Jump to content

6 ay veya 10.000 Km Bakımı Ortak Konu

toronaga77
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

5 dakika önce, anilcanatan :

10000 km' den daha düşük km' de 6 ay dolduğu için bakım yaptıran var mı acaba? Varsa neler değişti? Ne kadara değişti ? Bu bilgileri paylaşan olursa sevinirim.

yağ ve hava filtresi gibi rutin malzemeler. aşağıdaki konu yardımcı olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, anilcanatan :

10000 km' den daha düşük km' de 6 ay dolduğu için bakım yaptıran var mı acaba? Varsa neler değişti? Ne kadara değişti ? Bu bilgileri paylaşan olursa sevinirim.

3 dakika önce, Mehmet Özdemir :

yağ ve hava filtresi gibi rutin malzemeler. aşağıdaki konu yardımcı olacaktır.

@anilcanatan, @Mehmet Özdemir'in dediği malzemeler genelde değiştiriliyor.  Ama şöyle bir durumda var, aracın km'si çok düşük ise . Örneğin 2-4 bin km civarındaysa. Gerekli kontrolleri yapıp, hiç bir şeyi değiştirmeyebiliyorlarda. Kimisi düşük bir ücret, kimisi hiç ücret talep etmeyebiliyor. Bu birazcık servisin insiyatifinde, birazcık bizlerin servisle olan ilişkileri arasında bir durum.  Ama sisteme 6 aylık bakımı giriyorlar sonuç itibari ile, bir şey değişmese bile. Sonrada aracın km'sine göre atıyorum 4-5-6 bin km sonra bize bir gelin, o zaman değişimi yapalım diyebiliyorlar. Bazı servislerde bu durum esneyebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

@anilcanatan, @Mehmet Özdemir'in dediği malzemeler genelde değiştiriliyor.  Ama şöyle bir durumda var, aracın km'si çok düşük ise . Örneğin 2-4 bin km civarındaysa. Gerekli kontrolleri yapıp, hiç bir şeyi değiştirmeyebiliyorlarda. Kimisi düşük bir ücret, kimisi hiç ücret talep etmeyebiliyor. Bu birazcık servisin insiyatifinde, birazcık bizlerin servisle olan ilişkileri arasında bir durum.  Ama sisteme 6 aylık bakımı giriyorlar sonuç itibari ile, bir şey değişmese bile. Sonrada aracın km'sine göre atıyorum 4-5-6 bin km sonra bize bir gelin, o zaman değişimi yapalım diyebiliyorlar. Bazı servislerde bu durum esneyebiliyor.

İlhan bey bende böyle bir yaklaşım olur mu diye bekliyordum  fakat Başayar sadece istemezseniz polen filtresini değiştirmeyiz dedi. Xendaba' nın yazdığı yorumlardan SK' nın iyi olduğu izlenimlerini aldım onlara da bir soracağım aynı yanıtı alırsam evime yakın olan başayara götüreceğim en azından yazlık lastikleriniz saklarız ücretsiz dediler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, anilcanatan :

İlhan bey bende böyle bir yaklaşım olur mu diye bekliyordum  fakat Başayar sadece istemezseniz polen filtresini değiştirmeyiz dedi. Xendaba' nın yazdığı yorumlardan SK' nın iyi olduğu izlenimlerini aldım onlara da bir soracağım aynı yanıtı alırsam evime yakın olan başayara götüreceğim en azından yazlık lastikleriniz saklarız ücretsiz dediler. 

Dediğim gibi bu servisine ve müşterisine göre insiyatif kullanılıyor.   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Servis konusunda bu ara oldukça basınızı agrıttım farkındayım, lakin şimdide kafam şu 6 ay/10.000 periyoduna takıldı. Bu şartlar altında benım aracım su an garanti dışı gorunuyor. Çunku aşagı yukarı 11 ay vede 9500 km oldu önceki bakımdan bu yana. Acaba şimdi garantim bozuldu mu? ornegın yarın gıtsem bakım yaptırsam, 3 gun sonra bı arıza cıksa garantı sartlarına (6 ay/10.000 periyoduna) uyulmamıs diyebilirler mi? daha once problem yasıyan oldu mu? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, alpay99 :

Servis konusunda bu ara oldukça basınızı agrıttım farkındayım, lakin şimdide kafam şu 6 ay/10.000 periyoduna takıldı. Bu şartlar altında benım aracım su an garanti dışı gorunuyor. Çunku aşagı yukarı 11 ay vede 9500 km oldu önceki bakımdan bu yana. Acaba şimdi garantim bozuldu mu? ornegın yarın gıtsem bakım yaptırsam, 3 gun sonra bı arıza cıksa garantı sartlarına (6 ay/10.000 periyoduna) uyulmamıs diyebilirler mi? daha once problem yasıyan oldu mu? 

Sıkıntı olmaz anlaşabildiğiniz bir servisle konuşursunuz bakımları yaptırırsınız.Ben hiçbir zaman 6 ayda bir gitmedim sıkıntı da olmadı garanti bozulmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, alpay99 :

Cumartesi servisle görüştüm, 6 ay bakımın garanti için problem olmayacağını belirtti.

Bu konuda servisler artık çok katı değiller. Bu durumu şöyle yapabilirler aslında.

Önerilen bakım aralığı 6 Ay 10.000.- Km. Ama müşterinin isteğine bağlı maksimum bu bakım aralığı 1 Yıl 10.000.-Km olabilir. 1 Yıl veya 10.000 Km geçtiği taktirde, garanti kapsam dışı kalabilir. Böyle bir durumda, kimse kolay kolay hayıflanamaz diyecektim ki... 

Bu seferde vay efendim niye 10.000 Km diğer markalarda 15-20 ve hatta 30 bin km'lerde bakıma giren markalar var. Mazda gibi sorunsuz bir otomobil, neden 10 bin km'de bakım zorunluluğu var ki şeklinde isteklerde olacaktır. Tüm insanları memnun etmek mümkün değil maalesef.

Şahsen ben 6 ay 10 bin km taraftarıyım. Bakım sadece yağ ve filtrelerden ibare değil. Bizlerin görmediği, anlamayacağı tehlike arz edebilecek o kadar çok şey olabilir ki.  Bir bakımda lifte kaldırılan bir Mazda 3'ün çatlayan salıncağına şahit oldum. Müşteri/kullanıcı bu durumun farkında değil. Bakıma getirdiğinde araç lifte kaldırıldığında ortaya çıktı. Bu ve benzer durumlar say say bitmez.. Kaçımız fren hidroliğini, hortumlarını, motor yağını, lastiklerin durumunu, aksları, salıncakları, fren balata disklerini, lifte kaldırıp komple al yüzeyi/takımları vs. kontrol ediyoruz ki ? Erken teşhis insan sağlığında olduğu gibi, otomobilde de çok önemlidir. Benim ve yolcularımın can güvenliği her şeyden önce gelir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba yıkandıktan ya da yağmur yağdıktan sonra farların içinde buğulama oluyor, bu garanti kapsamında yapılması gereken bişey midir ? Benim mantığıma göre, periyodik bakımlar haricinde kaza sonucu oluşmamış tüm arızalar garanti kapsamında giderilmeli ama sizlere danışmak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, kemal87 :

Araba yıkandıktan ya da yağmur yağdıktan sonra farların içinde buğulama oluyor, bu garanti kapsamında yapılması gereken bişey midir ? Benim mantığıma göre, periyodik bakımlar haricinde kaza sonucu oluşmamış tüm arızalar garanti kapsamında giderilmeli ama sizlere danışmak istedim.

Bence garantiye girebilir.Bir söyleyin servise farı değiştirirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, kemal87 :

Bu konuda ön far olsun arka stoplar olsun. Garanti kapsamında değiştiren arkadaşlarımız oldu. Bununla ilgili konumuz mevcut forumda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bu 6 ay / 10.000 km işi tam bir saçmalık arabayı alalı nerdeyse 3 ay olacak ve daha 750 km hesabıma gőre ben bakıma gittiğimde 1.000 km anca olacak artık araca neden bakacaklarsa merak ediyorum.

Not: bulunduğum yer ve koşullardan dolayı mecburiyetten aracı pek kullanamıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Adanus01 :

Bu 6 ay / 10.000 km işi tam bir saçmalık arabayı alalı nerdeyse 3 ay olacak ve daha 750 km hesabıma gőre ben bakıma gittiğimde 1.000 km anca olacak artık araca neden bakacaklarsa merak ediyorum.

Not: bulunduğum yer ve koşullardan dolayı mecburiyetten aracı pek kullanamıyorum

Cidden hiç kullanmıyor gibisiniz. Bu durumda yukarıda ki hesapla 40 ayda yapabiliyorsunuz 10 Bin km'yi...

Mazda yetkili servisleri artık 6 Ay konusunda çok ısrarcı ve katı kurallı değiller. Bu konuda hoşgörü sağlayabiliyorlar. Bu konuyu servisinizle paylaşırsanız size yardımcı olacaklarını düşünüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En büyük bilinen yanlış yağların km.ye göre değiştirilmesidir. Yaüın ömrü 1 senedir. Km ya da 1 seneden hangisi dolarsa öyle değiştirilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, Mutlu Tekir :

En büyük bilinen yanlış yağların km.ye göre değiştirilmesidir. Yaüın ömrü 1 senedir. Km ya da 1 seneden hangisi dolarsa öyle değiştirilir.

+1

Aracın yağı değişsin, ama hiç kullanılmadan garajda yatsın..O yağın her halükarda bir süre sonra değişmesi lazım. Yağın değişmesi için aracın illahi km yapıyor olması lazım değil. Maalesef günümüzde bir çok sürücü, bu durumu km'ye bağlıyor. Günümüz teknolojisinde üretilen yağlar tamam daha uzun ömürlü kabul ediyorum. Ama iklim ve kullanım koşulları yağın ömrünü değiştirmektedir. 

10 Bin km ağırlıklı şehir içi, yoğun trafikte, dur kalk, yokuş vs durumlarında kullanılan otomobilin yağı ile.

10 Bin km'nin genelini şehirler arası yollarda yapmış otomobil yağı hiç bir zaman bir olmaz.

Yağın ömrüne o yüzden ne 6 ay ne 1 sene nede 10 Bin km diye sınırlandırmak yanlış olur. Özellikle şehir içi yoğun trafikte kullananların ve km'si yüksek kişilerin belirli periyotlarda yağlarını kendilerinin kontrol etmesinde fayda vardır. 70-80 liranın hesabını ekonomisini yapayım derken, bir dünya masraflara yol açılabilir... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, İlhan :

Cidden hiç kullanmıyor gibisiniz. Bu durumda yukarıda ki hesapla 40 ayda yapabiliyorsunuz 10 Bin km'yi...

Mazda yetkili servisleri artık 6 Ay konusunda çok ısrarcı ve katı kurallı değiller. Bu konuda hoşgö

İşin komik tarafı sorsanız her marka kendi aracını anlata anlata bitiremez ama iş garantiye gelince 1 yıl bide bizim mazdada 6 ay tam rezalet

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Mazdanın sağlamlığını ve az sorun çıkarmasını bu periyodik bakımların tam zamanında yapılmasına borçludur bence... İlhan beyinde söylediği gibi bakarsan bağ bakmazsan ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Merhabalar.

Ben bir süredir forumda olmadığım gibi hayattan da uzaktaydım; bazı iş meseleleri ve yoğunluğundan ötürü.

Dolayısıyla, Şubat ayında dolan 6 ay bakımına da gitmedim, gidemedim. Zaman geçivermiş işte. Fakat, ne aracı aldığım yer olan Mersin servisinden, ne de adresimin göründüğü (ve ikamet ettiğim) Konya'dan arandım. Aramak zorunda değillerdir tabii ki bu arada. Benim de iş koşturmacalarımdan falan gitmedim. Aracım 9600 kilometrede ve Mayıs'ta iki ayrı uzun yolculuğum olacak.

Bu sebeple önümüzdeki hafta bir uğrayacağım servise. Mersin'i aradım, "garanti problem olmaz" dediler. Konya servise bir gideyim. Eğer hem garantide hem fiyatta sıkıntı olursa, Mersin'e bir aile ziyareti yaparım olmazsa diyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Devrim Babacan :

Mersin'i aradım, "garanti problem olmaz" dediler. Konya servise bir gideyim. Eğer hem garantide hem fiyatta sıkıntı olursa, Mersin'e bir aile ziyareti yaparım olmazsa diyorum...

Konya'da da sıkıntı olmaz hocam. Selim bey var, müşteri dostudur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...