Jump to content

Mazda 626 Hakkında Bilgilere İhtiyacım Var

enginilhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar hepinize merhabalar yeni üye oldum ve ilk mesajım.

Benim sizlere sormak istediğim, 92-94 model yılı aralığında bir 626 almaya karar verdim.

Şimdiye kadar hiç japon arabalarıyla uzaktan yakından alakam olmadı ama bir arkadaşımın sayesinde 626 yı gördüm ve hoşuma gitti, yani araç 7000 ila 8500 TL arasında ve oldukça dolu ABS, KLİMA, 4 CAM OTO., falan.

Sizden ricam bana bu araç hakkında ne biliyorsanız söylemenizdir.

Yani aracın 92 model olup 18 yaşına dayanması 250.000 km devirmesi sorun olur mu? yada kronik bir arızası varmıdır bu model aralığının, aracı alırken benim dikkat edebileceğim noktalar nelerdir gibi...

En ufak bir bilgi kırıntısına dahi ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Engin aramıza hoşgeldin.

Bende 93 626 LB kasa OV var. Tabii bu yaşta 200bin öncesi bir araba bul diyeceğim ama bu zor tabii. Baktığın araba düz mü otomatik mi? Eğer otomatikse, kesinlikle ilk bakılacak yer şanzımanı olsun. Eğer araba kırılmamış ve hor kullanılmamışsa, çok rahat edeceksin. Bildiklerimi gördüklerimi paylaşırım. Ama dikkatli ol derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.sahibinden.com/sorunsuz_masrafsiz_ruhsat_sahibinden_takasli-51WQQaXQQ12171317WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/ogretmenden_acil_cok_temiz_1994_model_mazda_626_glx-79WQQaXQQ11736336WQQpXQQdisplayitem

Bu ikisinden birini düşünüyorum... Ama dediğim gibi mazdayla hiç haşırneşirliğim yok. Ne söyliyebilirsen sevinirim. şuna dikkat et buna dikkat et gibilerinden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
  • 8 ay sonra ...

nasıl anlatsam ki, 280bin km boyunca bir kere distribitör arızası verdi, oda benim marifetim karda kaldım zorladım..onun dışında gördüğüm en sağlam araç . Adam gibi servisi olsaydı eşsiz bir araba olurdu sanıyorum. hala kullanıyoruz, bi 100bin daha bineriz sanıyorum :)

gökhan bey, lb kasa OV ne demek oluyor ? aydınalatabilirmisiniz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda almak doğru bir karar, 6 26 da oldukça sağlam bir araç.inşallah aradığın masrafsız bir araç bulursun hayırlısıyla binmek nasip olur inş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

öncelikle daha bugun bu siteyi buldum .. daha önce bulmuş görmüş duymuş olsaydım mutlaka katılırdım aranıza .. herkese selam veriyorum yardımlarınız için teşşekürler umarım bundan sonra bende ailenize katılırım ve bilgi alışverişinde her konuda yardımcı olmaya çalışırım!!

arkadaşlar maddi bütcem sınırlı .. 7000 tl ye kadar çıkabiliyorum bir araba almak istedim ama karar veremedim o araba senin bu araba benim malum sormadan da edemiyosun eşine dostuna tam bir araba beğeniyorum aman onu alma şurası söyle surası böyle felan .. mazda daha önceden de düşünüyordum ama türkiye genelinde kimisi al kimisi alma parça sıkıntı var şudur budur diyerekten yazmış ..  ben bugun itibari ile 7000 tl verip tempraya binecegime o paraya mazdaya binmeyi tercih ettim ..

mazda 626 1991 hb.model 2.0  tüplü .. bugun baktık ama ustaya felan göstermedim araba komple boyalı degişen varmı bilmiyorum motoru normal durumda ..  sagı solu elektronik aksamları çalışıyor araba çok hoşuma gitti.. arabayı antalyada kullanıcam ! bana yardımcı olursanız çok memnun kalırım...

yakıtı nedir nekadar yakar ortalama ?

arıza durumu nedir  parça durumu nedir ?

bu araba alınırmı binilirmi ?

ve antalyada kullanıcağım .. hararet yaparmı ?

herkesin dilini düşmüş onu bulamasın bu parçası yoktur şu yoktur elinde kalır satamassın .. yaa ben binmek için alıyorum ..  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt olarak diğer araçlardan fazla yakmaz, ama aracın durumuna vede ayarlarının tam olması durumu değiştirir.

Arıza kolay kolay olmaz, tabii aracın durumuna bağlı, bakım durumu.

Araba alınır vede binilir 90 lı yıllar mazdanın çok iyi olduğu yıllardır vede o araçlardaki konfor şu anki birçok markanın araçalrından daha iyi.

Hararet yapmaz, aracın durumuna bağlı. yani kronik bir hararet sorunu yoktur mazdanın

Parça bol sıkntı yok, siz nasıl almayı düşünüyosanız şu an , saatacağınız zamanda almayı düşünenler olacaktır.

Araba dökük vede sorunlu olmasın, motor hasta olmasın dikkat ediniz, problemli bir motor vede dökük araç sizi üzer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kof, saçma,akıl dışı söylemler.dostum herhangi bir japon parçası satan yere git 626 parçaları sor,bakalım varmı yokmu .Yav bu miletin hurafelere olan inancı kronik galiba ..:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alınır, binilir ve o paraya bu kadar konfor, güvenlik ve prestij nasıl oluyor diye şaşırılır... Hayırlı olsun...

Foruma takıldığın sürece büyük sorunun olmaz inşallah. Biz bir aileyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ediyorum yardımlarınız için ! bilgi için .. yarın artık bir bakalım ustaya götürelim nedicekler umarım umdugum gibi birşey çıkar .. motoru felan inşallah

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamun aleyküm arkadaşlar .. gene size danışayım dedim daha karar veremedim..

arabı aldık sanayide ustaya götürdük motor ustası arkadaşım .. ön takım ve motor normal dedi daha seni götürürr baya bir dedi motor üfleme felan ben anlamam.. arkadaş inceledi.

kaporta kısmında sıkıntı çıktı araba iskelet olarak iyi durumda gözüküyor .. şaşeler saglam dediler .. ama ön çamurluklar ve kaput degişmiş komple boya var sag kapı üstleri ve tavanda çekişlenme var dedi .. büyük bir ihtimal araba takla atmış gibi geldi bana .. elektronik aksamda ana kapıdan 4 cam çalışıyor ama 3 kapıdan camlar açıyor kapatmıyor bunun gibi ufak tefek sorunları var ..  bu araba ne kadar eder.. ve alsammı karar vermedim araba çok hoşuma gitti ama cant lastik ıvır zıvır masrafları var .. nederseniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamun aleyküm arkadaşlar .. gene size danışayım dedim daha karar veremedim..

arabı aldık sanayide ustaya götürdük motor ustası arkadaşım .. ön takım ve motor normal dedi daha seni götürürr baya bir dedi motor üfleme felan ben anlamam.. arkadaş inceledi.

kaporta kısmında sıkıntı çıktı araba iskelet olarak iyi durumda gözüküyor .. şaşeler saglam dediler .. ama ön çamurluklar ve kaput degişmiş komple boya var sag kapı üstleri ve tavanda çekişlenme var dedi .. büyük bir ihtimal araba takla atmış gibi geldi bana .. elektronik aksamda ana kapıdan 4 cam çalışıyor ama 3 kapıdan camlar açıyor kapatmıyor bunun gibi ufak tefek sorunları var ..  bu araba ne kadar eder.. ve alsammı karar vermedim araba çok hoşuma gitti ama cant lastik ıvır zıvır masrafları var .. nederseniz

Bu ıvır zıvır masrafları ve kusurları nedeniyle araç o fiyatta zaten, yoksa temiz ve düzgün araçlar aşağıdaki linkteki gibi...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-temiz-bakimli-sorunsuz-muayeneli-lpg-li-151603113/detay/

Sen elindeki bütçeyi biraz zorla bende sana yardımcı olayım temiz mazdaya bin derim...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım.. gördüm ama bu yeni modeli galiba.. araba fiyatına  göre çok iyi bence yol motor felan kedi gibide tırmanıyor.. kasada saglam aşşagı yukarı herşeyi çalışıyor tempraya binecegime buna binerim dedim son fiyat 6800 binmelik 200 300 masrafı var .. araba hadi şura hadi burayı degiştirelim demiyor ..sadece degişenler kafamı bozdu tavan degişmemiş çekiçlenmiş belki birşey bile düşmüş olabilir.. ama sıcak bakıyorum arabaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şasede bir sorun yoksa çamurluk kaput değişimleri sorun değil. Ama kapılar ve tavan önemli. Millet 2 hurda aracı birbirine kaynatıyor ve bu tavandan belli oluyor.

İçinizde şüphe kalacaksa başka araca bakın bence. İçi dışı temizse, gidişi boyası düzgünse ve araç içinize sindiyse sorun yok tabi.

Önceden ben araç alırken motor yürüyen önemli. Gerisi sorun değil diye düşünüyordum. Ancak artık direk kasaya bakacağım. Kasada bir bozukluk olsa bir motor şanzıman parası harcanıyor ve yine de düzen tutturulamıyor. Tabi benim fikrim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soru

90/91 modeller ile 93 model yuvarlak modeller arasında kasadaki görsel fark dışında fark var mı?

2-3 bin tl fark var modeller arasında eğer görünüm dışında fark yoksa 90-91 daha avantajlı geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dağlar kadar fark var, şiddetle 93 model ve üstünü almanı (temiz ve bakımlı olmak şartıyla) tavsiye ederim...

Kasa farkı, motor farkı, konfor ve donanım farkı için 2-3 bin lira fazla verilmez diyorsan takdir senin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...