Jump to content

Hararet Problemi ve Conta Yanması

ahmetbakan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

radyatörde üst bölgeler de soğukluk var ise hava var demektir, radyatör değişmi değil de , hava yapma sebebi ortadan kaldırılmalı, radyatör için de tıkanıklık da olabilir, hava tahliyesinde sorun da olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Havası yok dediğim gibi usta şişleme diye tabir edilen işlemi yaptı ama hala sorunum devam ediyor ve dediğim gibi içine ilaç attım ve bir depo dolaştım şimdi su değişimini yapacam inşallah.birde regülatörden çıkan ve motora giren su dolaşımında ki hortumda kırılma oluyor ve ısınınca bu kırılma dahada artıyor ve su dolaşımını engeller mi diye merak ediyorum.kırılan hortumuda geçen gün farkettim.

Mustafa. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hortumun kırılması suyun akışını engeller hortumu değiştirin.

Hararet sorununa gelince istersen yokuş çık istersen durduğu yerde çalışsın arabanın hararetinin o kadar yükselmesi kabul edilebilir birşey değil, zaten böyle bir durum yaşanmaması için fan denen bir ekipman var eğerki düz yolda hızla giderken hararet normal sadece yavaş giderken yükseliyor ise fan zamanında açmıyor olabilir yani fan müşür arızası,  tabii bu tahmini radyatörün ve diğer ekipmanların  doğru dürüst işlev yaptığını varsayarak yapıyorum. 

1- Arabayı durduğu yerde çalıştır iyice ısınsın sonra radyatörün tamamen ısınıp ısınmadığına hem alt hem üst hortumun sıcak olup olmadığına bak.

2- Kırılan bükülen hortumu hemen değiştir bu durum su devirdaimini engeleyecektir böylece motor daha geç soğuyacaktır.

3-Hararet ibresi ortayı geçip yükselmeye başladığında fanın çalışıp çalışmadığına bak.

4-Radyatör kapağının 0,9 bar olup olmadığına bak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün L boru aldım oraya gürhan yarın inşallah değiştircem.dediklerinin hepsini dikkate alcam.düz yolda veya hafif rampa çıkarken yada inerken..hiç yerinden kımıldamıyor çok şükür.söylediğim gibi en yoğun trafikte olsun sabit ama biraz dik ve uzun olunca yaşıyorum.yarın aldığım L boruyu bağlıycam inşallah..ilaç attığımdan bahsetmiştim..o suyuda komple değiştirmeliyim sanırım..

Gürhan her merakımda sıkıntımda sorunlarımda sıkılmadan üşenmeden cevapladın ve aydınlattın.Allah senden razı olsun bütün kalbimle söylüyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fabrikanın koyduğu orjinal radyatör var ama bakır mı deil mi bilmiyorum..ustanın dediği orjinal.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar az önce hortumu değiştirdim hem üzerinden çıkanı hemde değiştirdiğimi ekliyorum.üzerinden çıkan ısınınca dahada kırılma gerçekleştiğini gördüm.umarım sorunum çözülür..

image.jpeg

image.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Mustafa. :

Arkadaşlar az önce hortumu değiştirdim hem üzerinden çıkanı hemde değiştirdiğimi ekliyorum.üzerinden çıkan ısınınca dahada kırılma gerçekleştiğini gördüm.umarım sorunum çözülür..

image.jpeg

image.jpeg

En doğrusunu yapmışsın kardeşim inşallah sorunun çözülür.

23.07.2018 at 22:27, Mustafa. :

Bugün L boru aldım oraya gürhan yarın inşallah değiştircem.dediklerinin hepsini dikkate alcam.düz yolda veya hafif rampa çıkarken yada inerken..hiç yerinden kımıldamıyor çok şükür.söylediğim gibi en yoğun trafikte olsun sabit ama biraz dik ve uzun olunca yaşıyorum.yarın aldığım L boruyu bağlıycam inşallah..ilaç attığımdan bahsetmiştim..o suyuda komple değiştirmeliyim sanırım..

Gürhan her merakımda sıkıntımda sorunlarımda sıkılmadan üşenmeden cevapladın ve aydınlattın.Allah senden razı olsun bütün kalbimle söylüyorum..

Teşekkürler kardeş Allah cümlemizden razı olur inşallah.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnşallah gürhanım sanırım etkiler su devirdaimını

13 saat önce, Çağlar Bayur :

bu hortumu gördüğü halde radyatöre mi girişti usta?

Çağlar merhaba usta bu hortumu görmedi bile..ben fark ettim L hortum alıp değiştirdim çok şükür.geçen sene kalorifer sıkıntısı yaşamıştım o zaman değiştircektim kalorifer sorunu başka yerden çıkıp düzelince bu deilmiş demek ki dedim ellemedim bileydim o vakit değiştirirdim.kaloriferim şuan gayet iyi sanırım bunun üzerine daha da artı olur İnşallah..

İçine de temizleyici ilaç atmıştım hortumun durumunu hatırlayıp görmeden öncesine kadar 10 gün gibi oluyor o suyuda değiştirmem gerekir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa temizleyici ilacı kalöriferi temizlemek için attıysan pek birşey değişeceğini sanmam çünkü soğutma sisteminde belli zaman sonra kahverengi bir çamur oluşuyor hatta bunu genleşme kabının dibine bakarak anlayabilirsin , bahsi geçen çamuruda sadece basınçlı su temizleyebilir yani kalörifer peteğine basınçlı su tutup yıkamalısın , radyatörüde hortumunu çıkarıp oradan içeri basınçlı su tutaran yıkamalı ve çamuru akıtmalısın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım gürhan genleşme kabında bişe yok baktığımda hafif bi tortu vardı onuda söküp boşalttım o zaman radyatörcüye uğrayıp durumu söyliyeyim.daha önce şişlemişti zaten

Peki ben alttan üstten hortumu söküp üst tarafı kapatıp bol su versem hortumla yeterli olur mu sence?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem kalörifer peteğini hemde radyatörü basınçlı su tutarak temizlemelisin. Yaz sonunda bende yapacağım bu işlemi ,benim arabadada tortu vardı genleşme kabında ,artık radyatörlerin içini bir düşün nasıldır. Yani o çamuru anca tazyikli su temizler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bahsettiğim hortumu değiştirdikten sonra bugün tekrar deneme şansım oldu.şimdi koyacağım resimde görürsünüz hararetim bu seviyelere çıkıyor bazen bir tık daha yukarıda olabiliyor.. acaba radyatör değişse diyorum..

image.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar az önce ustadan geliyorum.kayışların otoraftan gığ gığ gığğ diye ses geliyordu uzun zamandan bu yana vardı ama hafifti bu aralar arttı.usta devirdaim de boşluk oluşmuş pazartesi salı gel değiştirelim dedi olur dedim..bu rampada hararete sebep olurmu deyince bundan yapmaz dedi..sizcede öylemidir arkadaşlar..birde devirdaim pompası tavsiyesi rica edecem sizlerden..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar acil yardım lütfen.devirdaim pompası alcam.yerli maher diye marka 70 tl orjinal japon dedikleri mpi gma 130 tl napmalıyım..Önümüzdeki hafta Allah nasip ederse bebeğim gelecek masrafımda olacak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaliteli olanını almak daha mantıklı. Ayrıca senin hararet bu noktadayken fan açıkmı eğer fan açmıyorsa sorun fan müşüründe olabilir. Bence radyatörden değil çünkü hızlı gittiğinde ve önden rüzgar geldiğinde hararet normal demiştin yanlış hatırlamıyorsam sadece rampa çıkarken yükseliyordu. Bence sorun fan müşürü. 

Son zamanlarda benzer bir sorunda ben yaşıyorum benimde fan müşürüm geç açıyor ve hararet ortayı geçiyor bezen , orjinal bulsam değiştireceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan ses devirdaimden deil direksiyon pompasından geliyormuş. zaten sorunluydu gaz verince yumuşuyordu şimdide sese sebebiyet vermiş.hararetim öyle deil de kardeşim.istanbulda en yoğun trafikte olayım bi milim oynamıyor.ama biraz dik ve uzun rampada hararetim yükseliyor.fan açmada sıkıntı yok.fan müşürüm değişti japonla.şimdi resmini ekliycem kutunun eğer istersen burdan alır gönderirim..hararetiminde resmini tekrar ekliyorum.

image.jpeg

image.jpeg

Hararetim bir tık daha çıktığı oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...