Jump to content

Allah razı olsun Ferser(ferhan baba)

Guest mefuhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar adamı resmen kazıklamışlar.servislerin genelde anlayışı bu nerden nasıl çarparım.daha dün benim başıma geldi.bilenler var.m3 üm çalışmadı akü dediler gidip 0 akü aldım taktım yine çalışmadı, allahtan adam geri aldı aküyü, marş kömürü dediler izmirdeki servislerden birini aradım marş kömürü ne kadar dedim bilemeyiz cumartesi akşamı servis kapandı.ama yol yardımı gönderelim dediler.gelince parçayı getirip sorunu halletcekmisiniz dedim hayır sadece sorunu görcez beyin meyin dediler vede 50 tl servis parası alırız.kardeşim sorun araba çalışmıyor marşla ilgili bir sorun ben söylüyorum.sen gelip tamir etmiceksen benden ne parası alıyorsun.gelmeyin istemiyorum dedim. o sıra aklıma ferser mazda özel servisi geldi.aradım ferhan babayı pazar günü dükkanda olcam  gel bakalım dedi arabayı vurdurarak çalıştırdım.gittim arasına burasına baktı marş motorunun altındaki bobin fişi yerinden çıkmış toplam 1 dk. hadi yoluna git dedi. Allah razı olsun acaba servis öylemi yapardı.orasını söktük burasını söktük + işçilik+kdv alsana fatura=kazık

http://www.mazdaclubtr.com/forum/rx8/ankara-mazda-rx8-servisi-rezaleti-t16596.0.html;msg315627;topicseen#new

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun...

Katalitik konvertörlü araçları vurdurarak çalıştırmak katalitik konvertörü yakabilir vaya hasar meydana getirebilir.Bu da aracın çalışmaması, çok yakması, performansının düşmesi gibi sonuçlar doğurabilir bilgilerinize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle geçmiş olsun.. tabi insanın tanıdıgı servis olunca işlerini halletmesi daha kolay ama sistem kapanmış fiyatları göremiyorlarsa da kızmamak lazım bence.. doğal olarak yol yardımı gönderebiliriz demişler ki onun da doğal olarak bir servis ücreti var.. araba değil çamaşır bulaşık makinesi bozulsa servis çağrıldıgında onlarda servis ücreti istiyor, makinelerde herhangi bir bozukluk olmadıgı tespit edilse dahi.. telefondan bir yere kadar anlaşır taraflar, gelip görmek lazım sorunu demişler istememişsiniz..

bahsettiğiniz gibi kazıklama anlayışı ile iş yapan servisleri her yerde, her alanda bulmak mümkün tabi, yalnız İzmir de yetkili statüsündeki Mazda servislerinde bu kadar ufak birşey için size büyük masraf çıkartacaklarını zannetmiyorum.. en azından servisleri tanıdıgım ve aracıma gösterdikleri ilgiden, gerektiginde maddi anlamda yaptıkları güzelliklerden yola cıkarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.. önemli olan sadece kusuru tespit etmek, masrafı ona göre belirlerler.. yol yardım servisi karşılığındaki ücretlerini de doğal olarak talep ederler.. yol yardım isteseydiniz büyük ihtimalle gelip hatayı giderip servis ücretlerini alıp gideceklerdi diye düşünüyorum.. Ferhan Abi'yi arayarakta dogru bir iş yapmış, en azından 50tl nizden olmamıssınız..

linkteki muhabbette ayrı bu arada, ordan yola cıkarak servislerin genelini de olsa zan altında bırakmak yanlıs olur bence.. İzmir deki ya da herhangi bir yerdeki bütün Mazda servislerine sonuna kadar kefil olmam tabi ama İzmir dekileri tanıdıgım bildigim icin bu konuya cevap verme ihtiyacı hissettim.. tekrar geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bahsettiğiniz gibi kazıklama anlayışı ile iş yapan servisleri her yerde, her alanda bulmak mümkün tabi, yalnız İzmir de yetkili statüsündeki Mazda servislerinde bu kadar ufak birşey için size büyük masraf çıkartacaklarını zannetmiyorum..

İzmir Yeni, sönen tek xenon için çıkardığı maliyet toplu değişim için 650 TL, Tolga Abiyle konuştuktan sonra bulunabilen parçayla 100 TL...

Motor gergi kayışı rulmanınından ses gelmesi sırf parçaya 350TL fiyat çekmeleri işçilikle beraber 500TL... Rulmandan biraz anlamam ve 2-3 saatlik servis bekleyişi sonucunda varılan türlü İstanbul(?) görüşmeleri ve değişen rulman 10 TL.Elle sökülüp takılabilen rulman için çıkarılan işçilik 50TL.

Yeni 2 de 2 yaptı 6. ayımda İzmir de. 3 üncü de büyük bir ihtimal fena papaz olucaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

haklısın.. dediğim gibi kimseye kefil olmam, sadece bana yapılan güzelliklerden yola cıkarak bu kadarını söyleme geregi hissettim.. xenon u yeni den taktıranlar herhangi bir sorunla karsılastıgında gidip ekstra bir ücret ödemeden değiştirdiler.. ama 650 cok para, ne desen haklısın.. burdan söyleseydin yönlendirirdik xenon işiyle ugrasan bir yere.. ordan uzun süredir baya bi alısverisim olmasından kaynaklanıyordur belki de şu andaki samimiyetim, buraya üye izmir li bazı diğer arkadaslarım gibi.. yoksa zamanında bende az para vermedim, sadece led stoplara 1250 verdiğimi bilirim.. sport yan aynalar icin istedikleri ücret fazla gelmişti, biraz daha makul fiyata Tolga Abi'den istettim bende.. öyle yani.. insanın tanışıklıgının oldugu bir serviste işini görmesi her zaman daha iyi..

3.den önce haber verirsen gelmek isteyen baska arkadaslarda olursa beraber gideriz tanısırsınız.. ferser, yeni, japon car servis ya da volcar farketmez, istediginize gideriz.. hepsini tek tek ziyaret edip tanısalım deyin öyle yaparız, sorun olmaz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Efe, Yeni'nin sorunu şu, çok yakından takip eden biri olarak biliyorum, eleman sirkülasyonu aşırı seviyede, normal olarak bir işletmenin personel politikası yıllık %10 değişim üzerine kurulu olmalıdır, halbuki her nedense burada -teknisyenleri hariç tutuyorum- altı ayda bir bütün kadro değişiyor...

Altı ay zaten açıkgöz bir elemanın oryantasyon süresinin asgarisidir, yani tam işi öğrenecek gibi olduklarında gidiyorlar, diyeceksin ki bana ne, onların sorunu, müşteri olarak haklısın ama bütün yük iki kişinin üzerinde, bunu kendilerine de söylüyorum zaten fırsat oldukça..

Seninle o akşam da konuştuk, benim o gün gelememem ve telefonla Mustafa Abi'ye ulaşamamam şanssızlık oldu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selman Abicim sen elinden geleni yaptın zaten biliyorum. Hatta çok teşekkür ederim sabah ben gitmeden aradın. Eleman sirkülasyonu kötü tabi, işi bilen adam ne kadar çok olursa o kadar kaliteli hizmet alıyoruz karşılığında. Ben Ankaradan ya da meb başayardan alıştığımı burada bulamadığım için böyle oldu. Neyse artık sağlık olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Baya zamandir yazmadim foruma ama bu eski hikayemi hatirlamak icin tekrar bir ugradim. Ayni serinin beklenen 3. bolumu icin tekrar xenon farimla servisteyim :) galiba kurtulamayacagim ben bu isten :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çıkart kurtul. Tak bir Nightbreaker çifti 40 TL kafan rahat etsin :D Ben öyle yaptım :D

bu sefer farkli bir cozum deniyoruz bakalim, umarim ise yarar :) ayrintilar artik aksama, kuzunun 30 bin bakimi hikayesiyle beraber :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonunda ciftini de degiserek hikayenin sonuna geldik... 30 bin bakimi filtreler yag degisimi iscilikle beraber 205 TL. Xenonlar icin de 80 TL fark verdim onceki bakima ek olarak, toplamda 285 TL ye ciktim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...