Jump to content

Yeni Mazda6 Euro NCAP testinden 5 yıldız aldı

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Avrupa spesifikasyonlu Yeni Mazda6 EURO NCAP testinden 5 yıldız alarak sadece sportif değil güvenli bir araba da olduğunu kanıtladı.

2009 senesi itibari ile Euro NCAP puanlamasında yapılan değişiklikle araçlara birbirleri ile karşılaştırmalı 4 testten ( Yetişkin koruması, çocuk koruması, yaya koruması , güvenlik destek ve yeni eklenen omurga incinmesi testi ) toplam puan verilerek aracın her alanda güvenli olduğu temin ediliyor.

Yine yapılan bazı eklemelerle araçlara sadece emniyet kemeri ikazının varlığından değil, standart olarak geliyorsa hız limitleyici ve elektronik stabilite kontrol ünitesi ( Mazda daki adı ile DSC ) için de ek puanlar veriliyor.

090219a.jpg090219aa.jpg

http://www.euroncap.com/results/mazda/6/2009/345.aspx

http://www.mazda.com/publicity/release/2009/200902/090219a.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

izninle DH a da bu bilgiyi aktarıyorum Burak abi... Millet böle haberleri görsün de Mazda ya olan bakışları biraz olsun düzelsin.

Ben de aynı düşünce ile aktardım zaten ;) Sağolasın ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla Euro NCAP testini görmemiştim ama geçtiğimiz Pazar Turkish NCAP arkadan çarpışma testini gördük üzülsek mi gülsek mi bence gülünecek bir durum değil ama...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Artık bütün arabalar 5 yıldız alıyo ya, 5 yıldızın pek bi anlamı kalmadı...

Okan . ilk mesajda yazdığım gibi sistem biraz değişti. Mesela Subaru ve Citroen C3 alamamışlar bu yeni sistemle..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Totoya Avensis te aynı sınıfta fakat değerleri bizimkinden çok ii..Artık çoğu araç 5 yıldız alıyor zaten lancer bile Mazda 6 dan iyi değerlere sahip bence çok iyi değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan . ilk mesajda yazdığım gibi sistem biraz değişti. Mesela Subaru ve Citroen C3 alamamışlar bu yeni sistemle..

c3 ün alamamış olması çokta anormal değil be abii :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu vatandaşlar çarpışmaları her aracın kendi ağırlığına denk bir kütle ile yapıyorlar, bunu gözardı etmeyin çok önemli... Yani oradaki sınıflar aracın ebadına göre belirleniyor ama çarpışmalarda denk kütle ile çarpıştırılıyor...

Bu bakımdan fazla ciddiye alınmasa da olur, zaten göründüğü kadarıyla tamamen ticarete çevirdiler işi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Beklendiği üzere mazda 6 NCAP'den 5 yıldız almış arkadaşlar.

Euro NCAP Safety Test Awards Five Stars to Mazda6 HIROSHIMA, Japan--The new Mazda6 (known as the Mazda Atenza in Japan)with European specifications has been awarded the five-star maximumrating by the European New Car Assessment Programme (Euro NCAP)in its 2009 combined safety performance test. This accolade officiallymakes Mazda6 one of the safest cars in the world.

http://www.euroncap.com/results/mazda/6/2009/345.aspx

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...