Jump to content

Alınık mazda 6 sport

ertugby

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar, mazda 6 sport almayı düşünüyorum (2011) satmayı düşüneniniz var mı öncelikle sizlere sormak istedim. Ayrıca bi ihtimal makyajsız kasa da olabilir ama başta makyajlı kasa sonra anahtarsız çalışma, rvm, Bluetooth gibi özellikler bana çok cazip geliyor.. Var mı bir 6 satıcısı acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

bluetooth tan müzik dinlenmiyor.. görüşme yapmakda biraz zor.   bluetooth konusunda çok beklentiniz olmasın

anahtarsız çalıştırma güzel-  

performansı da çok iyi değil.

tüketimi çok..  çok ama. 

eski kasa lpg li almanızı tavsiye ederim

her iki kasa için de android ekran koyun 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ufuk çok güzel özetlemiş eski kasa Mazda 6 kullanıcısı olarak.

Peugeot 406'dan sonra , sizin beklentileriniz önemli aslında. 2011 Yılında Peugeot 406 almaya ramak kalmıştı ki, Mazda 3 almıştım. :) Peugeot 406 kasayı halen çok beğenir imrenerek bakarım. Günümüzün otomobillerinde halen bu şekilde tasarım kasa yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28.06.2022 at 19:10, Zealot :

bluetooth tan müzik dinlenmiyor.. görüşme yapmakda biraz zor.   bluetooth konusunda çok beklentiniz olmasın

anahtarsız çalıştırma güzel-  

performansı da çok iyi değil.

tüketimi çok..  çok ama. 

eski kasa lpg li almanızı tavsiye ederim

her iki kasa için de android ekran koyun 

Bluetooth ve android demişken;

Bizdeki aracın da bluetooth bağlantısı problem oluyordu, bağlanmıyordu. Peşpeşe hızlı bir şekilde bağlanmayı denerken bir telefona bağlandı. Sonrasında normal çalışır gibi eşleştirdiğim tüm cihazlara aracı çalıştırınca otomatik bağlanmaya başladı ve nizami şekilde çalışıyor. Konuşmada ses seviyeleri biraz kısık. Müziği 30'da dinliyorsam telefon görüşmesinde 40 yapmam gerekiyor. Aynı şekil benim sesimin net gitmesi için normal araçlara göre  biraz daha gür konuşmam gerekiyor. (karşı taraf her ne kadar sesimin net geldiğini söylese bile bence durum böyle)

Android teyp işine bir türlü ısınamadım. Sebebi ise alınabilir fiyatlarda henüz istediğim seviyeye gelmemiş olması. Çoğunda dip ses/cızırtı var ve aracın kendi mikrofonu ve amfisi ile direkt uyumlu, radyo kalitesi asgari, ses kalitesi fabrikasyon teyp kadar olabilen, arayüzü asgari seviyede akıcı ve apple carplay / android auto destekleyen (hepsini bir arada barındıran) bir ünite yok. Satılan android ünitelerin hepsi çinden toptan alınıp, arayüz modifikasyonu ile pazara sürülen ürünler. Haliyle bir pioneer, alpine, kenwood vb. markaların kalitesine yaklaşabilenini görmedim, varsa da ben bilmiyorum. Multimedya üniteleri için aslında ayrı bir konuda herkesin tavsiye sunması gerek. Zira günümüzde modern araçların olmazsa olmazı ve eski bir model için gerekli sayılabilecek modifikasyonlardan birisi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlarınız için teşekkürler, sırayla yanıtlayım. 

Ufuk hocam bluetooth ile müzik dinleyemedikten sonra benim için bi anlamı yok ancak 2011 sport modellerde dinlenebiliyor diye hatırlıyorum. Bunun dışında yakıtı çok demişsiniz ama eski kasanın yakıtı (otomatikleri karşılaştırınca) daha yüksek görünüyor teknik verilerde (lpgli düşünüyorum yine, veya ben taktıracam). Bu şartlar altında yakıt ekonomisi hangi araç için daha verimlidir? 

İlhan hocam 406 gerçekten güzel bir araç ama maalesef biraz yaşlı artık.. Konfordan ödün vermeden model yükseltip mazda klitesine kavuşmak istiyorum. Ancak mazdaya bigli ekranı konusunda kızıyorum biraz, 2002 406 da gayet geniş ve yeterli grafik lcd ekranı var ama mazdanın ki çok küçük ve dolayısıyla kullanışsız geliyor bana fotoğraflardan.. Alınca tecrübe edecez artık gerisini. 

@paarthurnax hocam araçta ben de orjinallikten yanayım o yüzden android veya çin ekranlar taktırmayı düşünmüyorum çünkü boseden de tam performans almak istiyorum. Şayet getirtebilirsem yurtdışından mazda 6 nın orjinal ekranını taktırabilirim fiyat çok canımı yakmazsa :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 ten 2011 e kadar tüm modellerde arkaya orjinal bi kablo takıp aux çıkışı verebiliyorsunuz.  aux çıkışına da bi bluetooth kulaklık bağlayıp  öyle kullanıyordum ben. 

2011 de aux vardı galiba hatırlayamıorm ama o lanet bluetooth u eşleştirmek çok yorucu.  müzik çalarıda ben eşleştirememiş yorulmuştum. telefon konuşmalar da çok kalitesiz

2011 mazda 6 ,  aynı güzergahta e180 merco dan 1.5 kat fazla yakıyor.    6,5   /  9,5   lt/100km

2010 da çok yakar da,  yine lpg ile kullanmak çok kolay. 2006-2010 da ki 147lik vanoslu  LFF7 motora koy BRC lpg'yi sıfır sorun. 

ama sorunsuz arabadır. servis bakımlıdır   kurcalanmamış bir mazda 6 yı bozamazsınız. motorunu kıramazsınız. isterse 300 binde olsun, lpg benzin farketmez  bas dibine kadar.  ömür geçer araba hurda olur ama motoruna yine  birşey olmaz

android cihaz taktığınzda da  ses kaliteniz bozulmaz. ekranın arkadaki ses çıkışı  yine arkadan bose ye aux olarak girer.  açarsın netflix youtube spotfy  bakarsın yoluna.  skyactiv in ekranları bile hiçbi fonksiyon vermezken, androidde google maps de navigasyona, **** a , instagramdan hatun düşümeye kadar herşey yapılır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Zealot :

2004 ten 2011 e kadar tüm modellerde arkaya orjinal bi kablo takıp aux çıkışı verebiliyorsunuz.  aux çıkışına da bi bluetooth kulaklık bağlayıp  öyle kullanıyordum ben. 

2011 de aux vardı galiba hatırlayamıorm ama o lanet bluetooth u eşleştirmek çok yorucu.  müzik çalarıda ben eşleştirememiş yorulmuştum. telefon konuşmalar da çok kalitesiz

2011 mazda 6 ,  aynı güzergahta e180 merco dan 1.5 kat fazla yakıyor.    6,5   /  9,5   lt/100km

2010 da çok yakar da,  yine lpg ile kullanmak çok kolay. 2006-2010 da ki 147lik vanoslu  LFF7 motora koy BRC lpg'yi sıfır sorun. 

ama sorunsuz arabadır. servis bakımlıdır   kurcalanmamış bir mazda 6 yı bozamazsınız. motorunu kıramazsınız. isterse 300 binde olsun, lpg benzin farketmez  bas dibine kadar.  ömür geçer araba hurda olur ama motoruna yine  birşey olmaz

android cihaz taktığınzda da  ses kaliteniz bozulmaz. ekranın arkadaki ses çıkışı  yine arkadan bose ye aux olarak girer.  açarsın netflix youtube spotfy  bakarsın yoluna.  skyactiv in ekranları bile hiçbi fonksiyon vermezken, androidde google maps de navigasyona, **** a , instagramdan hatun düşümeye kadar herşey yapılır. 

Android ekranların uyumlu olduklarını bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu belki düşünürüm. Teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konu android e döndü ama  şöyle bir şey söyleyeyim size

ben bmwde de android kullanıyorum. 

çünkü orjinal navigasyonun hiç bir anlamı yok.

size telefondan gelen bir konum'u  arabaya girmekle uğraşamazsınız.. hadi uğraşıp girdiniz sürekli en kısa yol , yani en çok trafik olan yere sokar. 

internet olmadan arabadaki navigasyon 5 para etmez. 

android ekranlarda caplay veya androidauto kullanırsanız , yada direk cihazın arayüzünü kullanırsanız  gelen konumu açabilirsiniz. 

telefondan biri konum attığında arabaya giremedikten sonra hiç bir anlamı yok orjinal ürünün. anca show....  

google mapsden konumu açıp netflix izliyorum ya. ötesi yok.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Zealot :

konu android e döndü ama  şöyle bir şey söyleyeyim size

ben bmwde de android kullanıyorum. 

çünkü orjinal navigasyonun hiç bir anlamı yok.

size telefondan gelen bir konum'u  arabaya girmekle uğraşamazsınız.. hadi uğraşıp girdiniz sürekli en kısa yol , yani en çok trafik olan yere sokar. 

internet olmadan arabadaki navigasyon 5 para etmez. 

android ekranlarda caplay veya androidauto kullanırsanız , yada direk cihazın arayüzünü kullanırsanız  gelen konumu açabilirsiniz. 

telefondan biri konum attığında arabaya giremedikten sonra hiç bir anlamı yok orjinal ürünün. anca show....  

google mapsden konumu açıp netflix izliyorum ya. ötesi yok.. 

Hiç işin o taraflarını düşünmemiştim. Android ekran estetik olarak gözüme çok hoş görünmüyor aslında ama yazdıklarınızı düşününce çok mantıklı geliyor. Umarım arabayı aldıktan sonra android ekrana param kalır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar dün aracımı sattım, yarın bu  aracı alacaktım fakat ekspertiz raporunda baya masraf çıkacak gibi görünüyor (merak edene raporu gösterebilirim). Dolayısıyla bundan vazgeçtim sayılır. Sizin yorumlarınız nedir? 

Ayrıca bu araç için ne düşünürsünüz? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...