Jump to content

Servis harici bakım

Guest izmitlii
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

tanıdığım iyi bir usta var, ona götürüp arabamın bakımını yaptırmak istiyorum. servislerde çıkan faturalardan ürktüm açıkçası.

polen, hava, yağ filtresi gibi parçaları alıp götüreceğim. gerekli yerlerine bakım yaptıracağım.

internette bir kaç site var bu parçaları alabileceğim. tavsiyeniz var mı, ben parça treni diye bir site buldum.

bir de arabamda denso iridyum serisi bujiler var. ustam bujilerin iyi dedi. kaç km ömrü var bunların. tahminmce 20 bin km de.

tavsiyelerinize açığım saygılar...

bu arada aracım 2004 mazda3 sedan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En son ablamlarin 2006 mazda 3'ünü ankara meb başayara götürdüm. 30,000 bakımında yağ (kendim aldım, 5w30 magntatec 55tl), yag filtresi, hava filtresi, polen filtresi, bujiler değişti. Toplamda da 170 gibi birşey ödedim. Yani 225'e 30,000 bakımı yapıldı. Bence dışarı götürüp yazık etmeyin aracınıza, yağ filtresi misa 8tl orijinali, kaça almayı planıyorsunuz 5 liraya mı:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yag filtresi, hava filtresi, polen filtresi = 50lira yan sanayi sanırım. orjinalini nerden alabilirim mesela?

bujilerin de markası önemli. 5 liraya da buji var 30 liraya da. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hatırladığım kadarıyla serviste de polen 38, yağ 8, hava 27 falan gibi birşeydi. En önemlisi maalesef en ucuzu yani yağ filtresi:) 626'ya yan sanayi filtre takınca abartısız 2-3 saniye geç sönüyordu yağ lambası.

Servisler dışarı parça veriyor mu bilmiyorum arayıp sorabilirsiniz Bursa servisini.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hatırladığım kadarıyla serviste de polen 38, yağ 8, hava 27 falan gibi birşeydi. En önemlisi maalesef en ucuzu yani yağ filtresi:) 626'ya yan sanayi filtre takınca abartısız 2-3 saniye geç sönüyordu yağ lambası.

Servisler dışarı parça veriyor mu bilmiyorum arayıp sorabilirsiniz Bursa servisini.

teşekkürler önerin için.

dediğim sitede polen 22, hava 21, yağ 9 lira gibi fiyatlarda taiwan malı hepsi de.

en önemlisi de ustanın işçiliği hepsine alsa alsa 20 lira işçilik alır.

meb başayar a gitmek istiyorum ama kalkıp da burdan ankaraya gidemem.

inallara iyi diyenler oldu. ama farklı birşey yapmayacaklarsa o kadar parayı da savurmak istemem doğrusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakın orijinal yağ filtresi daha ucuz:) Tabiki bir bakım için Ankaraya gelinmez ama savurmak diye nitelendirdiğiniz para atla deve değil bence. En fazla arada 100 lira oynasın (zor da neyse), 10,000 km 'de 100 lira 100 km'de 1 lira yani, yani km'de 0,3 litre yakıt tüketimi artışına denk. Yani gaza az basın biraz denk gelsin.

Servis ücretini yakıt fiyatına yamamayı başaran ilk kişiyim bu arada herhalde:)

Kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...