Jump to content

Arkadaşlar MX-5 Hakkında Yardımcı Olabilirmisiniz?

erm4n
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar ben eski kasa mx-5 almak istiyorum 90 seri kasalardan almadan önce bi araştırma yapmak istiyorum elbette sizlerin görüşlerini almak istedim mazda ailesi olarak sizce nelere dikkat etmeliyim, neler yapmalıyım, bildiğiniz fiyat aralığı nedir?

Ben aldıktan sonra zavoli lpg takmayı düşünüyorum, onun dışında da belki renk beyenmezsem boyatırım...

Sizce araştırmamda neler yapmalıyım?  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Erman bu konuda Hakan Abimiz ve Aras sana yardımcı olabilir. Kendileri MX-5 sahibi ve ikisinin de bu konuda ciddi bilgisi var.

Profillerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsin

@godless commie @mazdamx-5

Bu konudan haberdar edersen gelip buraya yazacaklardır yorumlarını..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Saol burak yeni olduğum için kimin hangi mazdası var bilgim yok ama inş aldığımda bende toplantılara katılıcam  :)

kardeşim ilk olarak bir hatırlatma Burak abi 35 yaşında Burak demek biraz absürt kaçar.Sorduğun sorunun cevabına gelince 1.6 motor mx-5i alırken bir servise göster araç eski model olduğu için bir 4 gaz analiz cihazıyla motorun durumunun nasıl olduğu ortaya çıkar.Senin için en önemli şey bu bence çünkü 90 91 model arabada boya varmıdır diye düşüneceğini sanmıyorum:)kaportasına bir baktır derim şaselerde podyalarda hasar olmasın.Deri tavanla ilgili sıkıntın olabilir.Yurt dışından getirtmek gerekebilir bilgin olsun.Alacağın arabanın hardtopu da olsun çünkü her mx-5 le beraber hard top standart verilir.Hayırlısı diyorum şimdiden.Bu arada ben Aras ,Hakan abi diye mesaj atmışsın yanlış olmuş ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda MX-5 yurdum dahilinde pek fazla bilinmeyen, ancak tüm dünyada gönüllere taht kurmuş, gelmiş geçmiş tüm otomobiller arasında bileğinin hakkı ile ilk üçe girebilmiş (hatta ilk ikiye de girdiği olmuş) muhteşem bir spor otomobil aslında.

Şimdi..

Bu yazdıklarımı bir ön bilgi olarak kabul et.

Ancak, gerçekten LPG uygulaması yaptırmak istiyorsan, sadece buraya kadar yazdıklarımı aklında tut. O güzelim otomobili alma, parana, hevesine ve o motorun tasarımına harcanan tüm emeklere yazık etme.

Kısa bilgi..

Miata (asıl adı bu) motorunun atası, 323 GTX için tasarlanmıştır. Evladiyeliktir, her türlü koşulda hoş bir performansı vardır ve E K O N O M İ K T İ R .

Sen büyük ihtimale NA ya da MK1 olarak tabir edilen birinci nesilden bahsediyorsun, ki NA modellerin çoğunluğu 1.6 litredir.

Benim kullandığım NB modeli ise 1.840 litre, ve benzin tüketimi, kilometre başına yaklaşık 25 ila 27 kuruş arasında değişiyor.

Bundan iyisi şamda kayısı.

Bundan öte, eğer bir MX-5 bulacak olursan, bana haber vermen yeterli.

Buraya uzun uzun yazmak yerine ben - ve belki MX-5 kulüpten biriki arkadaş - gelip bakarız, mümkün olduğunca yardımcı oluruz.

Ama, LPG uygulaması konusundaki şartım her zaman geçerli.

İyi şanslar.

Hakan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kusura bakma aras yanlışlıkla mesaj gelmiş sana  :o

Hassasiyetin için sağolasın Aras. Profilime dikkat etmemiş olabilir diye düşünmüştüm ;)

Burak abi çok özür dilerim yaş kısmını şuan farkettim yazarken ilk başta baktım özellikle yaş nerede yazıyor diğe göremeyince abi demedim ama kusura bakma...

Birde ben çok yakıyor diğe tahmin ediyordum gayet ekonomikmiş bu bilgi içinde sağolun LPG takmanın bir manası yok o zaman boşuna azda olsa performanstan düşürmeyelim :)

Evet boya konusunda tabiki bir beklentim yok hatta özel renklere boyatmayı bile düşünüyorum eğer alırsam...

Genelde gördüğüm ilanlarda hard top'ın mevcut olduğu özellikle belirtilmişti bende ordan uyandım onun davasını :)

Birde bu deri olayı zaten beni endişelendiriyordu çoğunda delik yada hasarlı, yurt dışından gelirse ne gibi bir fiyat olur, bulunur mu yada illa yurt dışından mı gelmesi gerekir bunun bilgisinide araştırıcam...  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda MX-5 yurdum dahilinde pek fazla bilinmeyen, ancak tüm dünyada gönüllere taht kurmuş, gelmiş geçmiş tüm otomobiller arasında bileğinin hakkı ile ilk üçe girebilmiş (hatta ilk ikiye de girdiği olmuş) muhteşem bir spor otomobil aslında.

Şimdi..

Bu yazdıklarımı bir ön bilgi olarak kabul et.

Ancak, gerçekten LPG uygulaması yaptırmak istiyorsan, sadece buraya kadar yazdıklarımı aklında tut. O güzelim otomobili alma, parana, hevesine ve o motorun tasarımına harcanan tüm emeklere yazık etme.

Kısa bilgi..

Miata (asıl adı bu) motorunun atası, 323 GTX için tasarlanmıştır. Evladiyeliktir, her türlü koşulda hoş bir performansı vardır ve E K O N O M İ K T İ R .

Sen büyük ihtimale NA ya da MK1 olarak tabir edilen birinci nesilden bahsediyorsun, ki NA modellerin çoğunluğu 1.6 litredir.

Benim kullandığım NB modeli ise 1.840 litre, ve benzin tüketimi, kilometre başına yaklaşık 25 ila 27 kuruş arasında değişiyor.

Bundan iyisi şamda kayısı.

Bundan öte, eğer bir MX-5 bulacak olursan, bana haber vermen yeterli.

Buraya uzun uzun yazmak yerine ben - ve belki MX-5 kulüpten biriki arkadaş - gelip bakarız, mümkün olduğunca yardımcı oluruz.

Ama, LPG uygulaması konusundaki şartım her zaman geçerli.

İyi şanslar.

Hakan

Ağzına sağlık Hakan abi.=)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kusura bakma aras yanlışlıkla mesaj gelmiş sana  :o

Burak abi çok özür dilerim yaş kısmını şuan farkettim yazarken ilk başta baktım özellikle yaş nerede yazıyor diğe göremeyince abi demedim ama kusura bakma...

Birde ben çok yakıyor diğe tahmin ediyordum gayet ekonomikmiş bu bilgi içinde sağolun LPG takmanın bir manası yok o zaman boşuna azda olsa performanstan düşürmeyelim :)

Evet boya konusunda tabiki bir beklentim yok hatta özel renklere boyatmayı bile düşünüyorum eğer alırsam...

Genelde gördüğüm ilanlarda hard top'ın mevcut olduğu özellikle belirtilmişti bende ordan uyandım onun davasını :)

Birde bu deri olayı zaten beni endişelendiriyordu çoğunda delik yada hasarlı, yurt dışından gelirse ne gibi bir fiyat olur, bulunur mu yada illa yurt dışından mı gelmesi gerekir bunun bilgisinide araştırıcam...  8:)

Kardeşim türkiyeden orjinalini mazdadan istersen 2500 ytl civarında tavan.Yurt dışında çeşitli internet siteleri var 300 dolardan başlıyor 800-900 dolara kadar çeşitli kalitede seçenekler var.Tek sorun getirtmek.Onu nasıl çözersin bilemiyorum.Getirtme hakkında bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşim türkiyeden orjinalini mazdadan istersen 2500 ytl civarında tavan.Yurt dışında çeşitli internet siteleri var 300 dolardan başlıyor 800-900 dolara kadar çeşitli kalitede seçenekler var.Tek sorun getirtmek.Onu nasıl çözersin bilemiyorum.Getirtme hakkında bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim:)

İşte demek istediğim buydu aslında birde dediğin fiyatın aynısı kadar taşımacılık ücreti alıyorlar ve güvenilir mi bilmiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...