Jump to content

cx-3 fren balatası öneri

effect
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle herkese selamlar iyi günler dilerim.

Aracımda özellikle park ederken ve park yerinden çıkaren frene bastığımda hafif sesler geliyor sanırım balatalarım bitiyor, birkaç ay önce 10 bin bakıma servise gittiğimde balataların inceldiğini söylemişlerdi 3 bin km daha götürür isterseniz değişelim demişlerdi, kalsın dedim. Şimdi ses yapmaya başlayınca değiştireyim dedim ama serviste balata yok maalesef, gümrük sorunları vs.. dediler yakın zamanda da gelmeyecek. Kısacası dışarıda taktırmam gerekli, bana önerebileceğiniz bir balata markası var mı acaba, yılın 8 ayı soğuk iklim şartlarında (4 derece ve altı) kısa mesafe şehir içi sürüyorum.

Daha önce servis dışında aracı bir yere götürmedim ama mecburen dışarıda değişmem gerekecek bir problem olur mu acaba? Araç garantisi aralık sonunda bitti 5 senesi doldu. Bundan önce 1 kere serviste değişmişti balataları sanırım 30 bin km'de idi. Şu anda 63 bin km de.

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trabzon, Ankara veya İstanbul  servislerine de sordunuz mu? kargoyla oralardan getirtebilirsiniz. Ben genelde sarf malzeme edinirken sorun olmamıştı fakat yürüyen aksam ile ilgili bir malzemeyi İstanbul Merser'den getirtmiştim. Garantiyi etkileyeceğini sanmıyorum. 

Yan sanayi olarak trw, akebono, blueprint, bosch ve ferodo marka balatalar kullanabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bulunduğum yerdeki yetkili servise sorarım onlar kendi arasında çözmeli bu tür problemleri, birbirlerini arayıp parça temini etmeli, müşteri olarak biz uğraşmamalıyız bu tür şeylerle. Büyük ihtimalle Türkiye'ye parça temininde sorun yaşıyorlar. Mazot filtrem de 10 bin bakımı yaptıktan 3,5 ay sonra gelmişti. Birde ona ayrıca fiyat farkı ve işçilik vs. ödemiştim. Bu gibi durumlar müşterileri mağdur ediyor. Hakem heyetine başvursam haklı çıkar bedel iadesi alırım ancak vaktim yok. Personel ilgili elinden geleni ediyor ancak Mazda parça tedarik konusunda sıkıntılı. Balataları dün özel bir serviste değiştirdim bosch marka önermişti yetkili servis bende bosch marka taktırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisten parça çıkış prosedürü nasıldır, parçanın başka servisten edinilmesi ile servisin direkt olarak müşteriye vermesi arasında fark var mı bilmiyorum. Muhtemelen kâr amacıyla başka servislerden parça temin edip size vermek mi istemiyorlar diyerek günah almak istemiyorum. Burada bazen İstanbul veya Ankara'ya soralım diyorlar. Bazense aciliyeti olmayan bir sarf malzeme olunca genelde benim kendim almam için yönlendirme yaptıklarını da gördüm. Olması gereken tabi sizin dediğiniz gibi. Kendim parça teminatı ile uğraşacaksam yetkili servisin ne anlamı kaldı derler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...