Jump to content

Yağ Damlatma Hakkında (90-94)

iap54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

üst kapak contasını değiştirirken ne kadar işçilik verdin?

porya bilyası değiştirdim 10TL torna tezgahı 30TL işçilik aldı. Buji üst kapak contası ve porya bilyasını değiştiriverdi ekstra ücret istemedim zor birşey de değil hava filtresini sök motorun üst kapak vidalarını sök tamamdır
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 45
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• iap54

5

• ugurince

3

• dogan_u

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

sanıyorum o vidaların bir sıkılık ayarı var. çok yada az sıkarsan sorun çıkarıyormuş. t anahtarı dedikleri birşey ile sıkıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla bildiğin lokma tornavidasıyla söktü taktı ve sızdırma da kesildi, ki bunu yapan çocuk 14 yaşında buji ve üst kapak lastiğini değiştirdi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lokma anahtarının bir ayarı varmış sanırım... 13-14 dalmayım sonra kapağa :D

yok ya normal bildiğin anahtarın torna vida versiyonu 6 dan 14 e kadar oluyo onlar, sanırım 8 yada 10 anahtar uyuyor cır cır lokma taksanda olur :D universal onlar :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

yanlış bilgi.

civatalar tork anahtarıyla sıkılmalı. hepsi aynı oranda sıkılması gerekiyor. aksi durumda bir taraf daha fazla sıkılırken diğer taraf daha az sıkılır ve yine yağ sızdırma sorunu başlar.

ek bilgi: mazdada 10 civata ve somunlar kullanılır. Tansu'nun bir lafı vardı; elimde sadece 10 anahtarla arabayı komple sökebilirim derdi. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlış bilgi.

civatalar tork anahtarıyla sıkılmalı. hepsi aynı oranda sıkılması gerekiyor. aksi durumda bir taraf daha fazla sıkılırken diğer taraf daha az sıkılır ve yine yağ sızdırma sorunu başlar.

ek bilgi: mazdada 10 civata ve somunlar kullanılır. Tansu'nun bir lafı vardı; elimde sadece 10 anahtarla arabayı komple sökebilirim derdi. :D

düzelttiğin için teşekkür ederim abi bende bunu daha sonra başka bi aracın üst kapagını sökerken duymuştum sonra benim aracın nasıl yapıldıgı aklıma geldi ve o 14 yaşındaki çocugun tek tek değil hepsini biraz biraz sıkarak üst kapagı kapattıgı aklıma geldi

bir kaç defa şahin ve reno(eski sw) sökerken 8 kullandıgım için aklımda 8 de kalmış :D ama tansu abinin lafını beğendim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok ya normal bildiğin anahtarın torna vida versiyonu 6 dan 14 e kadar oluyo onlar, sanırım 8 yada 10 anahtar uyuyor cır cır lokma taksanda olur :D universal onlar :D

Motoru indirtecektin bana ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

krank keçesinden yağ kaçımasına şaşırmamalı sonuçta araç 19 yaşında krank keçesininde bir ömrü var.Bildiğim kadarıyla krank keçesinin değişmesi için komple şanzımanın inmesi gerekir ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

krank keçesinden yağ kaçımasına şaşırmamalı sonuçta araç 19 yaşında krank keçesininde bir ömrü var.Bildiğim kadarıyla krank keçesinin değişmesi için komple şanzımanın inmesi gerekir ....

bana komple motoru vinçle kaldırıp değiştirip indiricez dediler 150TL istediler şimdilik kontrol ederek kullanıyorum sıra ona geldiğinde onuda yaptırıcam
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

'kavram kargaşası için özür dilerim, bugün baktım altına net olarak, karter ve motor contası oldugunu söylediler değişimden sonra motoru yıkatıp tekrar baktırıcam, yardım için teşekkür ederim.

YIKATTIN MI MOTORU

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yıkattım ve sonuç olarak üst kapaktan kaçırdıgını farkettik ve üst kapak contası değişti 15TL, altından akan yağ dewam ediyor krank keçesinden, onuda ilerleyen zamanlarda yaptırıcam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

direksiyon kutusundan da kaçırıyor bu makinalar lifte kaldırılıp iyi bakmak lazım...

ön takımı yaptırırken kontrol edilmişti direksiyon kutusu sağlam :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

aracımın motoru sağlam ancak heryerinden yağ kaçırıyor, terimleri çok bilmem ama motor contası, karter, egzoz la ilgilide bişi söylediler.. ısparta da özel mazda servisi war onada güvenmiyorum

benim araçta yağ kaçırıyor,ustanın demesine göre motoru yapanlar dandik conta kullandığı için,contalardan sızdırıyormuş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bundan önceki aracım 323bg de bu berbat yağ sızıntısı problemi vardı. 3 kez karteri söküp yeniden taktık kesilmedi. sebep dandik yan sanayi contalar. karterin 2 tarafında da yarım ay biçiminde 2 lastik conta var ankaradan orjinallerini getirttim ve kapatırken würth sıvı conta kulandık o günden sonra damla yağ akıtmamıştı. Lantisimde de h.direksiyon pompası hortumu patlaktı sağolsun her direksiyon hareketinde yağ fışkırtmaktan tüm motoru yağla sıvamış :D hortumu değiştik ama motor hala tam yağlı :D yıkatma taraftarı değilim çünkü xenon beyinleri,lpg beyni her taraf beyin dolu o yüzden görünen kısımları özel spreylerle temizledik şimdi cillop oldu. BG den alışkanlık her gün binmeden altına bakıyorum yağ sızıyo mu diye :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...