Jump to content

B2500 Çalışma Sorunu

Quizilbaşan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selamlar sabah arabayı ilk çalıştırdığımda araba sanki boğulumuş gibi oluyor ve aşırı titriyor.biraz gaz verdiğinizde sanki içinde bişey varmışta atmış gibi oluyor ve normal rolanti düzeyine geliyor?acaba bi problem mi var? bide anlatım dili için özür dilerim derdimi ancak böyle anlatabilirim  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk olarak yakıt hattında bir kaçak olup olmadığına bakman lazım,b2500 lerde ufacık bir mazot kaçağı bile aracın çalışmasını gaz yemesini olumsuz etkiler,bunun yanında yakıt filtresini en son ne zaman değiştirdin buda etkiler....birçok nedeni olabilir bunlar başlıca nedenler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakıt sisteminde bi problem yokmuş araç 100.000 km ye dayandı debriyaj setinden kaynaklanıyordur dediler ama bu 30-40 km yakıt sarfiyatı sağlamaz heralde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

aynı sorun benım aracımdada mevcut bu sabah calıstırdıgımda cok zor calıstı bazen tek seferde alıyor marsı bazen ıkı uc marsda gza basmadan almıyor yardımcı olabılırmısın aracım bt 3000 2010 model 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Bu konularda yalnızız galiba .

Ben sabahları kızdırma bujilerini 3 defa arka arkaya kızdırdıktan sonra  marşa basarsam  mogor çalışıyor. 

240 000km 98 model

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Motor soğukken zor çalıştırma sorununu çözdüm: kızdırma bujilerinin iki tanesi yerine tam sıkılmamış , buna bağlı olarak  mazot üstüne   püskürtüldüğünde hemen çalışmıyordu .  Kızdırma bujilerini değiştirdim ,şimdi çok rahat çalışıyor.

Fakat şimdi de sıcakken  biraz geç çalışıyor . Sorun galiba motor soğutma suyu sıcaklığını ölçen parçada  veya ora ile ilgili .

Belki de  soğutma suyu sıcak olarak ölçen parça  başlangıçta daha az mazot gönderiyor veya  kızdırma bujilerini ısıtılmasını engelleyen sinyal  gönderiyor.

Deneyerek bakıcam , hber ederim .

Bilgisi olan varsa minnettar oluruz .  

20190720_164726.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

bizim arabadada sabah çalıştırınca gaza basmazsanız araç geri stop ediyor. sebebi nedendir , filtre temizlendi. birde sabahları mavi duman atma olayı var ? tam ustasına da denk gelmezsek 10 tane ihtimal sayıyorlar.... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...