Jump to content

Buji Değişimi Hakkında (90-94)

Guest meçhul
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar,benim 94 model 323 sedan mazda otomobilim var, yaklaşık 2 sene önce aldım ve tam 10.000 km oldu,bakıma gideceğim,ancak arabanın yakıtında,performansında bi gerileme olmadı,bujileri değiştirmem gerekiyormu,buji ömrü ortalama ne kadardır,bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim,iyi günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşım ben 2 ay önce trigeri değiştirirken şöyle bir olay başıma geldi usta tirigeri değiştirdikten sonra bujileri söküp beni çağardı.Bujileri gösterdi 3 adet bosch 1adet lancıa bu ne oluyor bujileri değiştirmem gerek dedi.Bende lancıa bosch bujilerin amcasının oğlu yabancı değil dedim.O ısrarla bujileri değiştirdi ve 3 tınak buji taktı hissedilir bir değişim oldu diyemem ama gazla bujileri değiştirdikten sonra 180 km süratı gördüm.Bence değiştir derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

alone jaguara arkadaşım, çok teşekkür ediyorum,ben sadece bujinin ömrünü merak etmiştim,arabamı önümüzdeki sene içinde satmayı düşünüyorum,yani ancak 3000 veya 4000 km daha yol yapabilirim,toplam 13 veya 14000 km filan olacak yani,onun için şimdilik idare etmek istiyorum,zatende bujilerden bir şikayetim yok,ancak bujinin ortalama ömrümü öğrenebilirsem,arabamı satana kadar içim rahat eder diye düşünmüştüm,teşekkürler,iyi günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayalet41 bey,sizede çok teşekkür ederim,benimde bujiler 10.000 km oldu,geçen Konyaya gittim,arabada  toplam 5 kişiydik,bagajda bi o kadar dolu ve araba tüpte,yolda düzdü,tam 165 km hız yaptı ancak sürekli gaza basamadım,türkiyenin yolları malum,heralde 170/175 e kadar çıkacaktı o kadar yüklü olmasına rağmen, kilometrede de şehir dışı ortalama 135/140 kuruş yakıyor 100/120 km hızda,onun için bujileri şimdilik değiştirme niyetim yok,ancak ortalama kaç km bir değişir,mesela siz kaç km de değiştiriyorsunuz ortalama olarak,çok teşekkür ediyorum size ,görüşmek üzere ,iyi günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bosch marka taktırdım gayet memnunum.Bujiler her 20000 km de veya yılda bir değişse çok iyi olur,arabanın performansını çok etkiliyor.Önceki NGK idi  oda çok iyiydi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

peki 323hb için 4tırnak buji taksam kayıp olur mu deneyen var mı bazen 4tırnak bujiler performans kazandırmaktan çok kayıp yaşatıyor ama çok az yani 5 arabadan 1i anack uyumsuz oluyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...