Jump to content

Aks Kafası Hakkında

abelhawyer
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 gun oldu alalı on takım ve akısler sanırım degısmesı lazım  ben bundan once kartalım vardı onun on takımı ve akıslerını degıstırmek 50veya 60 ytl tutuyodu alırken temızlıgıne ve motoruna baktım sımdı   bıraz arastırma yaptım pahalıymıs mazda yedek parcaları  nekadara mal olur bana  sımdılık bundan baska sorunu yok ins olmaz  mazda tek kelımeyle super

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun olsun yeni aracın ilk önce mazdadan anlayan bir ustaya götürüp değişmesi gerekecek parçaları belirleyip fiyat araştırması yapabilirsin

mazda parçası o kadar pahalı değil piyasada  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 gun oldu alalı on takım ve akısler sanırım degısmesı lazım  ben bundan once kartalım vardı onun on takımı ve akıslerını degıstırmek 50veya 60 ytl tutuyodu alırken temızlıgıne ve motoruna baktım sımdı  bıraz arastırma yaptım pahalıymıs mazda yedek parcaları  nekadara mal olur bana  sımdılık bundan baska sorunu yok ins olmaz  mazda tek kelımeyle super

2 sene once 1 akıs 50ytl ıdı sımdıde 60-65 ytl olsun en ucuz parcası akıs mazdanın dert etme:D rotlar 15-25 arası dır yuruyen parcaları ucuzdur mazda nın ama plastık aksam zor bulunur ve pahalıdır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tsk ederım sagolun arkadaslar  kac model oldugunu yazmayı unutmusum 1993 model  wafle 16v sasırdım aracta klıma bıle var  :)mazda kullnanlara soruyorum memnununum dıyolar ama cevreden bıraz olumsuz tepkıler alıyorum  parcalarından dolayı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rot-Rotil-Aks Kafası-Bilya-Salıncak burçları ve amortisörler.Çok uzun süre bakımsız kalanlarda genelde bu parçalar aşınmış oluyor.Hepsini  bir arada ve bir defada değiştirtirseniz hem çok uzun ömürlü olur (bilya gerekmeyebilir önce boşlukları kontrol edilmeli) hemde işçilik masrafı düşer. Gidişi de bambaşka oluyor namussuzun o zaman :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tansu kardeşim ben çerkezköyde olduğum için parça bulmakta biraz zorlanıyorum

2 aydır arka amortisorlerim patlak dolaşıyorum

yaylara bir zararı olurmu acaba

ön takımdada salıncak burçları bozuk çıktı

kontrol sırasında

nereden tedarik edebilirim yardımcı olursan sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben benim arabayla tam bir yıl patlak dolaştım hiçbirşey olmadı.Sağlamlık konusunda anormal durumlar yaşadım ben kendi arabamda.Yaylara hiçbirşey olmaz ama amortisör kafalarına hasar verebilir ama o seviyeye ulaşacağına ihtimal vermiyorum.Çerközköyü bilemem ama Tekirdağ merkezde kesinlikle bulunması gerektiği fikrindeyim.Hem amortisörler hemde salıncak burçları.Burçlar zaten basit parçalar.Ancak bozuk burçla gezmek iyi değildir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rot-Rotil-Aks Kafası-Bilya-Salıncak burçları ve amortisörler.Çok uzun süre bakımsız kalanlarda genelde bu parçalar aşınmış oluyor.Hepsini  bir arada ve bir defada değiştirtirseniz hem çok uzun ömürlü olur (bilya gerekmeyebilir önce boşlukları kontrol edilmeli) hemde işçilik masrafı düşer. Gidişi de bambaşka oluyor namussuzun o zaman :)

nekadara mal olur bana mazda  323 hb 1993 aldım bıraz borca gırdım  tamamen dugusal
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yürüyen aksam çok pahalı değildir.rot başı 15 ytl ye aldım kastamonudan.Ankarada parçası bol. amortisör 50 ytl tanesi . tamir eden yerler var ben Ankarada tamir ettirdim hiç problem yok tanesi 25 ytl. Telefonları bulmam lazım istersen sana yarın verebilirim. Kaborta aksamı pahalı onunda çıkmasını alırsan ucuza gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugun bıraz gezdım arabayla bu halde boyleyse bırde yaptırınca benı yıldızlar bıle tutamaz  :)  bıde gaz pedalı takıldı bugun yaglasak duzelır sanırım park ederken 2 kez takıldı on takımda oyle sesler gelıyokı cukurlada falan  ıcım gıdıyo 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

arkadaşlar, parçacıların bilgilerini tek konu altında toplamaya çalıştığımız için bu tür bilgileri buraya yazmanızı rica ediyorum. böylece çok daha kolay sonuca ulaşabiliriz. hem böylece pek çok "nereden bulurum" başlıklı konuya gerek kalmaz :)

http://www.mazdaclubtr.com/forum/teknik/yedek-parcaci-bilgileri-t8966.0.html

not: Tansu özlettin kendini, şükür kavuşturana :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Çin tayvan olmayıp uygun fiyatlı olması mümkün değil.Benimkiler tayvan malı .Sanırsam 60 civarına aldım herhangi bir sorun çıkmadı. Lale sabit bir şekilde döneceğinden çok çabuk eskimez. Endişelenmenize gerek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...