Jump to content

6 ay veya 10.000 Km Bakımı Ortak Konu

toronaga77
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

elbette olayın bu yönü de var ama ne biliyim en azından böyle camlı bir bölme falan olsa da bende ordan izleyebilsem. hem ayak bağı falan olmam hem de soru sorma sıkıntısı ortadan kalkar. insanların araçları kendileri için bir araçtan fazlası. arabayı ver sonra geri gelsin. ne yapıldığı yazıyor ama ben bunları sadece faturada görebiliyorum. yapılıp yapılmadığı belli değil...

Hangi serviste bu şekilde ?

Ben Evo'ya götürüyorum aracı kaldırdıkları lift ile bekleme odası karşı karşıya. Oturduğun yerden görüyorsun yapılan işlemleri..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

akyıldız diye bir servis var. şile otobanı üzerinde... evime yakın olduğu için oraya götürdüm ama evo da böyle bir durum varsa oraya giderim sorun değil. peki evo dan menun musunuz???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

akyıldız diye bir servis var. şile otobanı üzerinde... evime yakın olduğu için oraya götürdüm ama evo da böyle bir durum varsa oraya giderim sorun değil. peki evo dan menun musunuz???

Ben kendi adıma bahsedeyim, memnunum. İlgi alakaları güzel, araç ile ilgileniyorlar, bilgililer.

Servis müdürü Cem'i forumdan bir çok kişi tanır zaten. Şahsuvaroğlu kapandıktan sonra Evo'ya geçti. Benimde tercihim burası oldu.

Hatta bu hafta sonu bakıma gideceğim bak hatırladım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendi adıma bahsedeyim, memnunum. İlgi alakaları güzel, araç ile ilgileniyorlar, bilgililer.

Servis müdürü Cem'i forumdan bir çok kişi tanır zaten. Şahsuvaroğlu kapandıktan sonra Evo'ya geçti. Benimde tercihim burası oldu.

Hatta bu hafta sonu bakıma gideceğim bak hatırladım :)

teşekkürler savaşhan. değerlendireceğim. cem bey ide bulurum gidince. oğlumu herkese emanet edemem. işini bilen ustaların elinde olması lazım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler savaşhan. değerlendireceğim. cem bey ide bulurum gidince. oğlumu herkese emanet edemem. işini bilen ustaların elinde olması lazım...

Diğer konuya da yazdım gerçi ama %20 indirim dolayısı ile bu hafta sonuna aldım bakımı.

Yunus ile konuşmuştuk, uygun olursa ufak bir buluşma yapabiliriz. :)

Burak kahvaltı da artık kulaklarını çınlatırız :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak kahvalti dedin isin rengi degisti :D Sabah 08.30 da bizimkiler uyuyor olur, kahvaltiyi orada yapar, evdeki kahvaltiya da yetisirim :D 7 TL ye acik bufe baska nerede var :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

2011 mazda 3 at. aracımız 10000 bakımına götürdüğümde yapılanları ve ödediğim fiyatı yazıyorum. sizce fiyat nasıl. yakında 20000 bakımına gidecem. ona göre başka bir servise gitmeyi düşünebilirim...

Antifirizli Cam Suyu------------------------2.20

Helix Plus 10W-40 (4lt.)------------------56.80

Yağ Filtresi Kartuşu-----------------------9

Bor Power Motor Koruyucu--------------47

Element Air Filter--------------------------34.47

10.000 Kilometre-------------------------52.80

Bertaraf Ücreti----------------------------1.50

-----------------------------Toplam: 203.77

-----------------------------İndirim: 17.39

------------------İndirimli Toplam: 186.38

--------------------------------KDV: 33.55

------------------GENEL TOPLAM: 219.93

bana verdikleri faturada yazılanlar bunlar....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında serviste söylenenle forumda okuduklarım aynı yağ konusunda. 6 ayda bir yağ değişiyor. hangi yağı koyarsan koy farketmez deniyor. bugün tekrar sordum eğer isterseniz dexelia da koyarız ama fiyatı daha farklı olur dediler. servis mazda akyıldız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bor power konmasını ben istedim ve inanın aracı kullanırken farkı hissettim. 20.000 de tekrar koyduracağım...

Sizin aracınız için bu ürünün gereksiz olduğunu düşünüyorum,benim aracıma (1998 626 -140000 km ) bakım sırasında Adem Usta Motor silk koymuştu.Bu ürünün 100000 km özelliğini yitirmediğini belirtti.Anladığım kadarı ile ürün silindir yüzeylerinde bir film tabakası oluşturuyor.Eğer her 10000 de bir koyacaksanız pistonların hareket etmesi ( artan film tabakası yüzünden) zorlaşacaktır diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyat çok abartılı değil, ama illa daha uygunu var mı diye sorarsan 200'e yaptıracağın yerler de var.

Yeni araçların yağlarına katkı maddeleri koymayı bende uygun görmüyorum. Zaten araca zamanında ve uygun  bakım yapılırsa çok uzun km'ler binilebiliyor.

Hayırlı olsun bu arada :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

çok üzgünüm ama bu bor power/motor silk vb gibi katkıların iyice yıranmış motorlar hariç (onlarda da geçici idi) bir katkısı oldğuna kesinlikle inanmadığım gibi teflon içermesi halinde yağ pompasını tıkayıcı etkisi olduğundan korkuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aklıma takılan bir mevzu da servislerdeki bu yağ standardının olmaması. Kimi 5w/30 koyar kimi 10w40 koyar, kimi 110 TL ye Dexelia koyar, kim bu örnekte olduğu 56 TL ye Helix. Hangisi doğru nereden bileceğiz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servisten aldığım bilgi( ne kadar doğru bilmiyorum tabi) bor power markası hariç diğer markaların pistonlara ve diğer parçalara yapıştığı ve bu durumun sıkıntı doğurduğu. ama bor power kesinlikle yapışmıyormuş yani herhangi bir sıkıntı olmaz dediler. aracın çalışmasından tutun, yolda kaçmasına ve yakıt tüketimine kadar yararlı olduğuna bizzat şahit oldum. sanırım yukarıda yazılan yorumlar tahmini düşünceler. ama dediğim gibi kullandım ve bizzat şahit oldum. araca bor koydurduğumda 10.000 km de idi. şimdi aracım 18500 km de ve fark hissedilir derecede. yine de sizlerin fikirleride vardır muhakkak. fakat dediğim gibi ben kendim kullandım ve farkı gördüm. bu yüzden 20.000 bakımında da koydurmayı düşünüyorum.

yağ konusuna gelince sanayide tanıdığım bir ustaya sordum. daha sonra da serviste aynı şeyi söyledi. 6 ayda bir bakıma gelen araca koyacağın yağ çok ta önemli değil dediler. tabiri caizse en kötü yağ bile 6-7bin km araca sıkıntı yaşatmaz. o yüzden fazla pahalıya kaçmaya gerek yok dediler. servis in koyduğu yağ faturada detaylı bir şekilde belirtilmiş. bu durumda herhangi bir sıkıntı çıkarsa sorumlusu servisin kendisi olacaktır. o yüzden fazla takılmadım bu olaya.

son başıma gelen kaza ve özellikle arka stop lambalarının buhar yapması beni fazlasıyla üzdü. bu durumu servise de belirttim ve arabadan soğuduğumu açıkca söyledim. git 15.000 tl ye getz al ata biner gibi gez. 45.000tl verdiğin arabada böyle olaylar yaşayınca adamın canı daha çok sıkılıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...