Jump to content

Mazda Avrupa'da Satış Rekoru Kırdı

MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Japon otomobil üreticisi Mazda, Avrupa pazarında gerçekleştirdiği 327 bin adetlik satışla, şirket tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Japon otomobil üreticisi Mazda, Avrupa pazarında gerçekleştirdiği 327 bin adetlik satışla, şirket tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Mazda'nın Avrupa kolu olan Mazda Motor Europe'dan yapılan açıklamada Avrupa'da en büyük pazarın Almanya olduğu belirtildi. Almanya'da 2007-2008 Mart tarihleri arasındaki bir yıllık sürede 65 bin 900 araç satıldığı ifade edilen açıklamada, Rusya'nın 57 bin 700 ile ikinci, İngiltere'nin ise 53 bin 400 ile üçüncü sırada yer aldığı kaydedildi.

Mazda Motor Europe CEO'su James Muir, şirketin yeni model araçlar üretmeye başladığına işaret ederek, "Bu sadece başlangıç" dedi.

**kaynak

bu haberi buraya eklemekteki asıl amacım Mazda nın kırdıgı rekordan cok Rus pazarındaki ilerleyişine dikkat cekmekti.. cünkü Rusya'da da bundan 3 sene önce falan şu anda Türkiye de oldugu gibi Mazda mevcut distribütör ile yollarını ayırmıstı.. yani bundan 4-5 sene önce Türkiye deki yıllık satıs adetleriyle hemen hemen paraleldi Rusya daki Mazda satışları ancak distribütör iptal olup Mazda kendisi pazara girdikten kısa süre sonra bu basarı yakalandı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

İnşallah Türkiye için de aynı gelişmeler sağlanır. Ben olabileceğine inanıyorum ..

olmaması için bi sebep yok aynı politikayı uygularlarsa, olursada tam süper olur :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

çok satıp toyotaya dönmekte var :D

nesi var toyotanın bence gayet iyi bi marka ne zararı olabilir ona benzemenin bilmediğimden soruyom hemen 0-100 e dalma açıkla ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

toyota herkesiz bindiği genellikle insanların arabalarına bağlı olmadıgı bir marka haline geldi.. mazdanında fazla satılması halinde aynı problem başına gelebilir...kaldıki toyotanın işçilik kalitesi ile mazdanınki arasında farklar var...genele yayabilmek için uygun araç üretme yoluna gitti toyota... velhasıl heryerde toyota gibi mazda görürsem benim için eskisi kadar özel olur mu bilemiyorum...

evet o konuda haklı olabilirsin mesela bizim mahallede bi tane daha mazda olsa direk satarım aracı ben :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet o konuda haklı olabilirsin mesela bizim mahallede bi tane daha mazda olsa direk satarım aracı ben :D :D

Ya da Yalova'ya taşın. Burada uzuuuun yıllar tek kalırsın. Yalova'da 1 tane üç var, o da comfort HB. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Ya da Yalova'ya taşın. Burada uzuuuun yıllar tek kalırsın. Yalova'da 1 tane üç var, o da comfort HB. :D

o da bi çözüm tabiki :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

epeydir arabam tektir mahallede sonra baktım, üst komşu ve bi arkadaşımın babası aynı arabayı aldı(hatta Bülent arabadan anlar diyerek almışlar eleman öyle dedi) sonra mazdaya geçtim aynı eleman babam bu arabanın markası ne niye fazla yok piyasada diye soruyo dedi bende selam söle babana dedim :D özetle aracımın herkeste olmasını istemem dogrusu :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Walla bizim burda çok var m3 ama benim guzu tek. 8)Hatta mazdası olanlar guzuya bakıp duruyorlar. 8:)

xenonladıkmı bide bakan bi daha bakar :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi benim hayatıma ilk giren otomobil markası mazdadır (1997) nerde olursam olayım çevremdeki mazdaları hissederim ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

muhtemelen yıllardır duruyorlardır.. algıda seçicilikten farketmıssındır :D

Aynı durum benim ve Yalova'daki 626lar içinde geçerlidir herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...