Jump to content

Ford ve Mazda

murat.akyol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazdayı Ford aldı ve artık eski Japon güvenilirliliği kalmadı. Mazda, eski  Mazda değil artık die bir görüş var. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.

Cidden Mazdalar artık eskisi gibi değilmi? Arıza oranlarında artış varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Mazda ilk kurulduğundan beri çok ortaklı bir şirketti ve girdikleri mali krizi aşabilmeleri için hisselerin bir kısmını Ford'a sattılar. Bu Ford için iyi bir manevra oldu çünkü engellemeleri gereken bir Toyota gerçeği vardı (ikinci cümledeki yorum Ford'ta çalışan bir arkadaşıma aittir.)

Buna rağmen üretim mantalitesi değişmeyen Mazda'nın kalitesinde de değişim olduğunu düşünmüyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hisselerin %33 ü Ford'da, satıldı diye birşey yok yani. Ortak çalışıyorlar, yanılmıyorsam Mazda'nın da Ford'da hissesi var, öyle birşey de okudum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence o cümlenin altında yatan Mazda değil Mermerler. Mazda Türkiye Haziran ayında yeni araçları getirip servis hizmetlerindeki kaliteye de eğilmeye başlayınca bu yargı değişir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence asıl vurgunu yapsa yapsa Ford yapmıstır.. cünkü amac iyileşmek ise Mazda Fordun teknolojisini napacak.. Ford kendi teknolojisini iyileştirmek icin Mazda yı yakından incelemiş ya da direk teknolojisinden almıstır..

sadece avrupada satılan 110hplik 1.6dizel modelde Ford un dizel motoru var diye okumustum.. motor dısındaki tüm aksam yine Mazda nın tabi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eskiden buna hiç inanmazdım ama bence kalite düşüşü oldu açıklayayım...

94 model 323 ümüz vardı 10yıl o arabayı kullandık ben araba sürmeyi öğrendiğimden beride 4 yıl kullandım çok yakın arkadaşımda 98 323 vardı onunda 3 yıl boyunca içinden hiç çıkmadık ve ileri sürüş stillerini öğrenelim derken arabaların anasını ağlattık yıllarca akla gelmeyen işkencelerde bulunduk ama hiç biri tık demedi...

şimdi gelelim 2007 model mazda 3 üme

-her tarafından ses geliyor (çok bi sorun olmamasına rağmen bazen sinir bozucu hale geliyor)

-çakmak ışığı geçenlerde bozuldu

-torpido ışığı 1-2 gün önce bozuldu

-en önemlisi geri vitesteyken vites atıyor ayrıca bunun konusunu açtım zaten ama bu ciddi bi sorun ve bi sürü arabada(mazda3 te var) vitesle ilgili sorunlar var (1e bazen geçmiyor 3e yüksek devirlerde geçmiyor vs)

-saati geri kalıyor

-2 kez cd player ın içinde cd sıkıştı arkadaşla kanırttıra kanırttıra zor çıkardık

-benzin göstergesi(kalan km) bozuldu ve günlerce yarım depo benzin olmasına rağmen 0 gösterdi

servis bile zor çözdü problemi(bilgisayara bi kaç kez bağlandı)

tamam bunların (vites problemi hariç) hepsi ufak problemler her arabada bu tür şeyler var ki genelde çok daha büyük problemler çıkarıyo başka markalar ve ben hala arabamı çok seviyorum kendi sınıfındaki hiç bir arabayada değişmem ama mazda 90 lardaki kalitesini korusaydı bunların hiçbiri olmazdı diye düşünüyorum yani bence bir kalite düşüşü söz konusu...

kimse çıkıpta bilmeden etmeden mazdayı yerdiğimi zannetmesin ki bilen bilir bi sürü forumda mazda mazda diye milletle yıllarca kavga etmiş bir insanım en sert mazda fanatiklerindendim eskiden ha şimdide çok çok seviyorum ama artık fanatiklik yapmaya değmeyecek bir marka olduğunu düşünüyorum mazdanın..çünkü 1 yılda ufak tefekte olsa bu kadar sorun çıkaran bir araba için 10 yıl bin tık demez diyemiyorum bekleyip göreceğim saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

alınmanı istemem ama bence 90larda kullandığın mazdalarla bugünküleri karşılaştırman yalnış...daha doğrusu herhengi bir marka içinde bunu söyleyebilirim.ben 98 model bir mazda kullanıyorum ve daha bir yeri bozulduğundan dolayı servise götürmedim :nazar:...egzos değişmedi arka balatalarım bile orjinal ama bunlar bir gösterge deil...çünkü her şey için sadece araba değil üretim olayı değişti.babamın 85 yılında aldığı tv hala .köyde duruyor bugün hangi tv 23 sene boyunca çalışır...son olarak şunu eklemek isterim bahsettiğin tüm araçlar çok mekenik şu anki araçlarda çok fazla elektronik sistem var ve biliyorsun ki bunun fayları kadar zararıda var...çünkü sistemler çok hassas oluyor.... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hiç kıskanmam :D 3-5 valf fazlanız var diye kıskanacakmıyım :D

konu mazda konu sağlamlık ....(ayrıca 8 valf onunda hesabı bir ara sorulacak ama sen gelmiyon...)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...