Jump to content

Mazda 3 Arabamın Sağ Ön Kısmından Garip Bir Ciyaklama Geldi

orcunkil
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkdaşlar Selamlar,

Dün MAzda3'ümle iş çıkışı akşam eve dönecekken, iş yerimin park yerinden çıkarken geri geri direksiyonu tam sağ yaptığımda çok yavaş geri geri gelirken sanki metal metale deyiyormuş gibi cıyak cıyak haziiiin bir ses gelmeye başladı.

Direksiyonu topladım ses yok.

Yokuş aşağı geri geri ses yok , yokuş yukarı tam sağ ses ara ara geliyor ama bir zorlanma yok. Arkadaşlarım baktı dinledi tam anlayamadı diskten mi geliyor şüpheye düştük... Devam ettim düz giderken hiç en ufacık bir anormallik yok sonra yarım saat sonra denedim hiçbir türlü ses yok .

Aklıma dün Ankara'nın çok yağmurlu olduğunda her tarafın çok sus birikintili olduğu öğleden sonra sürekli onlara girip çıktığımdan dolayı geçici bir ses olabileceği durumu geldi tekrar denemelerimde de olmayınca servise çekmedim aracı ... (Bu arada araç 20bin bakımına bir gün önce girdi diskler balatalar normal dendi ...) Şu anda da en ufacık bir ses yok ...

Acaba başınıza buna benzer bir durum geldi mi nasıl bir hareket planı izleyeyim sizce ?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kayınbiraderim bu konularla ilgili kendisi sağa sola çok yüklenildiğinde direksiyon kayışının sıyırabileceğini hele su benzeri bir madde devreye girdiğinde o tarz bir ses gelmesinin mümkün olabileceğini söyledi ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ses o çok yağmurlu günde bir geldi, bir daha da hiç gelmedi ne yaptıysam olmadı o sebeple çevre koşulları diye düşünüyorum ...

bir de aracın garanti kitapçığında arabanızın düzenli altını yıkayın çamurlu kalmasın falan diyor acaba bizim guzular suya çamura karşı daha mı bir hassas sorusu geldi aklıma ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direksiyonu hiç bir zaman tam sağ veya tam sola çevirmeyin.Hidrolik sistemini zorladığından dolayı zararı var ve tam çevirdiğinizde böyle bir sesin gelmesi normal.

Kullanma kılavuzunda bu bilgiler mevcuttu yanılmıyorsam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dediğiniz gibi direksiyonu tam sağ tam sol yapmamakta fayda var;

bir de atladığım bir ayrıntı var ki o da yavaş yavaş gelirken ayağım sürekli frenlerdeydi ...

Belki diskin balatanın arasına taş kum benzeri birşey de kaçmış olabilir diye düşünüyorum en muhtemel de ol galiba ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...