Jump to content

Seyir Halinde Gaz Kesme Sorunu

haliilakts
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamün Aleyküm Arkadaşlar. Şöyle bir sorunum var aracım Mazda 3 2011 model otomatik lpgli aracım var. 85.000 KM de lpgde 10.000 km önce takılmış. Aracım seyir halindeyken bir anda gaz yemiyor. Ayağım pedalda olmasına rağmen gaz kesiyor ve devir düşüyor akabinde ayağımı gaz pedalından kaldırıyorum tekrar basıyorum o zaman tepkimeyi alıyor ve hızlanıyor. Bu olayı hem gazda hem benzinde yapıyor. Aracı 6 aydır kullanıyorum sorun yoktu. Herhangi bir arıza ışığı da yanmıyor. Aracın bakımı gelmişti bakım yaptırmadan önce daha sık yapıyordu. Bakım yaptırdım filtreler ( megaparçadan blueprint ) ve yağ ( Castrol yetkili bayiden) değişti. Öncesine göre daha az yapmaya başladı. Arıza üzerine yetkili servise ( Eski Akyıldız yeni Borana ) götürdüm. Bilgisayara bağladılar ve arıza kaydının olmadığını söylediler. Akabinde Bostancı Sanayide İkiler Mazdaya götürdüm gaz kelebeği, hava akış sensörü falan temizlendi. Eskiye nazaran azaldı ama bu sorunu yine yapıyor. Bakımdan önce yaklaşık 10 Kmde 5 6 defa yaparken bakımdan sonra bu sayı yine aynı kmde 3 4 lere düştü. Temizlik sonrası bu sayı 1 veya 2. Azalma söz konusu ama yine de var.  Seyir halinde başka sorunum yok gayet iyi akıcı vites geçişleri olsun gidişi performansı iyi çekişte düşüklük falan yok. Marş alması çalışması da gayet iyi. Daha önce başına gelen oldu mu acaba ?

Ayrıca son zamanlarda el freni ikaz lambası yanmaya başladı. Ara ara 10 15 saniye civarı yanıyor sonra sönüyor. Hidrolik seviyesi normal düzeyde. İkiler Mazda servisindeki usta gaz pedalından olabilir diye aktardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Ekinciyi öneririm problem çözümü için. Ama öncesinde bir süre tamamen benzinde kullanın. Anlık benzinde kullanarak anlaşılmaz. Öncesinde akü kutup başını söküp statik elektriğin boşalmasını 10 dk bekleyin, ardından kutup başını tekrar takıp 1 hafta kadar sadece benzinde kullanın. Bu sayede lpg kaynaklı bir sorun olup olmadığı kesin olarak öğrenelim. Eğer devam ediyorsa gaz pedalı kaynaklı olabilir, ateşleme kaynaklı olabilir, soketlere vs bakın. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...