıtın litre birim fiyatı "(Lira)" sı yüksek.

Biz bu fiyatlandırma politikası ile daha çok konuşuruz böyle benzer konuları..

Yarın bir gün olurda ülke ekonomisi düzelip, fiyatlandırma olayları ederine geldiğinde buradaki bilgiler kütüphane niteliğinde olacaktır. Çocuklarımız, torunlarımız okuduklarında vay be babalarımız, dedelerimiz ne yaşamışlar derler. İspat niteliğinde yazılı bilgi iyidir..

Yoksa düşünsenize ortalık durulmuş, ekonomik çalkantı bitmiş torunla muhabbet ediyorsunuz. Torun biliyor musun dolar 7 lira idi birden 18,5 liraya çıktı, sonra 12 liraya düştü.. !!!

Sonra benzin litre fiyatı 7,56 Lira iken, 4 ay içinde fiyatı 21 lira oldu..

Yeminle torun içinden yav he..hee... Der lan bizim dedenin kafa gidip geliyor. Bildiğin alzheimer muamelesi yapabilir bize. :D 

Kitaplar, forumlar ispat niteliğinde arşiv halinde kalsın burada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Hemen hemen her yakıt konusu muhabbetinde dile getiriyorum.  Araçların yakıt sarfiyatı (Litre) yüksek değil. Yüksek olan araçların tükettiği yakıtın litre birim fiyatı "(Lira)" sı yüksek.

Biz bu fiyatlandırma politikası ile daha çok konuşuruz böyle benzer konuları..

Türkiye'de vergi politikası küçük motorları destekleyip büyük motorları adeta yasaklıyor.  Böyle olunca ülkemizdeki araçların hemen hemen tamamı nispeten küçük (4 silindirli) motorlardan oluşuyor.

Atlas Okyanusunun diğer yakasındaki ABD'de vergilerde bu tarz bir ayrımcılık yok.  Orada 4 silindirli motorların yanında 6 veya 8 silindirli araçlar da var.  Hatta 12 silindirliler bile var.

Türkiye'de vatandaşlar sıklıkla 4 silindirli araçlarının fazla yakıt tükettiğinden yakınıyor.  ABD'de benim bildiğim kadarıyla bu tarz bir yakınma hiç yok.  Orada ise insanlar yakıt fiyatlarının sürekli olarak arttığından yakınıyorlar.

ABD'nin prestijli gazetelerinden olan Wall Street Journal aşağıya kopyaladığım makalesinde benzinin bir galonunun (yani 3.78 litresinin) $4.32 gibi bir fiyatla tavan yaptığını yazıyor.  Türkiye'de nedense bu tarz yazılar ve yorumlar pek okumuyorum.

https://www.wsj.com/articles/gasoline-prices-shoot-up-at-fastest-rate-on-record-11647957303?st=xdtmzzvx07bd4cv&reflink=desktopwebshare_permalink

Bunları yazmamın yegane nedeni, sorunlar karşısında objektif yani tarafsız yorumlar yapabilmemizi sağlamak, yoksa politikaları eleştirmek değil.  Eğer büyük resmi görebilirsek, nereye odaklanmamız gerektiğini daha iyi biliriz.

Sanırım biz sadece kendi 4 silindirli araçlarımızın yakıt tüketimine odaklanarak benzinin litre fiyatının geldiği seviyeleri unutuyoruz.  Ama unutmamamız gerekir.  Çünkü unutursak büyük resmi göremeyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...