Jump to content

Boya ve Motor ( Alt Darbe ) Koruma Hakkında

Hidoretti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar :)Bugün benim kuzuyu Ankara- Eskişehir yolundaki Opan yetkili servise götürdüm, bizim kuzuların tabanı yere yakın olduğu için alt ve yan motor korumaya ihtiyac duyuyorum bu konuda yetkili servis çalışanlarıyla bilgi alışverişinde bulunduk,Boya koruma (6 ay sonra ücretsiz tekrar ) + motor koruma +alt darbe koruma (farklı bir malzemeymiş bilmiyorum )+ tekerlerin olduğu bölgeye ses izolasyonu için toplam 500 lira fiyat verdiler ayrıca kredi kartına 3 taksit yapılabiliyomuş... Sizce bu yapılacaklar ve bunlar için verilen fiyat uygun mu? Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum, saygılar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sert plastikten yapılmış bir malzeme var ama arabanın benden önceki sahibi nasıl becerdiyse altını vura vura kırmış, arabayı 20000 bakımına soktuğumda usta kırık bölgeyi gösterdi ve yenisinin takılması gerek demişti 420 lira fiyat vermişlerdi :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

sert plastikten yapılmış bir malzeme var ama arabanın benden önceki sahibi nasıl becerdiyse altını vura vura kırmış, arabayı 20000 bakımına soktuğumda usta kırık bölgeyi gösterdi ve yenisinin takılması gerek demişti 420 lira fiyat vermişlerdi :(

o fiyata belkide yarısına metal koruma taktırırsın altına aracın
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Opandaki yetkili servis elemanı korumada kullanılacak maddeyi daha önceden yapılmış bir aracta gösterdi , saç ya da metal birseye benzemiyor , katran rengi siyah ve yapıldıktan sonra sertleşen birşeymiş  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Opandaki yetkili servis elemanı korumada kullanılacak maddeyi daha önceden yapılmış bir aracta gösterdi , saç ya da metal birseye benzemiyor , katran rengi siyah ve yapıldıktan sonra sertleşen birşeymiş  :)

sadece motorun oldugu yerimi yoksa komple araç altınımı kaplıyorlar  eğer komple ise ses izolasyonu içindir  yok eger motor bölümünün altını kaplıyoruz sertleşiyor ve karter koruma gibi iş yapıyor diyorsa uygulayan arkadaşlar bende yaptırmayı düşünürüm sana zahmet tam bi detay alırsan sevinirim
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

dökme demirden yapılmıyor 4-5 mm sacdan mamuldür :D :D

Önden çekişli araçlarda montaj sıkıntısı olabiliyor. Ayrıca motora alttan müdahale etmek gerektiğinde engel çıkartabiliyor. Orjinal muhafazası daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Önden çekişli araçlarda montaj sıkıntısı olabiliyor. Ayrıca motora alttan müdahale etmek gerektiğinde engel çıkartabiliyor. Orjinal muhafazası daha mantıklı.

ne alakası var Mustafa  :boks: :boks: orjinal muhafazası nereden bağlanıyorsa nereden sökülüyorsa buda aynı yere bağlanıyor sabit takıldımı çıkmayan bişey değil bahsettiğim muhafaza sorunda çıkarmadı hiç :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

sizinileri bilmiyorum, net şekilde olmaz diyemem. hem 94 323 de hem de şimdiki 97 323 de karter muhafazası olarak takılan plastik muhafazalar diğer plastiklerle bağlantılıydı. yani orjinal muhafaza yerine metali aynı nktalardan bağlanamıyor. takmak için komple tüm plastiklerin sökülüp metalin takılması gerekiyor. bu durumda da alt tapayı açıp yağ değişmek bile büyük problem oluyor.

sizinkilerde durum farklıysa bilemem :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Opandaki yetkili servis elemanı korumada kullanılacak maddeyi daha önceden yapılmış bir aracta gösterdi , saç ya da metal birseye benzemiyor , katran rengi siyah ve yapıldıktan sonra sertleşen birşeymiş  :)

Ziebart'ın uyguladıgı tür birşeydir.. aracın altına zift gibi bir madde atıyorlar komple, darbeden cok ses yalıtımını sağlayan bir madde.. darbe işi biraz 2. planda kalır bence bu tür bir uygulama icin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...