Jump to content

323 Kalkışta Ne Kadar Atak

Guest behzat
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar 323 sedan veya hacbak araçlarınız  ilk kalkışta ışıkta vs. nekadar atak. Diğer marka araçları geride bırakıyormusunuz merak ettim. Benim 91 model 323 sedan lpgli aracımda böyle bir durum sözkonusu.Şimdi pek yapmıyorum ama önceleri trafik ışıklarında en lüks araçlarla kapışmalarım oldu.Sadece lüks mercedes araçlar hariç (tabi onların da motorları büyük) mazda hepsini geride bıraktı.İlk 3 viteste gayet atak araba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

7

• Hakan KAYA

8

• Sercan323

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

gerçekten ilk viteslerde oldukça atak, pek belirleyici olmasa'da geçen megane scenic'i yere serdim arkadaşın, üstelik ışıklarda uyuyup geç kalkmama rağmen :) ondaki araç 1.5dci 100 beygir dizelin torkuyla fena gitmiyo ama tabi mazda 323 için zor olmadı pek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim mazda da 100 km gelene kadar acayip hızlı 100 den sonra ataklığı kalmıyor, Yeni 1.6 ların çoğunu geçiyor, Bizim mazdalar hafifliğinden dolayı bayağı seriler, Ha birde başka arabalarda 2. viteste çıktığım yokuşları rahatlıkla 1 vites hatta 2 vites daha yüksek çıkabiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim şöyle bir tesbitim var: karbüratörlü araçlar enjeksiyonlulara göre kalkışlarda, ara hızlanmalarda daha seriler. gaza bastığınız oranda hızlanmayı farkedebiliyorsunuz. ama enjeksiyonlu araçlarda motor gaz pedalına kısa bir gecikmeden sonra tepki veriyor. ilk aracım olan eski kasa doğanla bile kalkışlar daha seri idi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim arac ısıklarda 1. vites 2 3 derken gidiyor yani işiklarda geride bırakıyorum omer abi demiş ki 100 km gelene kadar hızlı sonra kesiliyo benim arac lpgli benzinde ztn alıyo gıdıyo :) 90 95 e gelınce benım bi yavas artıs gosterıyo sonra 100 diyince 120 140 gidiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
Guest YABANCİ___09

benim daha geride bırakmadığım araba yok hele akşam farları havada gördülermi hepside kapışmak istiyo eksoz dumanınıda yutuyorlar yapacak bişi yok adamlar yapmış + motorundada hiç bir modifiyeside yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim arabada otomatik olmasına rağmen kalkışta inanılmaz seri cevap veriyor 0-80 5sn  80-100 arası 3sn  80'e kadar topuklayıp bırakıyorum kırrolar apışıp kalıyor, bide araba dynoda 124hp çıktı, 176nm  torq var açık filtre egzoz kat iptali, ve bor power var 323f ba felaket kaçar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar egri oturalim dogru konusalim araclarimizin gecebilecegi araclar tabiki vardir fakat ayni motor kapasitesindeki golf megane corsa v.b araclari gecmeleri imkansiz hem mazda 323 hemde golf4 sahibiyim arada daglar kadar fark var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Arkadaslar egri oturalim dogru konusalim araclarimizin gecebilecegi araclar tabiki vardir fakat ayni motor kapasitesindeki golf megane corsa v.b araclari gecmeleri imkansiz hem mazda 323 hemde golf4 sahibiyim arada daglar kadar fark var.

Orjinal ebatlı jant-lastik takıp bir de öyle gözlemle ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayin mustafa abim araba bilgim allaha sukur yerinde mazdamda su an 13 fabrika jantlari mevcut zaten ayrica amcam ve dayimdada 323 var butun kalkis denemeleri faydasiz golf 4 karsisinda bu bi gercek inanmak istemeyen arkadaslar varsada denenebilir , ama sunuda soleyim mazdadaki saglamlik dayaniklilik hic bir aracta yok kesinlikle 4 yildir ankara kirikkale arasi gidip geliyorum 323 umu aldigimda 120000 idi su an 250 binde saat gibi calisiyor , cokmemnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ersyncar

vallahi pek drag meraklısı biri değilim ama lantisin kalkışı hiç fena değil. ama tutupta bi A3 le falan kapışmaya kalkmayın bence yine de :D :D  lakin megane la falan karşılaştıran arkadaslar olmuş. megane bir kaç ay kullanmıştım. çok ta seri arabalar değil hatta baya hantal bir araçtı gördüğüm kadarıyla. ayrıca bizim şirketin geçenlerde aldığı 96 model bmw 316 coupe de (otomatik vites) benim lantisin yanında çok hantal kalıyor ama tabi biraz da 316 nın bakımsız olmasının da etkisi var :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vallahi pek drag meraklısı biri değilim ama lantisin kalkışı hiç fena değil. ama tutupta bi A3 le falan kapışmaya kalkmayın bence yine de :D :D  lakin megane la falan karşılaştıran arkadaslar olmuş. megane bir kaç ay kullanmıştım. çok ta seri arabalar değil hatta baya hantal bir araçtı gördüğüm kadarıyla. ayrıca bizim şirketin geçenlerde aldığı 96 model bmw 316 coupe de (otomatik vites) benim lantisin yanında çok hantal kalıyor ama tabi biraz da 316 nın bakımsız olmasının da etkisi var :D

BMW den sonra mazda'ya attığın çamurları da söyle kanka :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Sayin mustafa abim araba bilgim allaha sukur yerinde mazdamda su an 13 fabrika jantlari mevcut zaten ayrica amcam ve dayimdada 323 var butun kalkis denemeleri faydasiz golf 4 karsisinda bu bi gercek inanmak istemeyen arkadaslar varsada denenebilir , ama sunuda soleyim mazdadaki saglamlik dayaniklilik hic bir aracta yok kesinlikle 4 yildir ankara kirikkale arasi gidip geliyorum 323 umu aldigimda 120000 idi su an 250 binde saat gibi calisiyor , cokmemnunum.

Araba bilgine lafım yok, illaki bir bildiğin var ki kıyaslama yapıyorsun. Ancak benim eski 323 ile 2003 model 1.6 8 valf Golf kıyaslamasını yaptığımda Golf çok ağır ve hantal kalıyordu. Megane 1 için söz söyleyemem, onlar Golf'ten daha  seri fakat megane2 yine hantal kalıyor. Eğer senin kıyaslaman ilk hızlanmalar değil de otobanda top speed üzerineyse ona da lafım yok çünkü Golf ve Megane ile böyle bir denemem olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün arkadaşın 2.2 otomatik vectrasıyla denedik benim 121 i. 3 uncu vitesin sonuna kadar gecıyorum hatta 1 ve 2 de 1 araba boy atıyorum ancak 120 den sonra vectra gecıyor. yıne aynı sekılde 2005 duz vıtes 1.6 vectrayla denedık o da aynı arkadasımın babasının arabası kesınlıkle yanıma bıle yaklasamıyor ancak 140 km cıvarında anca yakalayabılıyor benı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım 93 323f bg clio ile kafa kafaya geldik sonra ben yuklenınce geride bıraktım ole kaldı biliosunuzdur ki cliolar cok seri ve hızlanması cabuktur...

Bence Mazda bir ayrı hızlanıyor ve kalkışda megane ve golfu geride bırakıcak bir aractir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Golf en yenisi de dahil olmak üzere en az 130km-s hıza kadar bakımlı ve orijinal jantlları olan bir 323 ü teknik olarak geçemez.Fakat megane rahatlıkla alıyor 323'ü. Megane zaten golfü de fena alıyo.

(1.6Golf tabii ki.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

mustafa abi bizim golf 1.6 16 valf sr motor degil motor kapaginin ustunde 16 valf yaziyor cunku , ve motor gucude 110 hp dir

E işte kendin söylemişsin. Senin araban gibi olanlar piyasadaki Golf'lerin yüzde kaçını oluşturuyor?

Bir tarafta 87hp diğer tarafta 110hp olan arabaları kıyaslıyorsun, bunu gözden kaçırma. Eğer 323 ile 110hp lik Golf yakın gidebiliyorsa bile bu durum ya 323'ün başarısıdır ya da Golf'ün VW'nin ayıbı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...