Jump to content

Hangi yağı kullanayım? 99 model 323

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar.

Aracın yağ değişimi geldi. 1.5 dohc 16 v motor var. 10/40 yağ kullanıyordum ama servisteki usta 5/30 un daha uygun olacağını söyledi. ( her halde ellerinde 5/30 yağ kalmış biraz :))

Siz hangi yağı kullanıyorsunuz ve 5/30 tecrübeniz oldu mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

aracınızda yağ yakma problemi yoksa 0w30 kullanın...

bu pahalı derseniz 5w30 kullanın...

yağ yakma problemi varsa motor yaptırana kadar 10w40 devam...

aslında usta doğru söylemiş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınızda yağ yakma problemi yoksa 0w30 kullanın...

bu pahalı derseniz 5w30 kullanın...

yağ yakma problemi varsa motor yaptırana kadar 10w40 devam...

aslında usta doğru söylemiş...

yağ yakma eksiltme gibi problemler yok. Aslında ben de 0/30 yada 5/30 kullanmak istiyorum ama arabam 185 bin km de. sorunsuz arabada başıma bir sorun çıkarma  ihtimalinden dolayı cesaret edemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yağ yakma problemi yoksa Burak'ın dediği gibi 5w30 fazlasıyla kafi. yağ daha iyisini kullanmakla problem çıkarmaz. param çok kafam rahat diyorsanız 0w30 tam sentetik kullanın ama biraz pahalıdır.

fiyatı da düşününce 5w30 fazlasıyla yeterli gelir.

yağ yakma problemi olsaydı daha kalın bir yağ önerecektim. (10w40 gibi) ama böyle bir problem olmadığına göre 5w30 alın.

ayrıca 10w40 önerilen araçlarda 0w40 veya 5w30, 5w30 önerilen araçlarda 0w30 rahatlıkla kullanılabilir. tabi aracınız rx8 değilse... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

özellikle ustama sordum ve kesinlikle 10 40 kullan dedi yağı değişme şimdiye kadar ne numara yağ koyulmuşssa devam dedi galiba keçeleri zorlar yağ kaçağına sebep olur ihtimali ne dayanarak böyle dedi ama sonuçta anlayan usta ben de tamam diyip 10 40 magneteg sentetik yağ  devam dedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam ben mart ayında 104.000kmde 98 familia 1.5 aldım.

105.000km'de bakım için, tüm olmaz ve gerek yok demelere rağmen, Mobil super 5-30 sentetik yağ ve bormax katkısı kullandım.

buji, filitreler değişti.şu an 109.000kmde araç mükemmel bir ataklığa ve sessizliğe sahipMardin-Ankara arası gittim geldim gezdim 3000km yaptım yağ eksiltme kesinlikle yok,performans süper otobanda ibre 190'ı gördü geçemediğim araç s350 ile 520d idi.bir dahaki yağ için mobil 1 0-30 düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

10/40 petronas syntium kullanıyorum ,daha önce gulf kullanıyorduk fakat petronas sanki daha geç kararıyor ,ustamız tavsiye etti ,netten araştırdım fena bir firmaya benzemiyor .

10binde bir değişim öneriyor usta ,ben 7500 olunca değişiyorum ,çünkü şehir içi 10bin uzun yol 15bine denk gelir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

selam arkadaşlar.ben aracımın yağını değiştirirken usta bayağı bir araştırdı.sağı solu aradı.3 litremi yoksa 4 litremi koyacağız diye.ben de eski sahibini aradım.4 lt 10/40 konulduğunu söyledi.ben bunu aracın kitapcığında bulamadım.doğru değer 4 litremi acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selam arkadaşlar.ben aracımın yağını değiştirirken usta bayağı bir araştırdı.sağı solu aradı.3 litremi yoksa 4 litremi koyacağız diye.ben de eski sahibini aradım.4 lt 10/40 konulduğunu söyledi.ben bunu aracın kitapcığında bulamadım.doğru değer 4 litremi acaba?

Yağ filtresi değişirse 4lt gibi alır ,değişmezse 3,5 litrede kalır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
Guest greystone

motor yapılırken 15-40 castrol motor yaptırdıktan 1000 km sonra 0-40 mobil koydum eski yağ filmi yırtılmadı sanırım daha pek fark olmadı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeş bu arabaya bırakacağın yağ 10 - 40 yarı sentetik , onun dışında başka yağ bırakmamalısın aksi aracın zarar görür,  bu yaz aylarında ne gereği var 0-40 'ın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...