Jump to content

Klimanın bir tarafı soğutmuyor

simirna
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Klimam soğutmadığı için bugün bir ustaya gittim, gazı bitmiş dedi. Bir hortum bağlayıp 5-10dk arası bekledi, 400 liramı aldı.
Şu an yolcu tarafı yani orta göğüslüğün sağı ve pencereye bakan kanal (tam soğuk değil ama) serin üflüyor. Şoför tarafı yani orta göğüslüğün solu ve sol pencereye bakan kanal ise nedense normal sıcaklıkta üflüyor.
Usta, sol taraftaki sorun için klape vesaire olabilir, göğsü açmamız gerekebilir, şu an için ne yapılacak ne kadar masrafı olacak bilemem, müdahale ettikçe göreceğiz dedi.
Sizin fikirlerinizi almak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba aracınızla ilgili model/detay vermediğiniz için varsayımla olası ihtimalleri yazıyorum.

Klimanız dijital iklim kontrollü olup. Sürücü ve yolcu ısı ayarları farklı kalmış olabilir mi ? Klima ayarlarından eşitle/dengele şeklinde yapabilirsiniz. Lakin ben buna pek ihtimal vermiyorum.

Peki hiç klima çalışıp fan sesi gelip ızgaralardan üflemenin hiç gelmediği oluyor mu ? Ses var görüntü yok gibi. :)

Bahsettiğiniz sorunu ısıtma ve soğutmada ikisinde de yapıyor mu ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, İlhan :

Merhaba aracınızla ilgili model/detay vermediğiniz için varsayımla olası ihtimalleri yazıyorum.

Klimanız dijital iklim kontrollü olup. Sürücü ve yolcu ısı ayarları farklı kalmış olabilir mi ? Klima ayarlarından eşitle/dengele şeklinde yapabilirsiniz. Lakin ben buna pek ihtimal vermiyorum.

Peki hiç klima çalışıp fan sesi gelip ızgaralardan üflemenin hiç gelmediği oluyor mu ? Ses var görüntü yok gibi. :)

Bahsettiğiniz sorunu ısıtma ve soğutmada ikisinde de yapıyor mu ?

Henüz uzun süreli kullanmadım. Çalışması ve üflemesi normal. Sadece sol taraf soğuk üflemiyor. Isıtmada sorun yok gibi.

Bu arada sağ kanalları kapatıp sol taraftaki kanallara yüklenince siyah plastik kalıntıları/parçaları geldi. Birşeyler çürümüş olabilir.

Bu arada yazmayı unuttum, 2004 AT HB Mazda 3, dijital klimada sağ ve sol sıcaklıklarının ayrı ayrı ayarlanıp ayarlanmadığını bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...