Jump to content

Mazda 3 Dizel'den haber var mı?

pesenna
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar, 1-2 ay önce Mazda Türkiye ile yazıştığımda 2010 ocak gibi getirme programları olduğunu söylemişlerdi.Demekki yan çizecekler.Çok garip.Zaten şu andaki liste fiyatlarıda garip.Geldik gelecez herşey Mermerlerin suçu derken gelip bir adım ileri bile atamadılar.Ne fiyat nede diğer hizmetler konusunda.Ehliyet aldığım 98 yılından beri toplam 4 adet Mazda kullandım ve başka hiçbir araç sahibi olmadım.Ama artık benimde ilk seçeneğim Mazda değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 41
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

6

• Gökhan

7

• dunyamil

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Bu kadar tknik mekanik ve teknolojik becerileri var ama örnegin vw nin teknolojisini yakalayamıyor yada istemiyor. Hepimizin aklında şu reklam vardır vw nin tsı için kurba sinegi yemek için dilini fırlatır sinekte kendisine yapışmış kurba ile uçar gider kurba perişan.!!!!!!  Japonlar yapazmı bunu. yokmudur bi yolu bi çaresi.

yok ford dan motor al dizel yap falan filan.

Turbo araç yapamadıklarından değil, (ki turbo denilince japonlar akla gelir, supra, skyline, rx-7, impreza, evo:)), turboyu günlük kullanıma indirip Japon = sorunsuzluk imajını zedelememek için. Biliyoruz ki dizel, benzinli farketmez aracın ömrü boyunca turbonun bir yada iki defa değişmesi normaldir. Japonlar oldukça tutucular  bu konularda ve kısa vadede de günlük kullanıma uygun ufak hacimli ve turbo beslemeli bir motor üreteceklerini sanmıyorum. Aynı şey çift kavramalı debriyajda da geçerli. Aranızdan (mazda otomatik kullanan) herhangi birisi yazılım hatası veyahut başka bir sebepten yolda kaldı mı? vw'nin 7 ileri dsg'sinin kaldığı gibi:) Hele biraz olgunlaşsın, daha iyisini de yaparlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
Guest gizli pınar

Ben benzinli aldım aracımı, tabi dizel olup olmadığınıda sordum henüz yokmuş ama gelecekmiş!! beklemedım

çünkü benzınlı olsada en az dizel kadar tasarruflu araçlar o yüzden içim rahat!! sorunsuz olması en büyük avantaj yetmezmi?? :-*

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dizel konusuna gelince....              demekki sen benzinlilerde de geçiriyorsunki bize dizele geçince muadillerine göre ortaya çıkacak kar marjın!!!

Kadir biraz dolmuşmusun ne?? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya dolmak değil desteksiz atıp hatayı kapatmaya çalışmasın bayiler. ne demek 10 bin lira fark olacak dizelde? yeni yapılanmadan dolayı elimden geldiğince olumlu yaklaşıyorum mazdaya ama 2010dada bu tarz devam ederlerse bunun adı yeniden yapılanma sıkıntıları değil eski tas eski hamam olur :D

Kardeşim aynı düşüncedeyim ben de, şu anki motor, ve motor seçeneği ile arabayı değiştirdiğimde Mazda almamak konusunda pek zorlanmayacağım maalesef... Mazda Türkiye eğer Burak patrona yaptığı açıklamada ciddi ise anahtarları teslim etsin birilerine kilitleyip tükkanı, bu ne abizim ya saf m zannediyorlar tüketiciyi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok saf zannetmiyorlardır, bu yüzden satamıyor ya :)

Kardeşim aynı düşüncedeyim ben de, şu anki motor, ve motor seçeneği ile arabayı değiştirdiğimde Mazda almamak konusunda pek zorlanmayacağım maalesef... Mazda Türkiye eğer Burak patrona yaptığı açıklamada ciddi ise anahtarları teslim etsin birilerine kilitleyip tükkanı, bu ne abizim ya saf m zannediyorlar tüketiciyi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

mazda turkıyeye dızel motor hakkında maıl atmıstım.gelen da cevap su.2010 un ıkıncı yarısında getırmeye baslayacaz dıyordu.bayının dedıgı ıse yakıt kalıtesınde sıkıntı oldugunu soyluyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar Mazda Türkiye resmi sitesinde , fiyat listesinde sedan dizel modeller görünüyor, 47 bin lira.

Acaba hangi motoru kullanıyorlar? Ford motoru mu yoksa yeni çıkan Mazda motorları mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Mazda 3 ün dizel versiyonu baz model comfort ve bir nebze touring formatında geldi ülkemize.Eşdeğerlerinden 5.000 tl fiyat farkı var en az.Mazda Türkiye  yöneticisi bunu Fordun onlara 109 ps motoru 10.000 tl farkla verdiğini onlarınsa bunun 5.000 tl sini kompanse ederek sattıklarını söylüyor ancak bana pek inandırıcı gelmiyor.Pazara bu anlamda yeni giren bir firma daha ucuza ve belkide daha donanımlı araç satmayı bilmeli.Mesela impressive özelliklerini burda göremiyoruz bile.Bir diğer nokta ise benim gibi otomatik vites kullananlara comfort sınıfında bile yer verilmemiş olmasıdır.Tabi bizimki bir hayal,mazda impressive modeline dizel ve otomatik vites koysa sanırım 50-55.000 tl aralığında fiyat ister:)),bu mantaliteyle az satan ve bu nedenle kendi kısır döngüsünü kendi eliyle yaratıp kendi yağında kavrulan bir Mazda zihniyetinden kurtulamazlar.Mazda kendinden soğutmaya devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu kadar tknik mekanik ve teknolojik becerileri var ama örnegin vw nin teknolojisini yakalayamıyor yada istemiyor. Hepimizin aklında şu reklam vardır vw nin tsı için kurba sinegi yemek için dilini fırlatır sinekte kendisine yapışmış kurba ile uçar gider kurba perişan.!!!!!!  Japonlar yapazmı bunu. yokmudur bi yolu bi çaresi.

yok ford dan motor al dizel yap falan filan.

sorunları nereye koycan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar, Mazda 3 Dizelin bakım aralıkları kaç km.de bir oluyor?

Birde motor zencirli mi kayışlı mı? Arkadaşım hala daha araştırma yapıyorda, bana soruyor bende size.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 dizeldeki bahsettiğiniz ford-psa dizel motoru kayışlı.

ford ve psa bu motorlara ülkemizde 10bin km bakım aralığı veriyor. yurtdışında (ingiltere'de) 20bin km veriyorlar. 

tabii mazda yetkilileri ne uygun gördüler bilemiyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...