Jump to content

Hararet ve Motor Sorunu (1999-2001)

Ozzy_Mazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 55
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Ozzy_Mazda

20

• Hakan KAYA

6

• Sercan323

2

Bugün Parçaları almış bulunmuktayız.  :tey:  Aşşağıda yazıcam neler aldık ve ne kadar tuttu..

* Termostat                   15,00

* Fan Müşürü                35,00

* Hararet Müşürü          15,00

* Şanzuman Takozu      90,00

* Triger Seti                  140,00

* 10/40 Yağ

* Hava Filtresi             toplam 80,00  

* Yağ Filtresi

* NGK buji 4 adet             20,00

* Piston, Sekman           195,00   (piston 0,50mm daha büyükmüş usta 1-2 tane beygir alırsın dedi o kadar umutlanmıştım  :2funny:  )

* Ana + Kol Standart        65,00

* Gezi Yayı                       20,00

* Supap takımı                130,00

* Gayd                              48,00

* TK Conta Takımı Çelik   195,00

* Power Direksiyon Pompası 200,00 (çıkma)

Çoğu parçada problem yok fakat açmışken yeniledik hepsini  ;)

Toplam 1248 TL kdv dahil  1200 verdik bitti gitti :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maşallah yenilemişsin motoru :) Biraz! masraf oldu ama araba sıfırlandı sayılır :D

eyw. saol biraz öyle oldu.. gerçi böyle bi olay olmasa daha masraf açacağı yokmuş ustanın dediğine göre.. ama olsun dahada bi problem olmassa bizden kaynaklanan ömürlük olur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün marşa basılmış ilk çalışmamış sanırım işlerim vardı gidemedim akşam üstü uğradım avans ayarı yapılcakmış yarın alırsın dediler bakalım yarın görücez :)

birde düzelteyim yukarıda fan müşürü ile hareret müşürü yazdım onlar uymadı bi tane varmış bizimkinde ikisinin yaptığını yapıyormuş onu bulamadık eskisini taktık bakalım büyük ihtimal sağlammış yüksek hararet gördüğü için değişmesini istemişlerdi. bakalım artık yarın belli olcak son durum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motoru 2-3 bin km kadar zorlama sakın. yapılan işleri bir kalemde siler atarsın yoksa.

Anladım abi.. zaten basamam çünkü öyle bişey olduki artık bundan sonrada hep arıza yapıcakmış, randuman vermicek  gibi bir his var içimde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:( ya çalıştıramadılar bir türlü bütün sanayi seferber oldu marş basıolar bi sorun yok ama ateşlemiyor alet bobinin birine normal elektirik gidimuş diğerine direkt elektirik gidiomuş beyinde kısa devre var dediler verdiler ödemiş tarafında bi usta varmış oraya bakalım nolcak bilgisayara felan bağlamışlar tüm ayarlarını yapmışlar bir tek beyinde problem varmış mazda servisinide aramışlar dediklerine göre onlarda aynı yanıtı vermiş...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

ozzy sıkma canını hallolur inşallah, makina bu sonunda düzelcek , bulunacak doğrultulacak, maddiyata gelince babamın meşhur bir sözü vardır, taksitle adanayı verseler alırım diye, peyder pey olur sana bişi olmasın, benim 6 ayda topladığım proton arabammı hatırlamışlığım var şimdi, hadi bakalım iyi haberlerini bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ozzy sıkma canını hallolur inşallah, makina bu sonunda düzelcek , bulunacak doğrultulacak, maddiyata gelince babamın meşhur bir sözü vardır, taksitle adanayı verseler alırım diye, peyder pey olur sana bişi olmasın, benim 6 ayda topladığım proton arabammı hatırlamışlığım var şimdi, hadi bakalım iyi haberlerini bekliyoruz.

Saolasın abi bekliyoruz bizde hala bi gelişme yok..  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Araç dündar abide saolsun çok ilgilendi beyinde problem olduğu kesin yeni beyin alınacak muhtemelen yarın yada haftaya çıkma bulduk bi yerden komple kit halinde 1500 TL alıcaz artık yılan hikayesine döndü zaten..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim 92 323 üm var ona yenilerde motor yaptırmıştım yağ yakıyodu benimde aracım yollarda devamlı yağ eklemek zorunda kalıyordum ben motordaki değişebilecek bütün parçaları ustaya değiştirtmiştim bana maliyeti 1600 tl olmutu ha bu arada ben balıkesirdeyim bizim burda mazda servisi yok ama işten anlayan çok iyi bi ustamız var önceden mazda servisinde çalışmış

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Konuyu Hortlatıcam ama aydınlatayım istedim şu işi..

Araç Bosch Car Serviste tekrardan motoru indirdiler çok uzun zaman oldu gerçi hatırladığım kadarı ile yazıyorum araçta değişmedik sensör bobin kalmadı ve motorun komple elektirik tesisatı değişti yine çalışmadı yine sorunun beyinde olduğunu söylediler bizde yine arayış içerisine girdik bitane bulduk taktık olmadı falan filan tabi aradanda baya zaman geçiyo ben dağıtım iznine çıktığımda hala yatıyodu araç, sonra 6 ay içinde babama askerdeyken baskı yapmam sonucu işe o el atınca gaziantepte bi beyin tamircisi varmış oraya beyin ve immobilizeri göndermiş adam yapmış geri göndermiş bi takmışlar çalışmış :) sonra avans ayarları cart curt nihayetinde ben izine gelmeme 1 hafta kala arabayı çıkarmışlar ve bunların tamamı bize 5500 tl gibi bi paraya mal oldu ama sonunda çıktı şimdi canavar gibi mahşallah :)

bir tek sorunu var oda ilk çalıştırdığımda motor ısınasıya kadar tekleme yapıyo ısınıncada tık yok ateş gibi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...