Jump to content

MIO C520 Navigasyon Sistemi

OveRMinD
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Gerçi çok yeni bişey değil ama, siteye yazmamıştım sanırım. Orjinal navigasyon filan diye araştırırken mayıs ayı içinde bindiğim bi tanıdığın arabasında gördüm ilk defa bu navigasyon sistemini. Chevrolet çakma SUV'larını alana hediye ediyomuş, herneyse...

Kafama yattı,gittim aldım bi tane. Kurulum ve kullanımı çok basit. Vantuzlu bi ayak sayesinde ön cama takılıyor ve çakmak girişinden elektrik alıyor. Göğüslüğün ordan elektrik kablosunun geçmesini istemeyenler serviste direkt olarak aküye bağlatabilr tabi ama bu haliyle son derece portatif ve gerektiği zaman kolaylıkla sökülüp bir başka arabaya takılabilecek şekilde.

Haritalar oldukça detaylı. Uzun yol olarak Bodrum, Afyon ve Karamürsel yaptım ve en küçük, sapa yolların bile dahil olduğunu gördüm. Öyle ki, bazı büyük benzincilerin veya yol üstündeki outlet'lerin otopark giriş çıkışları bile gösteriliyor.

Bunun haricinde elbette ki görüntülü ve sesli olarak rota uyarıları mevcut. Ayrıca POI (Points of Interest) sistemiyle içinde bir çok mekan işaretlenmiş geliyor. Öyle ki bizim evin karşısındaki pideci veya Karamürsel'deki mantıcı bile işaretli. Yine de eksik biyer varsa kendimiz ekleyebiliyoruz. Ayrıca herhangi bir adres girilip yolda giderken bulunan farklı modlarda o anki hız, tahmini varış saati, vs. gibi detayları, en yakındaki benzin istasyonlarının yerini ve mesafelerini, yol boyunca geçeceğimiz kavşak ve yolların listesini görebilmek mümkün.

Cihazın bir başka özelliği bluetooth üzerinden her türlü cep telefonuna bağlanıp araç kiti olarak kullanılabilmesi. Cihaz elektriğe bağlıyken ses oldukça yüksek ancak kablosu çıkartıldığında yol gürültüsüyle beraber çok fazla duyulamıyor. Ayrıca telefondaki tüm kartvizitleri kendi içine kopyalayarak direkt olarak cihazdan arama da yapabiliyoruz. Araç kiti modunun tek kötü özelliği biri aradığında ismini göstermemesi. Sadece telefon numarasını göstermesi.

Görüntü kalitesi ve ekran parlaklığı çok iyi. En güneşli günde bile çok kolaylıkla görülebiliyor. Ayrıca gece gözü almaması amacıyla renklerin koyulaştırıldığı bir gece modu da mevcut.

Ben 900 YTL gibi bir fiyata almıştım. Araç kiti özelliği bulunmayan ve daha küçük ekranlı versiyonunun fiyatı 400 YTL civarında.

Programın içinde tüm Türkiye ve Doğu Avrupa (yanlış hatırlamıyosam Slovenya'ya kadar filan) haritaları yüklü şekilde geliyor. Bunun haricinde Avrupa'daki anayollar da girilmiş durumda. Yani İzmir'den kalkıp Andorra'yı seçerseniz cihaz yol tarifi verebiliyor. Tabi ki ara yollar veya şehir içi sokaklar yok ancak şehir merkezlerine ulaştırıyor. Internetten yeni haritalar alıp yüklemek ve haritaları güncelleştirmek mümkün.

Son olarak, SD Card'la mp3 yükleyerek mp3 dinleme şansınız da var.

Sonuç olarak, eğer navigasyona işiniz düşebiliyosa bence paranın hakkını veren bi cihaz. Yalnız ben aldıktan sonra fark ettim ki hız göstergeleri 90'la giderken hızı nerdeyse 7-8 kilometre daha fazla gösteriyor. Yani ibre 90 gösterirken aslında 84'le filan gidiyoruz. Açıkçası arabanın ibresine değil de 9 tane uyduya güveniyorum bu konuda. :)

http://www.mio.com/gps-navigation-products-c520-overview.htm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hakkaten süper bir cihaz .. ben de çok beğendim.. ayrıca dokunmatik, konuşuyo falan.. 20m ilerden sağa dönün falan diyo.. hız sınırını geçtin yavaşla falan diyo.. hakkaten güzel bi navigasyon.. Okan'ın da dediği gibi gündüz çözünürlüğü çok iyi, güneşten dolayı görememe gibi bir durumun olmuyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende hp614c var,içinde igo 2006 plus yüklü,sistem aktif gps ile calışıyor.tatilde yoplam 3600 km yol yaptım.evet gerçekten cok faydalı bir sistem navigasyon cihazları..benim alet sadece İzmirde sapıttı..bana dön dediği yolu kacırdım ondan sonra canakkale yoluna cıkmak bir kabus oldu.o kadar cok kazılmışki her yer,bayağı bir uğraştım..ama ben herkese tavsiye ederim..Dün merser buluşmasında bile ondan faydalandım 100 metre yakınına kadar götürdü..sadece bendek,i harıta 2007 olduğu için bazı kavşaklar ve yollar gözükmüyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...