Jump to content

3. Nesil Mazda3 0W-20 Yağ Kullanımı

bayfeynmann
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Beyler aracım 114500km'de ve artık bakım malzemelerini kendim alıp servise gidiyorum, daha ucuz ve istediğim ürünleri kullandığım için iyi oluyor. Bu durumda, bir tek motor yağı kaldı. Kitapçığı karıştırdım biraz ve 0W-20 kullanılabildiğini gördüm. Hem ince olması sebebiyle motoru daha sessiz hale getirecek olması hem de viskozitesi düşük ve soğuk hava şartlarına daha iyi uyum sağladığı için daha hızlı ilk motor ısınması şeklinde faydaları olacağını düşünüyorum, yakıt sarfiyatının azalacağı da cabası. Ancak aracın km yapmış olması bu durumu etkiler mi, bir sıkıntı çıkar mı? Şu haliyle 0-20'e geçmekte farkedemediğim bir problem vs karşılaşabilir miyim? Tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir problem olmaz, en fazla yağ eksilmesinde artış gözlemlersiniz ama sürekli soğukta kısa mesafe gitmiyorsanız şart değil. 114bin km'de araba şimdiye kadar 5w30 gitmişse, bundan sonra da öyle gidin. %100 sentetik, iyi bir yağ tercihi daha önemli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.03.2022 at 19:25, Leanback :

Bir problem olmaz, en fazla yağ eksilmesinde artış gözlemlersiniz ama sürekli soğukta kısa mesafe gitmiyorsanız şart değil. 114bin km'de araba şimdiye kadar 5w30 gitmişse, bundan sonra da öyle gidin. %100 sentetik, iyi bir yağ tercihi daha önemli.

Zannediyorum sürekli 5-30 kullanıldı. Ama kitapçıkta 0-20 yazmasına karşılık bir deneyeyim dedim ki aldım da :) bir kaç gğne ekleyeceğim bakalım ne olacak. Sanki 0-20 japonların standardıymıştw 5-30 ile kalınlaştırıyormuşuz gibi geldi.  Tabi uzun süre alışmasından sonrası merak konusu. Editlerim.

liqui moly special tec AA 0-20

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, bayfeynmann :

Zannediyorum sürekli 5-30 kullanıldı. Ama kitapçıkta 0-20 yazmasına karşılık bir deneyeyim dedim ki aldım da :) bir kaç gğne ekleyeceğim bakalım ne olacak. Sanki 0-20 japonların standardıymıştw 5-30 ile kalınlaştırıyormuşuz gibi geldi.  Tabi uzun süre alışmasından sonrası merak konusu. Editlerim.

liqui moly special tec AA 0-20

0w-20 daha ağır emisyon baskıları sebebiyle Amerika ve Avrupa'da önerilen yağ, 5w-30 ise daha yüksek ortalama sıcaklık sebebiyle de Afrika, Meksika gibi ülkelerde önerilen yağ. Bizim ülkede Erzurum'da başka İzmir'de başka mevsim yaşadığı için iki tip yağ arasında gidip gelinmesi normal ama orjinal olarak 0w-20 için dizayn edilmiş motorlar oldukları doğru.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...