Jump to content

Mazda 3 Dizel'den haber var mı?

pesenna
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 41
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

6

• Gökhan

7

• dunyamil

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

2010 ocak diyor Mazda Türkiye, Aynen bu motor focusta, 308 de ve C4 de kullanılıyor.Yani Ford'un Mazda üstünde ilk SOMUT izi bence.Güzel motor fakat fiyat konusunda ümitsizim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir bayii arada 10.000 TL ye yakın fark olma ihtimali olduğunu bu sebeple getirtme konusunda çok istekli olmadıklarını söylemişti bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Bir bayii arada 10.000 TL ye yakın fark olma ihtimali olduğunu bu sebeple getirtme konusunda çok istekli olmadıklarını söylemişti bana.

o fiyat farkını amorti edecek kadar km yapacak adam yok bu sitede :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o fiyat farkını amorti edecek kadar km yapacak adam yok bu sitede :D

o fiyat farkını verecek kadar mantıksız hareket edecek insanda yok sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O motor balıkçı sandalı gibi ses çıkartıyor, yanımdan geçse bile sövüyorum...

dışardakiler beni bağlamaz ben içerde oturuyorsam :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

Mazda ile bu konuda yazıştık ve birinci ağızdan en azından 2009 içerisinde dizelin düşünülmediği bilgisini aldım. Sebebi de yukarıda bahsettiğim gibi piyasadaki muadillerine nazaran daha fazla fiyat farkı olması.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Patron belki yanlış düşünüyorum ancak bu arkadaşlar(Mazda Türkiye) sanki kıvırttırıyorlar gibi geldi bana :) , İngiltere fiyatları(Dizel dahil) aşağıda (http://www.mazda.co.uk/showroom/mazda3/mazda3-saloon-specs/) benzinli ile(1.6) arasında 1460 Sterlin(yaklaşık 3.500 TL gayet normal) fark var ancak... Yine İsveç vb. ülkeler fiyatları da bu fiyatlara yakın yaklaşık olarak Bu mudur yani muadillerinden fiyat farkı... opsiyonel olarak fark olabilir belki ancak motor arası fark kabaca bir hesapla bu oluyor yani, gümrükte dizel için ayrı tarife uygulanıyor ise bilemem ancak bize mazdalar Avrupa üzerinden geliyor ise vergisi de belli...

Polonya da bile satıyorlar Dizelini, polonya bizden daha mı ileride gelir ve alım gücü bakımından...

Mazda bu kafa ile ancak bu kadar araba satar, marka ve arabalar evet bizim için özel ancak piyasada dandik markalar bile motor seçeneği olarak mazdayı katlıyor iken ben mevcut mazda 3 üm ile aynı motora sahip Yeni 3 ü almaktansa başka marka ve model ve özellikle dizel araba almayı tercih ederim. Ha bu fiyat farkı muhebbeti ile arabaları baz donanım 50 bin den satmak amaçları ise bir şey diyemem tabi...

Mantaliteyi Türk tüketicisine yönelik değiştirmez, az olsun öz olsun, bu arabayı fark eden seçkin azınlık muhabbeti yaparak ancak beceriksizliklerini gizlerler... Ha iyi adamlar olabilirler, iyi niyetli de olabilirler ancak beceri farklı bir şey...

Fiyatlar

İNGİLTERE/Sterlin

Mazda3 4dr Saloon models On the Road Vehicle Price Insurance Group Licence Band

Mazda3 1.6 4dr TS £14,300 4E F

Mazda3 2.0 4dr Sport £18,025 9E G

Mazda3 1.6 4dr TS Diesel £15,760 5E C

Mazda3 2.2 4dr Sport (185ps) Diesel £19,900 12E F

İSVEÇ/Kron

Sedan Bränsle-

förbrukning,

l/mil* Effekt/max

vridmoment CO2 g/km* Rek. pris**

Mazda3 1.6 Advance 0,63 105 hk/145 Nm 149 159 900

Mazda3 1.6 AdvancePlus 0,63 105 hk/145 Nm 149 174 900

Mazda3 2.0 AdvancePlus,

i-stop 0,68 151 hk/191 Nm 159 199 900

Mazda3 1.6 DE Advance 0,45 109 hk/240 Nm 119*** 194 900

Mazda3 1.6 DE AdvancePlus 0,45 109 hk/240 Nm 119*** 209 900

Mazda3 2.2 DE Sport 0,56 185 hk/400 Nm 149 273 900

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ben sadece aracıyım, sordunuz , ben de sordum, cevabı da yazdım :D Yorum size kalmış :D ama bence de farkın o kadar olmaması gerekir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dünyamil ben de katılıyorum yorumlarına, dizel bir örnek sadece, diğer konular da var ki en önemlisi parça deposunu halen oluşturamamış olmaları....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dünyamil ben de katılıyorum yorumlarına, dizel bir örnek sadece, diğer konular da var ki en önemlisi parça deposunu halen oluşturamamış olmaları....

Abi mesajı editledim, polonya da bile satıyorlar dizel mazda 3 yavf, 42 bin TL civarlarına(vergi bilemem), Mazda Türkiye çok yavaş davranıyor dediğiniz gibi parça deposu oluşturulamadı daha, bayilere köseceklerdi, stok tutun baskısı yaptılar yemedi, bu kafa ile en başta beni kaybedecekler valla :) çok da sallamazlar ama neyse :P:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

2 aydır dizel araç kullanıyorum guzuyuda haftasonları gezerken kullanıyorum 2 ayda minimum 600 tl kar ettim yakıttan dizeli gelirse benim gibi arabasını seven adamlar geçecektir mazda3 dizele diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bundan sonra ki aracım Mazda olmayacak gibi :D Gidip fiat bravo 1.4 lt 150 adet beygiri olan turbo aracı veya fiat bravo 1.6 120 hp dizel alırım daha iyi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün ilk defa yakından gördüm beyaz bir mazda 3 sedan. İlk ve de olumsuz düşücelerimin aksine (özellikle öndeki sırıtan ifadeli tamponlarla ilgili  :D ) Arabaya bayıldım. Valla gözümü alamadım.

Ama, ama...

Bu motor seçeneği hususunda katılıyorum.

Beğenmediğimiz Fiat bile çıtayı bariz şekilde yükseltirken, Mazda hala yerinde sayıyor bazı hususlarda  :(

Ama yine de alınır beyaz bir Mazda 3 sedan  :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet motor konusun da sadece mazda degil japon araba üreticilerinin hepsi çok tutucu. sanki japonyada uçsuz bucaksız petrol kuyuları var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kadar tknik mekanik ve teknolojik becerileri var ama örnegin vw nin teknolojisini yakalayamıyor yada istemiyor. Hepimizin aklında şu reklam vardır vw nin tsı için kurba sinegi yemek için dilini fırlatır sinekte kendisine yapışmış kurba ile uçar gider kurba perişan.!!!!!!  Japonlar yapazmı bunu. yokmudur bi yolu bi çaresi.

yok ford dan motor al dizel yap falan filan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...