Jump to content

2008 Model Mazda3 aldım. Cd Changer , Park Sensörü

orcunkil
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar selamlar.

Ben birkaç gün önce 2008 Dynamic Model 20000km'de HB Otomatik bir M3 aldim.

Bildigim kadariyla aracin garantisi Eylül 2010'a kadar devam ediyor.

Araç bakıma İstanbul Koşuyolu Merserde 13000'de girmiş. tam 1 yıl önce

Şimdi ben Ankara'da bakıma sokacağım.

1. Soru :

MEB Başayar , Herter , Bir de Çayyolu Opan'da bir mazda servisi var ... Nereye gideyim :)

Bazı Sorunlarım Var Araçta

2.Soru :

Park sensörü orijinal mi değil mi bilemiyorum 2008 aracımda. Göstergesiz sadece ses var. Sorun şu ki; Geri vitese aldığımda arkada birşey yokken bile uyarı veriyor "kısa aralıklı bip bip" şeklinde.

Engele yaklaşınca bip bip yavaşlıyor

daha da yaklaşınca engelsiz durumdaki frekansında ötüyor "hızlı bip bip"

çok yaklaşınca biiip aralıksız.

Yani engelsizken çıkan bip bip olmamalı :) Garanti kapsamına girer mi ? Girmese bile yukarıdaki servislerden hangisinde daha çok yardımcı olurlar ???

3.Soru

Arka silecek suyu fışkırmıyor. Motor sesi geliyor. Önde su var ama arakda tık yok. Garantiye girer herhalde...

4. Cd Çalıcı ünite cd'yi takıyorum. Sonra EJECT diyorum çıkarmaya çalışıyor fakat takılıyor cd gözüküyor ama veremiyor. Geri içine yutuyor :) Garantiden umarım yapılır ...

Şimdilik tespit edebildiklerim bunlar birkaç gün tecrübe ettikten sonra yazmaya devam edeceğim ve aracı 20000 bakımına sokacağım.

Siz de bu konularla ilgili ya da diğer tecrübelerinizi dikkat etmem gereken noktaları yazarsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim. Bu arada aracımı çok seviyorum şimdiden :)iyiki almışım :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 2 hafta önce mazda3 2005 dinamik aldım. Sorması ayıp, kaça aldın? Aracın kazası falan varmı?

1-) ist.e oturuyorum ankarayı bilmem.

2-) hiç 2008 model aracım olmadı bilemeyecegim ama 2005 modelde yok.

3-) motor sesi geliyorsa bozuk değil sanırım herhalde boruda veya tam çıkış noktasında bir tıkanıklık vardır. Fazla kurcalamadan baktırmanı öneririm sonra sağına soluna zarar vermiş olma.

4-) benımki 6cd li, sorunsuz çalışıyor, seninki arızalı demekki. Vallahi garantiden yaptırıyorsan ne güzel, yok yaptıramıyorsan iyi para alırlar diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Silecek suyu motoru muhtemelen garanti kapsamında yapılması lazım. Sonuçta kullanıcı hatası ne olabilir ki?

Park sensöründeki biplemelerin sıklıklrı eğer anlattığın gibiyse muhtemelen algılamasında bir problem var. "Engele yaklaşınca uyarı sesi yavaşlıyor" diyorsun, böyle olmaması lazım. Engele daha da yaklaşınca engelsiz durumdaki frekansında ötüyor "hızlı bip bip" diyorsun ama zaten olması gereken bu. Engelsiz durumda hızlı frekans çalışmaz, hatta hiç ötmez.

Cd çaların için garanti kapsamında zorlanabileceğini düşünüyorum.Sonuçta senden önceki sahibi nasıl kullandı bilemiyoruz. Kullanıcı hatası da olabilir. Ejecet deyip cd çıkarken geri ittiren bir çocuğu olabilir mesela :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cd changer'daki problem o kadar ince bir ayar bozukluğu ki toplu iğne ile cd çıkmaya çalışırken yukarıdan aşağı doğru dokunuyorum tık anında çıkıyor. bence içeride bir oynama olmuş çünkü dış kapağa deyiyor gibi ...

şimdilik Ankara'da bana iyi niyetli bir şekilde yaklaşacak bir servis seçmem gerekli gibi duruyor önce  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış hatırlamıyorsam Ankara'da MEB Başayar tercih eden arkadaşlar var ve yine yanlış hatırlamıyorsam menunlardı. Hatta MEB Başayar'dan forumumuza katılımda mevcut. Az önce de online dı hatta. Keşke karşılaşabilseydiniz, sorardınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun ıyı gunlerde kullanın aracınızı yetkılı servıse goturun cunku daha garantı kapsamında saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara' da MEB Başayar servisine gönül rahatlığıyla gidebilirsin.İşçilikleri, müşteri memnuniyetleri çok iyi.Servis Müdürü Tolga Bey sitemizin üyesidir.Selamımızı söylersin yardımcı olur sana :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

önce hayırlı olsun aracınız  park sensörü orjinal olmadığı için garantiye girmez.

arka cam sularına giden fiskiye memeleri tıkalıdır o basit bir sorun temezlenince memeler açılıyor .diğer sorun cd çalarınız aracın kıllanma klavuzuna bakarsasnız müzik sistemi 1 yıl garantilidir onun için cd çalar garantiye girmiyecektir serviste  sökülüp istanbula müzik cd nizi gönderecek onun için istanbuldan net fiyat gelmeden kimse size gerçek fiyat veremezler ortalama 300 ila  400 tl yi bulabilir .birde aracınızın garantiye girmesi için her 6 ayda bir servise gelmesi gerekli düzenli bakımları gözüküyorsa. başka parçaların garantisi devam eder

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

park sensörü arkada hiç bir şey olmadığında da ötüyor ... neyse ona bir hal çare buluruz

biir de şunu sorayım bu gövdeyi sökmek falan mı gerekli cd çalara erişebilmek için çok mu teferruatlı birşey , işçiliği zor bişey mi acaba bu ? bence mekanizma yerinden oynamış cd çıkarma boşluğunun biraz üstünde çıkmaya çalışıyor ... oraya bir ayar çekilse düzelecek cinsten... yardımcı olmazlar mı acaba sizce serviste söküp

bu aracın 1000km bakımı ardından 13binde 10000km bakımı yapılmış. Ama 6 ayda bir gitmemiş ne bu şimdi aracın garantisi devre dışı mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

park sensörü arkada hiç bir şey olmadığında da ötüyor ... neyse ona bir hal çare buluruz

Bence zaten o park sensörünü değiştir.Ekransız park sensörü pek anlamı olmuyor.Daha çok kafa karıştırıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4. Cd Çalıcı ünite cd'yi takıyorum. Sonra EJECT diyorum çıkarmaya çalışıyor fakat takılıyor cd gözüküyor ama veremiyor. Geri içine yutuyor :) Garantiden umarım yapılır ...

Arkadaşlar 6 cd taktım. Sadece 1. cd çıkarken milimetrik takılıyo üst kısıma gelemiyor dışarı gariban sonra içine kaçıyor :) diğer cdler girip çıkıyor. umarım serviste bir açıp bakarlar düzeltebilecekleri bir ayar vardır ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisde bence yapamazlar.Söküp başka bir yere gönderirler.CD Player tamir işi başka bir uzmanlık alanı.Servisci arkadaşların bu problemi çözebileceğini sanmıyorum.

Not:Tamir parası kaç lira tutar bide.Bence boşver.5'li CD çalar olarak kullanmaya devam et.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ona vereceğin tamir masrafı yerine XCarLink taktır , MP3 de çalmaya başlasın , zaten ondan sonra CD kullanma derdinden kurtulacaksın :)

Burak bu aralar seninle çok fikir ayrılığı içindeyiz :D

6'lı cd çalar varken MP3 gibi daha kalitesiz formatta müzik dinlemeyi anlamıyorum.

6 cd ortalama 10 şarkıdan hesaplarsak 60 şarkı yapıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak bu aralar seninle çok fikir ayrılığı içindeyiz :D

6'lı cd çalar varken MP3 gibi daha kalitesiz formatta müzik dinlemeyi anlamıyorum.

6 cd ortalama 10 şarkıdan hesaplarsak 60 şarkı yapıyor

Olsun Murat, Selman Abi söylerdi sanırım , "Bin fikir çarpışsın,bir çiçek açsın"

Senin gibi bir müzik adamı için tabii ki MP3 tercih edilmez ama bizler için o farkı anlamak çok da kolay değil. MP3 de de her dizine 99 parçadan 99x10 = 990 parça eder :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MP3 de de her dizine 99 parçadan 99x10 = 990 parça eder :D

Ömür biter ,o şarkılar bitmez :D

Burak ,adamlar(Japonlar)sana mis gibi Bose sistem takmışlar.Boşver sen XCarLink falan filan.Hem Mp3 dinlemek haram.Kul hakkı yenmesin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Aracınız hayırlı olsun kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.

1-Bu soruya cevap yazmak yanlış olur :)

2-Aracınız 2008 model olduğundan,park sensörünüz orijinal değildir.Ancak üzerindeki markaya göre size yardımcı olmaya çalışırım.

3-Arka sileceklere su gelmemesinin sebebi,eğer motor çalışıyor ise büyük ihtimal tıkanmadır.

4-Cd changer için görmeden yorum yapmak yanlış olabilir.Burada halledebileceğimiz bir konuysa tabii ki seve seve yardımcı oluruz.Ancak İstanbul'a göndermemiz de gerekebilir.

Sonuç olarak müsait bir zamanınızda servisimize uğrayabilirseniz her konuda elimden geldiğince yardımcı olurum.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@MeB Başayar Mazda

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. İnşallah bu hafta içinde servisinize uğrayacağım.

Şimdi gelelim haftasonu sorunlarıma :)

- sileceklerin suyu azalmış, mesajları yazdıktan sonra pazar günü bir iki fışkırtma sonra bitti. Aklıma su basıncının çok düşük olabileceği geldi. Hemen doldurdum. Ve mutlu son :)

- cd changer konusuna gelince bugun cd cikan bosluga elimle cok cok hafif biraz yukari bastirdim. hicbir sorun kalmadi inanamadim :) tum cdler cikiyor giriyor hatta caliyor :))

- park sensoru konusuna gelince is yerinden arkadaslarla sensoru gozlerini tek tek cikardik denedik baktik ... bir tanesi takiliyor arizali cikti. Cenmax marka. O sensoru iptal edince digerleri normal calisiyor.. Simdi bir sensor ariyorum. Bayisi nezirogluymus. 25 lira dediler. Biraz pahali geldi ama bakalim alacagiz herhalde. Ama tabi o boyasiz olacak. Umarim boya konusunda MEB Basayar yardimci olur :)

arkadaslar sorunlarim cozuldu gibi ... simdi guzelce ruhsati degistirip servise sokup kuzumuzu umarim agiz tadiyla binebiliriz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...